Οδηγία του Υπουργείου Πολιτισμού στις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής

Βικεντιος

Νέο μέλος
Πληροφορηθήκαμε χθές κατά τη διάρκεια του μαθήματος μας στη σχολή βυζαντινής μουσικής της μητροπόλεως μας στην Κέρκυρα, ότι το υπουργείο πολιτισμού εξέδωσε οδηγία, για 6ετή πλέον φοίτηση απόκτησης πτυχίου και 10ετή για δίπλωμα.Γνωρίζει κάποιος μέσα απο το forum λεπτομέρειες ?
 
  • Like
Reactions: tzo

patsalos

Νέο μέλος
Δέκα χρόνια;;; Σαν πολλά δεν είναι; Μάλλον κάτι δεν θα κατάλαβες σωστά. Ιατρική με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τελείωνεις.
 

Exa/los

Member
Εάν ισχύσει η δεκαετής, πραγματικά θα έχει τρομερό ενδιαφέρον!
 

Βικεντιος

Νέο μέλος
Είναι υπερβολή κατά τη γνώμη μου,όπως και τα πτυχία και τα διπλώματα όμως που μοιράζονταν με πολύ μεγάλη ευκολία...
 

κλιτόν

Active member
Κάνετε λάθος, δεν μοιράζονται με πολύ μεγάλη ευκολία...

...δίνονται "έτσι απλά" και ας μην ξέρει "την τύφλα του" ο υποψήφιος! Πολύ επιεικώς το είπατε :cool:
 
Last edited:

dimkat

Παλαιό μέλος
Ένας τίτλος σπουδών δε σε κάνει αυτομάτως μουσικό εκτελεστή, ψάλτη κ.τ.λ. Και κυρίως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. Ο τίτλος απλά πιστοποιεί ότι έχεις ολοκληρώσει ένα κύκλο σπουδών δηλ έχεις διδαχθεί κάποια ορισμένη ύλη. Γι αυτό στα καλλιτεχνικά επαγγέλματα και κυρίως στη μουσική γίνονται ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ (Audition) σε όλον τον κόσμο.Ακόμα και σε κάποιες σχολές πρέπει να σ'ακούσουν για να γίνεις δεκτός.Σε όλο τον κόσμο πλην εξαιρέσεων. Ημών σίγουρα, και ίσως άλλων χωρών τύπου Λατ. Αμερικής. Βλέπε μουσικά σχολεία που είναι επανδρωμένα με ανθρώπους άσχετους με μουσική.Και δυστυχώς, ιδιέταιρα τις προηγούμενες δεκαετίες έπιασαν όλα τα πόστα με αποτέλεσμα να βασιλεύει η μετριότητα και η ασχετοσύνη.
Όσον αφορά την ανωτέρω είδηση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η φοιτηση ριθμίζεται με το β.δ. 16/66. Μίνιμουμ 5ετης και ο κάτοχος πτυχίου 2ετης.
 

Βικεντιος

Νέο μέλος
Συμφωνώ με την τοποθέτησή σας.Τώρα σε ότι αφορά την είδηση, να πω την ενημέρωση έκανε καθηγητής της σχολής με πολυετή εμπειρία.Αναρωτιέμαι σε καμμία άλλη σχολή δεν ειπώθηκε κάτι ?
 
Last edited:

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Και εγώ συμφωνώ με τον dimkat, όμως με μια εξήγηση: είμαστε υπεύθυνοι του επιπέδου που έχει ο μέσος "πτυχιούχος". Στο πιάνο ας πούμε (12 χρόνια), δεν γίνεται να έχεις πτυχίο και να μην είσαι....αρκετά ως πολύ καλός. Στη βυζαντινή μουσική...όπως είπανε και οι προλαλήσαντες, είναι πολύ συνηθισμένο πτυχιούχος/διπλωματούχος = για τον κάλαθο των αχρήστων.
 

dimkat

Παλαιό μέλος
Επειδή τυγχάνει να παίζω κ πιάνο κι εκεί το ίδιο είναι. Ελλαδάρα όμορφη.!!! Οχι δεν ισχύει είπαμε.ΣΙΓΟΥΡΑ
 

Diogenes

Νέο μέλος
...την ενημέρωση έκανε καθηγητής της σχολής με πολυετή εμπειρία.
...σχολή βυζαντινής μουσικής της μητροπόλεως...στην Κέρκυρα
Τι εννοείς πολυετή εμπειρία ........κομματική ????
Αξιότιμε κ. tzark να προσέχετε λίγο περισσότερο πώς εκφράζεστε. Καλό είναι να μην είμαστε προσβλητικοί. Και ειδικά όταν δεν γνωρίζουμε τους καθηγητές της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Κερκύρας. Είμαστε ψάλτες και διακονούμε τον ύψιστο Θεό και τους ανθρώπους. Προσοχή λοιπόν!
Ο κύριος Βικέντιος απλώς ρώτησε αν γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο εδώ μέσα στο forum για την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με τα ωδειακά πτυχία/διπλώματα Βυζαντινής Μουσικής. Γνωρίζει κάποιος; Πώς μπορούμε να μάθουμε;
 
Last edited:
Top