Να καταργηθεί η ανώνυμη δημοσίευση;

Να καταργηθεί η δυνατότητα ανώνυμης δημοσίευσης;

  • Ναί, να καταργηθεί

    Votes: 16 34.8%
  • Όχι να μην καταργηθεί

    Votes: 25 54.3%
  • Δε με νοιάζει

    Votes: 5 10.9%

  • Total voters
    46
  • Poll closed .

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Ανοίγω (και πάλι...) ανώνυμη δημοσκόπηση περί του αν πρέπει να γίνει η επωνυμία υποχρεωτική σε όσους δημοσιεύουν μηνύματα στο φόρουμ. Οι "ανώνυμοι" θα μπορούν να συνδέονται και να κατεβάζουν επισυνάψεις αλλά όχι να γράφουν μηνύματα.

Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε παράπονα από μερικά μέλη σχετικά με τη δυνατότητα ανώνυμης συμμετοχής ιδιαίτερα στον απόηχο πρόσφατων συζητήσεων στο φόρουμ. Το θέμα συζητήθηκε για κάποιο καιρό τώρα μεταξύ των συντονιστών και αποφασίσαμε να σφυγμομετρήσουμε και την κοινή γνώμη ξανά.

Σε περίπτωση της "υποχρεωτικής επωνυμίας" υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις από διαφόρους π.χ.

όνοματεπώνυμο
όνοματεπώνυμο/ηλικία
όνοματεπώνυμο/διεύθυνση/τηλέφωνο/ηλικία/επάγγελμα
κτλ.

αλλά θα κάνουμε ξεχωριστή δημοσκόπηση για αυτό.

Παρακαλώ όλους να εκφράσουν την άποψή τους έστω και εάν είναι γνωστή και εάν έχουν ξαναψηφίσει στο παρελθόν. Η δημοσκόπηση θα λήξει σε 15 ημέρες από σήμερα.

Υπενθυμίζω οτι η δήλωση ημερομηνίας γέννησης είναι ήδη υποχρεωτική για όλους αν και υπάρχει η δυνατότητα απόκρυψής της από το δημόσιο προφίλ μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου.

Ανακοινώνω επίσης οτι το δημόσιο προφίλ και η λίστα μελών του φόρουμ από σήμερα θα είναι προσβάσιμα μόνο στα συνδεδεμένα μέλη του φόρουμ και όχι στους επισκέπτες.
 

George

Ιεροψάλτης
Εγώ λέω υποχρεωτική αλλά όχι και τηλέφωνα κλπ.
Καλό είναι να ξέρουμε με ποιον μιλάμε, αργότερα γινόμαστε και φίλοι από κοντά.
Αλλά υπάρχουν και άλλα που μάλλον δεν θα πρέπει να φαίνονται στο φόρουμ όπως τηλέφωνα και άλλα πολύ προσωπικά.
 

PanagiotisK

ως άνωθεν^
Ζητώ συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να εννοήσω την επιμονή στην
"υποχρεωτική επωνυμία".

Όταν κάποιος θέλει να πει τη γνώμη του, σεβόμενος τους συνομιλητάς του και τους κανόνες του Foroum αλλά προτιμά να μένει ανώνυμος, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην μπορεί να το κάμνει!

Τόσες πολλές, πια, είναι οι φορές που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα εξαιτίας ανωνύμων μελών;

Αν ναι, παρακαλώ συγχωρέστε την άγνοιά μου.

Αν όχι, τις ο λόγος;

Αντιθέτως, θα έλεγα, πάλιν και πολλάκις έχει ωφεληθεί τούτο το foroum από ανώνυμα μέλη ίσως περισσότερο και από πολλά επώνυμα.

Εάν θεσπιστεί ούτος ο κανόνας, μεμιάς πολλά μέλη θα φύγουν και όχι ώφελος δεν θα υπάρξει αλλά μάλλον ζημία.

