Οκτωηχία: Αναστάσιμες Καταβασίες

Diogenes

Νέο μέλος
Από την ιστοσελίδα www.romfea.gr:
https://www.romfea.gr/psaltiki-kai-politismos/59332-oktoixia-anastasimes-katavasies.

Γράφτηκε από τον/την Romfea2. 13/10 (2023) 12:55
Οκτωηχία: Αναστάσιμες Καταβασίες

1697232657934.jpeg

Το ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου β´ προχώρησε στην έκδοση του τέταρτου κατά σειρά ψηφιακού δίσκου βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής και δεύτερο από την σειρά «Οκτωηχία» με τίτλο Αναστάσιμες Κατεβασίες.

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο γενικός διευθυντής του ιδρύματος πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, «Σε μια εποχή ευμετάβλητη, δύσκολη από κάθε άποψη που οι εξελίξεις τρέχουν προκαλώντας δικαιολογημένα την αίσθηση ανασφάλειας στην κοινωνία μας, η ψαλτική τέχνη είναι το μέσον να επικοινωνήσουμε άμεσα με τον Θεό Πατέρα δια του Υιού του, ικετεύοντας τον Παράκλητο, το Πνεύμα της Αληθείας, να ενεργήσει στις καρδιές των ανθρώπων, ώστε με πίστη και υπομονή να αντέχουμε και να αντιμετωπίζουμε αυτές τις δυσκολίες.

Έτσι λοιπόν με αυτό το «πνεύμα», το ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών δίδει την ευκαιρία αυτής της σύνδεσης με τον Τριαδικό Θεό μέσω της δημιουργίας του δεύτερου ψηφιακού δίσκου με τίτλο Αναστάσιμες Κατεβασίες.

Αυτός ο δίσκος υπό την καθοδήγηση του δασκάλου της ψαλτικής τέχνης, χοράρχου και καθηγητού της σχολής βυζαντινής μουσικής του ιδρύματος κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη αποδεικνύει για άλλη μια φορά την σπουδαία εργασία που γίνεται στον βυζαντινό χορό του ιδρύματος ο οποίος αναδεικνύει μουσικά έργα που ίσως δεν είναι πολύ γνωστά στο ευρύ κοινό καθώς δεν τα συναντάμε στην τυπική διάταξη των ενοριών των πόλεων, είναι ένας δίσκος που προσφέρεται για μελέτη και εμβάθυνση στα μυστικά της ψαλτικής τέχνης η πραγματοποίηση του οποίου γίνεται Χάρη στην ευγενική χορηγία του κ. Αθανασίου Σίψα, τον οποίο και ευχαριστούμε για αυτή την σπουδαία προσφορά του»

Το νέο ψηφιακό δίσκο μπορείτε να τον προμηθευτείτε απευθείας από την γραμματεία του ιδρύματος στο τηλ. 6946767747.


oktohxia 2


oktohxia 2


oktohxia 2
 
Top