Ξένη Μακρυγιάννη

live67

Νέο μέλος
Ψάχνω ύμνους χριστουγέννων της αδερφής ΞΕΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
 
Last edited by a moderator:

PAPAZ DIMITRIOS

Δημήτρης Παπαζέτης:Ένας απλός νοσηλευτής-ψαλτάκος.
Την δεκαετία του '80 γινόταν θυμάμαι μεγάλος ντόρος με την συγκεκριμένη μοναχή.Οι επαΐοντες περί τα ψαλτικά της αναγνώριζαν την μελωδικότατη φωνή της και την μουσική της κατάρτιση.Έβαλε βέβαια και το χεράκι του ο αξεπέραστος Μανώλης Χ''μάρκος.Εγώ τη θεωρούσα-και τη θεωρώ-αξεπέραστη γυναικεία φωνή πάνω στη βυζαντινή φωνή.Εις ανάμνηση εκείνης της εποχής-μέσα δεκαετίας '80-σας προσφέρω τις κάτωθι ηχογραφήσεις.Καλή ακρόαση.
Υ.Γ Για τον φίλο live67 που ψάχνει ύμνους Χριστουγέννων θα συνιστούσα να απευθυνθεί στην ίδια ή στο μοναστήρι που μονάζει.Για διευθύνσεις,τηλέφωνα και τα σχετικά ας απευθυνθεί στους γνωρίζοντες.Εγώ πάντως θα του πρότεινα να ξεσκονίσει το forum και θα βρεί αμέτρητες ηχογραφήσεις από πολύ μεγάλους ψάλτες-πρόσφατα ανέβασα και εγώ στο forum με τα αδέλφια Τσολάκη.Ειδικά με τον μέντορα της Ξένης κ.Μανώλη Χ''μάρκο ουκ ολίγες.
 

Attachments

  • Βασιλεύ ουράνιε-Ως των αποστόλων-Εξαποστειλάριο-Πάσα πνοή γ' ήχου-Πασαπνοάρια γ' ήχου.MP3
    20.6 MB · Views: 133
  • Τρισάγιον-Δύναμις Στανίτσα-Σε υμνούμεν-Άξιον εστί Παπανικολάου.MP3
    29.1 MB · Views: 155
  • Πασαπνοάρια γ' ήχου-Μετά μύρων-Δοξολογία Ιακώβου β' ήχου.MP3
    28.1 MB · Views: 108
  • Συνέχεια δοξολογίας Ιακώβου β' ήχου.MP3
    15.8 MB · Views: 104
  • Θεοτόκε Παρθένε-Τυπικά.MP3
    22.4 MB · Views: 147
  • Λόγον αγαθόν δ' ήχος.MP3
    12.5 MB · Views: 123

live67

Νέο μέλος
Ψάχνω ύμνους χριστουγέννων της αδερφής ΞΕΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
Βρήκα μια παλιά μου κασσέτα με Χριστουγεννιάτικους Ύμνους
 

Attachments

  • Κλιπ ήχου 12.mp3
    1.8 MB · Views: 142
Last edited:

GabrielCremeens

Music Director at St. George, Albuquerque, NM
Χριστός ανέστη!

Κάποιος ξέρει πού μπορώ να βρω τα CDs του Αναστασιματαρίου της Ξένης Μακρυγιάννης, νυν Γερόντισσα Μελάνη; Μ'αρέσει πάρα πολύ η φωνή της, και έχω μια φίλη η οποία θα ήθελε να αποκτήσει τα CDs της.

Εν Χριστώ,
Γαβριήλ
 
http://www.facebook.com/#!/photo.ph...0207817192439.331222.632832438&type=1&theater

Παρέα με την πασίγνωστη στα Βυζαντινά μουσικά δρώμενα δασκάλα μου στην Ιερα του Δαμασκηνού Τέχνη και Ηγουμένη πλέον της Ι.Μ. Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Pleasant Prairie, Σικάγο, ΗΠΑ, αδερφή Μελάνη, κατά κόσμον Ξένη Μακρυγιάννη, μαθήτρια του μοναδικού φωνητικού φαινομένου Εμμανουήλ Χατζημάρκου.