Διατί να περιοριστούν οι απόψεις εξαιτίας ενός oνόματος;
Δεν είναι τουλάχιστο παράξενο, να ανακρίνεται όποιος θέλει να ειπεί μια κουβέντα;

Σε περίπτωση της "υποχρεωτικής επωνυμίας" υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις από διαφόρους π.χ.
όνοματεπώνυμο
όνοματεπώνυμο/ηλικία
όνοματεπώνυμο/διεύθυνση/τηλέφωνο/ηλικία/επάγγελμα
κτλ.



Μήπως να δώσουμε και δακτυλικά αποτυπώματα;
(δεν ειρωνεύομαι, καταλαβαίνετε το πνεύμα μου...)


Και αν έχομε πρόβλημα, μπορούμε πάντα να αγνοήσομε τον ανώνυμο...


Με σεβασμό και αγάπη προς άπαντα τα μέλη,
ΠΚ
 
Last edited:

chanendes

Ιωάννης Π. Αχιλλιάς
το ονοματεπώνυμο πιστεύω είναι αρκετό... για να πιστοποιείται η ύπαρξη του γράφοντος, καθώς και για να υπάρχει ανάληψη της προσωπικής ευθύνης για τα γραφόμενα...τα υπόλοιπα είναι περιττά στην ενδοφορουμική επικοινωνία και προσωπικά δεδομένα (τηλέφωνα κλπ)και καλό είναι να μην δημοσιεύονται (και στο "Ψαλτολόγιο" και γενικώς)...
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη τον Κούβελο, σε πολλά σημεία. Όπως π.χ. στο ότι πολλά ανώνυμα μέλη έχουν κατά καιρούς προσφέρει αρκετά και σημαντικά πράγματα. Από την άλλη πλευρά, από ό,τι έχει δείξει η εμπειρία, τα μεγαλύτερα επεισόδια, κατά καιρούς είχαν ως επί το πλείστον ονοματεπώνυμο.
Όπως επίσης συμφωνώ στο ότι θα γίνουμε υπερβολικοί έστω και με το να σκεφτόμαστε να προτείνουμε να αναγράφονται τηλέφωνα, διευθύνσεις κλπ. Να σας θέσω υπ' όψιν ότι στοιχεία όπως ημερομηνία γέννησης, τηλεφωνικοί αριθμοί, διευθλυνσεις αποτελούν στοιχεία τα οποία καλείται κάποιος να δώσει προς πιστοποίηση της ταυτότητάς του όταν καλέσει την τράπεζά του π.χ. άλλες τηλεφωνικές ή online υπηρεσίες. Πόσοι από τους προτείνοντες την ανωτέρο λύση (αναγραφή ονοματεπ/μου, δ/νσης/ τηλ. αριθμού, ημ/μηνία γεννήσεως) προτίθενται να δώσουν αβασάνιστα όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία πλέον θα βρίσκονται σε κοινή θέα;;; ... Πριν απαντήσουν "εγώ", ας σκεφτούν καλύτερα τις ενδεχόμενες συνέπειες...
Κατανοώ και συμμερίζομαι τις θέσεις όσων λένε ότι πρέπει να γνωρίζουν ποιος είναι ο συνομιλητής τους, αλλά από την άλλη συμμερίζομαι και όσους προσφέρουν κόσμια και με ευπρέπεια στο forum και για κάποιους θεμιτούς λόγους δεν επιθυμούν την δημοσιοποίηση των στοιχείων τους. Είναι μια θέση πολύ πιο έντιμη από το να έδιναν ένα ψεύτικο ονοματεπώνυμο...
Προσωπικά λοιπόν, θα ταχτώ με τους αναποφάσιστους μεν, αλλά σίγουρα εναντίον της δημοσιοποίησης περαιτέρω στοιχείων από όσα είναι λογικά και απολύτως απαραίτητα για την διεξαγωγή ενός διαλόγου.


Σας ευχαριστώ.


Υ.Γ. (Γράφει ο Συνήγορος του Διαβόλου...) Πόσοι από τους προτείνοντες την αναλυτική αναγραφή προσωπικών στοιχείων έχουν ήδη δώσει κάτι περισσότερο από ένα απλό ονοματεπώνυμο και τόπο κατοικίας....; Ρητορικό το ερώτημα, και δεν στρέφεται εναντίον κανενός (για να μην παρεξηγηθώ...) απλά να θέτουμε τα θέματα σε μια ρεαλιστική βάση.
 
