[Ψάχνω] Νομοθεσία περί ηχορρύπανσης

tb---

τσοπάνης
Καλημέρα.

Δεδομένου ότι το θέμα έχει παραξεφύγει σε κάποιους χώρους, εννοώ το θέμα του θορύβου και της ηχητικής ρύπανσης ακόμα και μέσα σε ναούς, θα ήθελα να ρωτήσω εαν γνωρίζεται τα ηχητικά επίπεδα db, βάση εθνικής και ευρωπαικής νομοθεσίας.

Ευχαριστώ~
 

NikolaosD

Νικόλαος Τσούκας
Στο site http://ixoripansi.gr μπορει να βρεθει όλη η σχετική νομοθεσία και Ελληνική και Ευρωπαϊκή.

Στην προκειμένη περιπτωση το άρθρο που μας αφορα ειναι η υγειονομικη διαταξη Α5/3010/85 (δημοσιευμενη στο ΦΕΚ 593/Β/2-10-85), οπου γινεται λόγος για κεντρα διασκέδασης και λοιπούς χώρους όπου παίζεται μουσική, σύμφωνα με την οποια δεν πρεπει να υπερβαινει τα 100 dB για τα κεντρα διασκεδασης και τα 80 dB για ολους τους αλλους χώρους. Διάταξη βέβαια που κατά κόρον καταστρατηγείται...

Ενα κατατοπιστικο σχετικό άρθρο εδω..
 

tb---

τσοπάνης
Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.

Για επαγγελματικούς λόγους υπαίθρου θα προβώ σε αγορά ανάλογου οργάνου όπως του συνημένου και μαζί με τις μετρησεις για τα αιολικά πάρκα που επιβλέπω θα σαρώσω όλες τις ακολουθίες που παρεβρήσκομαι, ενδεικτικά στην αρχή και μετά με αναφορές ή εδώ ή και ποιό επίσημα.

Για αρχή λέω να πιάσω τον Πειραιά, αφού πολύ τον αγαπώ~
 

Attachments

  • nm102-sound-level-meter.pdf
    123.6 KB · Views: 39

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Παραθέτω τὸ πόρισμα δύο ὑποθέσεων ποὺ ἀπασχόλησαν τὸν Συνήγορο τοῦ Πολίτη κατόπιν καταγγελιῶν συμπολιτῶν (17005/2003, 10873/1999) σχετικὰ μὲ τὴν ἠχορύπανση και γενικότερα τὰ ἐπίπεδα θορύβου ποὺ παράγονται ἀπὸ τὰ αὐτόματα συστήματα κωδωνοκρουσίας καὶ τὶς ἐξωτερικὲς μεγαφωνικὲς ἐγκαταστάσεις.

Τελικὰ, ὁ Συνήγορος τοῦ Πολίτη, κατόπιν αὐτοψιῶν καὶ μετρήσεων τῶν ντεσιμπέλ κατὰ τὴν κυριακάτικη Θ. Λειτουργία, πρότεινε στὶς ἀρχὲς την επιβολὴ κυρώσεων στὸν ἐφημέριο τοῦ ναοῦ.
 

Attachments

  • Ηχορύπανση από μηχανολογικές εγκαταστάσεις ναών.pdf
    180.6 KB · Views: 50
Top