Ξεχωριστή ενότητα για κινητά τηλέφωνα;

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
#1
Βλέπω πως ολοένα αυξάνονται τα θέματα που αφορούν διάφορες εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες. Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να δημιουργηθεί μία νέα ενότητα όπου εκεί να τοποθετούνται όλα τα σχετικά θέματα;
Άλλωστε μέρα με τη μέρα αυξάνονται οι χρήστες που μπαίνουν στο διαδίκτυο από το κινητό τους καθώς η οθόνη αφής είναι πιο εύκολη στο χειρισμό από τους υπολογιστές αλλά κυρίως για οικονομικούς λόγους.
Εδώ στην Ελλάδα, λόγω οικονομικής κρίσης είναι πιθανό έως σίγουρο πως θα μειωθούν οι υπολογιστές οι οποίοι κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ, και τη θέση τους θα πάρουν τα λεγόμενα smartphones. Σήμερα με ένα τέτοιο τηλέφωνο που μπορεί να βρει κανείς καλό και όχι μέτριο μεταχειρισμένο μέχρι και κάτω των εκατό ευρώ, μπορεί να μπαίνει δωρεάν στο διαδίκτυο μέσα από τα δημόσια ασύρματα δίκτυα, μπορεί να σαρώνει σελίδες μέχρι και βιβλία χωρίς να αγοράσει σαρωτή, αλλά μέσα από έξυπνες εφαρμογές, μπορεί να ηχογραφεί, να ακούει ραδιόφωνο μέσα από το διαδίκτυο να ανεβάζει pdf αρχεία και πολλά άλλα που σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία του Ψαλτολογίου.

Νομίζω ότι αν δεν γίνει σύντομα κάποια νέα ενότητα, στην οποία θα υπάρχουν θέματα σχετικά την ψαλτική χρήση των νέων αυτών συσκευών, σε λίγο καιρό θα χρειαστεί να γίνει δύσκολο ξεκαθάρισμα στην ενότητα Τεχνολογία και Ψαλτική, καθώς μέθοδοι μετατροπής αρχείων ή ανέβασμα αρχείων θα διαφέρουν εντελώς μεταξύ τους.
Δες τε ένα παράδειγμα: Για να ηχογραφήσω από το διαδικτυακό ραδιόφωνο της εκκλησίας και από άλλους σταθμούς, εάν δε γνωρίζω τίποτα θα πρέπει να διαβάσω τόσα μηνύματα και οδηγούς που έχει φτιάξει πολύ ωραία βέβαια ο κ. Νίκος Θεοτοκάτος και τον ευχαριστούμε πολύ. Για να κάνω το ίδιο πράγμα με κινητό τηλέφωνο όμως θα χρειαστώ εντελώς διαφορετική διαδικασία και συνήθως αρκετά πιο εύκολη και σύντομη, όπως για παράδειγμα να κατεβάσω την εφαρμογή tunein radio και να πατήσω το κουμπί της ηχογράφησης.
Κάτι ανάλογο βλέπουμε τώρα στις εφαρμογές για ισοκράτημα που επίσης ευχαριστούμε όσους εργάζονται πάνω σ' αυτό τον τομέα.
Βέβαια η αλήθεια είναι πως δεν είμαι γνώστης αυτής της σχετικά νέας τεχνολογίας, και προς το παρόν δε μπορώ να βοηθήσω με οδηγούς, αλλά πιστεύω πως υπάρχουν διάφορα μέλη που γνωρίζουν αρκετά και θα μας βοηθούσαν όλους μας προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθούν τρεις φωτογραφίες για όποιον θέλει να τις τοποθετήσει στη σελίδα του. Πρόκειται για τους γρήγορης ανταπόκρισης κωδικούς (quick response or qr codes)

Αυτή εδώ οδηγεί στην κεντρική σελίδα του Ψαλτολογίου:


αυτή στα μηνύματα των τελευταίων 24 ωρών:


και αυτή για άνοιγμα νέου λογαριασμού:
 
Top