Last edited:

Firfiris

Κωστόπουλος Ευθύμιος
Συμφωνώ με το σύνολο σχεδόν των έως τώρα απόψεων.

ΑΡΚΕΙ η ταυτοποίηση του προσώπου. Γράφει ο "τάδε" και όχι μια περιπλανώμενη "έννοια" ή ένα απρόσωπο "ον".

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ στοιχεία όπως τηλέφωνο (απαράδεκτο, ενδεχόμενη παρενόχληση προσωπικής ζωής), διεύθυνση (παρομοίως + λοιπά ενδεχόμενα) ή άλλα τα οποία καθιστούν εφικτή την δια οιονδήποτε τρόπο εύρεση, εντοπισμό ή ό,τι άλλο του συνομιλητή, ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ την προσωπική του ζωή και για να μη πολυλογούμε ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ η εμφάνισή τους ή μη.

ΒΕΒΑΙΑ, εδώ τίθεται ΑΛΛΟ θέμα, της ψευδής επωνυμίας. Για να εξαλειφθεί, απαιτούνται ΕΠΙΠΛΕΟΝ στοιχεία, που όμως βλέπουμε ότι παρεμποδίζεται η χρήση τους.

Υπάρχουν λοιπόν θετικά αλλά και αρνητικά.

Συμβιβαστική λύση αποτελεί το να ζητούνται αυτά τα στοιχεία με Προσωπικά Μηνύματα (προστατευόμενα ΟΧΙ απλώς με απόκριψη από εμάς, αλλά με τείχος προστασίας γενικότερο στο Διαδίκτυο) ώστε να ταυτοποιούνται τα πρόσωπα από τον ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ και ΜΟΝΟ, δεν ξέρω όμως αν ευσταθεί αυτό, αποτελεί απλή ΠΑΡΑΘΕΣΗ και όχι ΠΡΟΤΑΣΗ μου.

Αυτά :)
 

Σάββας Πραστίτης

Σάββας Πραστίτης
δεκτόν, αγαπητέ μου Ευθύμιε για την πρότασή σου, αλλά και από την άλλη ένας απλός, ο οποίος για τους χι λόγους δεν θα ήθελε να αποκαλύψει την ταυτότητά του, θα ήθελε να λάβει μέρος στις συζητήσεις, έστω και υπό την "κάλυψη" του ανώνυμος, μπορεί να απομακρυνθεί από εδώ αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Από τη μια πρέπει να σεβαστούμε την άποψη για τήρηση ανωνυμίας από κάποιους, οι οποίοι όμως πρέπει να κινούνται και να γράφουν στα προκαθορισμένα πλαίσια, και να μην παρεκτρέπονται (δεν ξέρω αν έγινε αυτό ποτε:)), και από την άλλη πρέπει να σεβαστούμε και όσους έχουν την άποψη ότι θα ήθελαν να υπάρχουν κάποια στοιχεία αυτού με τον οποίο συνομιλούν. Αλλά θεωρώ παράλογο (και μπορεί και κάποιοι να το θεωρήσουν και καταπάτηση προσωπικών δεδομένων) να χρειάζεται κάποιος να δώσει διευθύνσεις, τηλέφωνα και άλλα προσωπικά στοιχεία πέραν του ονόματός προς ταυτοποίηση, και όλα αυτά να είναι σε κοινή θέα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει και ίσως αυτό να είναι και ένας λόγος για τον οποίο πολλοί θα φύγουν από το χώρο, αν εφαρμοστεί.

πολύ φιλικά και με πολλή αγάπη...
 