ΠΑΤΡΑ 11-10-2012


Α Ι Ω Ν Ι Ω Σ Ε Υ Γ Ν Ω Μ Ω Ν ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
 
εχω ολη την σειρα του Αναστηματαριου και απο την Ξενη Μακρυγιαννη, αλλα και απο τον Χατζημαρκο απευθειας εγγραφη απο το ωδειο του... σε μορφη κασετας ομως....
 

SINGEORGE

Παλαιό Μέλος
Aνεβάζω το Δοξαστικό της Ε Κυριακής των Νηστειών με την φωνή της Γερόντισσας Μελάνης -το ψάλλει από το Τριώδιο του Καραμάνη ......Πολλοί λέτε για το Μουσικό Τριώδιο του Στανίτσα .....ότι είναι υπέροχο -φοβερό κλπ ......δεν διαφωνώ καθόλου βέβαια ....ΑΛΛΑ μήπως ο Καραμάνης πάει πίσω???????????? Ακούστε εκφραστικότητα ......
 

Attachments

  • Ουκ έστιν η Βασιλεία του Θεού Γερόντισσα Μελάνη.mp3
    5.1 MB · Views: 144
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...Με την μοναχή Ξένη Μακρυγιάννη που κατεβάζει αγγέλους.για μένα προσωπικά μια γυναίκα φαινόμενο ψάλτριας...
 

Attachments

  • 12-1 Μ. Παρασκευή Μοναχή Μελανία Μακρυγιάννη.MP3
    37.8 MB · Views: 217
  • 12-2 Μ. Παρασκευή Μοναχή Μελανία Μακρυγιάννη.MP3
    38.2 MB · Views: 145

PavlosKouris

Pavlos Papadopaidi
Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...Με την μοναχή Ξένη Μακρυγιάννη που κατεβάζει αγγέλους.για μένα προσωπικά μια γυναίκα φαινόμενο ψάλτριας...


Ταυτίζομαι με την άποψή σου.
Ξέρουμε πρισσότερα για την ηχογράφηση αυτή;
 

SkeviKymisi

New member
Ψάχνω Ηχογραφήσεις με Αργές Δοξολογίες από την Ξένη Μακρυγιάννη.
 

SkeviKymisi

New member
Παρακαλώ πολύ αν κάποιος έχει αργά κεκραγάρια Ιακώβου,αργά ανοιξαντάρια Ραιδεστηνού,αργό Θεοτόκε Παρθένε Μπερεκέτου,Τον ήλιος κρύψαντα παρά Γερμανού Πατρών και ότι άλλο σε αργά μαθήματα με τη φωνή της Ξένης Μακρυγιάννη.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 

SkeviKymisi

New member
Ηγουμένη Μελάνη!Μια φωνή που μας ανεβάζει στους ουρανούς!Μια φωνή που όμοια της δεν υπάρχει.Εύχομαι ο Θεός να την προστατεύει!Παρακαλώ αν υπάρχουν περισσότεροι ύμνοι στην κατοχή σας,θα χαρώ πολύ να την ακούσω.!Ευχαριστώ!
 

SkeviKymisi

New member
Δύο δοξαστικά από το Αναστασιματάριο του Ιωάννου . Η φωνή είναι της Ξένης Μακρυγιάννη ,νυν μοναχής Μελάνης,ηγουμένης στην Ι.Μ. Αγίου Χρυσοστόμου κοντά στο Σικάγο. Εδώ έχουμε ωριμότητα στην εκτέλεση,άνεση φωνής ,ποικιλία στο δέσιμο των γραμμών. Μία μόνο αρνητική παρατήρηση :το echo της ηχογράφησης.Θυμίζει ηχογραφήσεις του μοναχού Πανάρετου (μήπως έχουν συγγένεια; ίδιο επώνυμο..).
Η εκφορά ,επίσης , των φωνηέντων είναι κάπως εξεζητημένη αλλά πιστεύω ότι αυτός είναι και ο τρόπος που μιλάει σε πεζό λόγο.
Πολύ καλή!
View attachment 1042

View attachment 1043
Σας ευχαριστώ πολύ που ανταποκριθήκατε!Τα δύο Δοξαστικά τα έχω.Όσο για τον μακαριστό και καλό δάσκαλο της βυζαντινής μουσικής Πανάρετο Μακρυγιάννη,ήταν θείος της Ηγουμένης.Η Ηγουμένη επίσης ήταν μαθήτρια του Μαλώλη Χατζημάρκου.
 
Top