Last edited:

haris1963

παλαιότατο μέλος
Και οι δύο θέσεις είναι σεβαστές και στηρίζονται με επιχειρήματα. Προσωπικά όμως βρίσκω, πως και περισσότερο ελεύθερο και περισσότερο πολυσυλλεκτικό είναι ένα forum, όταν δεν είναι υποχρεωμένοι να δίνουν πλήρη στοιχεία, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό.
Η δύναμη των διαφόρων forums (και του δικού μας), είναι η δυνατότητα που δίνουν σε πάρα πολύ κόσμο, να έχει πρόσβαση σε αρχεία και πληροφορίες, που δεν μπορεί ή δυσκολεύεται να βρει αλλού. Κι εκείνος που έχει απόψεις να γράψει και θέσεις να υποστηρίξει, συνήθως είναι επώνυμος, ή τουλάχιστον μπορεί εύκολα να ταυτοποιείται και μέσω προσωπικών μηνυμάτων, από τους arministrators.
Ας αφήσουμε το forum ως έχει :)
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Συμβιβαστική λύση αποτελεί το να ζητούνται αυτά τα στοιχεία με Προσωπικά Μηνύματα (προστατευόμενα ΟΧΙ απλώς με απόκριψη από εμάς, αλλά με τείχος προστασίας γενικότερο στο Διαδίκτυο) ώστε να ταυτοποιούνται τα πρόσωπα από τον ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ και ΜΟΝΟ, δεν ξέρω όμως αν ευσταθεί αυτό, αποτελεί απλή ΠΑΡΑΘΕΣΗ και όχι ΠΡΟΤΑΣΗ μου.

Καλή η τοποθέτησή σου Ευθύμιε, και θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου Ευθύμιε, εκτός από αυτό το παραπάνω, το οποίο εξάλλου σωστά δεν θέτεις ως πρόταση αλλά ως παράθεση. Με το να συγκεντρωθούν προσωπικά δεδομένα ακόμα και από ένα πρόσωπο και μόνο, μπαίνουμε ξανά σε επικίνδυνες ατραπούς.
Χωρίς να θέλω να θέσω θέμα αξιοπιστίας του Δημήτρη του Κουμπαρούλη, θα το θέσω σε βάση ανώνυμη, σαν να μην είναι ο Δημήτρης Διαχειριστής, και σαν να είμαστε σε άλλο forum κλπ. Ο καθένας μας βλέπει ένα ονοματεπώνυμο, δεν ξέρει ποιος εν τέλει είναι ο Διαχειριστής, τι κάνει, κλπ. Εγώ π.χ. μπορεί να γνωρίζω ας πούμε τον Διαχειριστή, και να τον ξέρω, και να τον εμπιστεύομαι τυφλά και με τη ζωή μου ακόμα, όμως για έναν άλλο χρήστη του forum, ο Διαχειριστής είναι ένας ακόμα άνθρωπος, σε μια άλλη πόλη. Τίθεται λοιπόν θέμα αξιοπιστίας όχι στο πρόσωπο του σεβαστού και αγαπητού μας Δημήτρη συγκεκριμένα, αλλά στην έννοια του Διαχειριστή σαν θεσμό. Προσπαθώ να γράψω τη σκέψη μου όσο πιο καθαρά μπορώ, ώστε να μην παρεξηγηθώ από το Δημήτρη ή κάποιον άλλο. Ξανατονίζω, δεν θέτω θέμα αξιοπιστίας του Δημήτρη προσωπικά, τον οποίο όλοι εκτιμούμε και σεβόμαστε για την δουλειά του.
Αλλά ακόμα και αν δεχτούμε ότι Διαχειριστής είναι ο Αριστείδης ο Δίκαιος, ακόμα και αυτός μπορεί να πέσει εν αγνοία του θύμα κάποιων hackers κλπ. κλπ. κλπ. Εξάλλου, όλοι όσοι έχουν συγκεντρώσει προσωπικά δεδομένα (Τράπεζες, Υπηρεσίες, κλπ. φορείς) έχουν τα απαραίτητα μέσα προστασίας των δεδομένων αυτών, έχουν περάσει από επιθεωρήσεις και αξιολογήσεις, έχουν λάβει σχετικά πιστοποιητικά και έχουν δεσμευτεί εγγράφως και επί ποινή, για την προστασία και διατήρηση των προσωπικών δεδομένων. Πράγματα τα οποία ένας Διαχειριστής και ένα forum δεν μπορεί να κάνει.
Θα έλεγα λοιπόν, να μην συζητάμε την επ' ουδενί λόγω συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων από τον Διαχειριστή, και κανένα άλλο υπεύθυνο του forum, όχι μόνο για την προστασία των Μελών, αλλά και για την ίδια την δική του, διότι αν κάτι πάει στραβά, οι ευθύνες που θα ζητηθούν ενδεχομένως να είναι δυσβάστακτες.
 

Σάββας Πραστίτης

Σάββας Πραστίτης
Ξανατονίζω, δεν θέτω θέμα αξιοπιστίας του Δημήτρη προσωπικά, τον οποίο όλοι εκτιμούμε και σεβόμαστε για την δουλειά του.

Θα έλεγα λοιπόν, να μην συζητάμε την επ' ουδενί λόγω συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων από τον Διαχειριστή, και κανένα άλλο υπεύθυνο του forum, όχι μόνο για την προστασία των Μελών, αλλά και για την ίδια την δική του, διότι αν κάτι πάει στραβά, οι ευθύνες που θα ζητηθούν ενδεχομένως να είναι δυσβάστακτες.

συμφωνώ απόλυτα....

(Υ.Γ. ελπίζω αγαπητέ μου Ευθύμιε να μην παρεξήγησες την τοποθέτησή μου :))
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Ανακοινώνω επίσης οτι το δημόσιο προφίλ και η λίστα μελών του φόρουμ από σήμερα θα είναι προσβάσιμα μόνο στα συνδεδεμένα μέλη του φόρουμ και όχι στους επισκέπτες.
Ἤδη πολλά μέτρα ἐντείνονται καί ἔχουν ἐνταθεῖ.
Ἄς γίνει ὅ,τι εἶναι καλλίτερο γιά τό Ψαλτολόγιον.
«Ἔχουν γνῶσιν οἱ φύλακες»...
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο να λειτουργεί κάποιος σε forum τόσο εξειδικευμένο όπως αυτό ανώνυμα, αλλά από την άλλη θεωρώ ότι έχει δικαίωμα να το κάνει, διότι εάν και εξειδικευμένο, παράμένει ένα forum όπως χιλιάδες άλλα του δικτυακού σύμπαντος. Από τη στιγμή όμως, όπου μηνύματά του περιέχουν προσωπικές ή και "σχολικές" επιθέσεις, υποχρεούται να αναγράφει το όνομά του, διότι αυτό πλέον θα καταξιώνει τις απόψεις του όχι ύπουλες μεθοδεύσεις, αλλά επώνυμες καταγγελίες που είναι πάντα εφικτές σε μία δημοκρατική κοινότητα. Με αυτό τον τρόπο πιστεύω είναι λογικό να αφήνεται μία τέτοια άποψη στο περιθώριο από τη στιγμή όπου μία συζήτηση έχει προχωρήσει και άπτεται πλέον της προσωπικής αντίληψης του κάθενός από εμάς στα θέματα που κουβεντιάζουμε ή ακόμη περισσότερο όταν υπάρχουν στοιχεία. Δεν θεωρώ ορθό το να αποστέλλονται με προσωπικό μήνυμα τα στοιχεία στο "θύμα" της επίθεσης απ'τον επιτιθέμενο, διότι τα "αμαρτωλά" μηνύματα διαβάζονται όχι μόνο από τους δύο, αλλά από όλη την παρέα. Δε νομίζω ότι είναι ρατσισμός αυτό όπως ίσως κάποιοι το θεωρήσουν, απλώς το να κουβεντιάζεις με κάποιον ανώνυμα ή ακόμη περισσότερο να τον προσβάλλεις (έμεσα ή άμεσα) με πικρόχολα σχόλια πρέπει να ξυπνάει μέσα σου ο συναγερμός μίας προσωπικής ηθικής και να φανερώνεις το ποιος είσαι εμμένωντας εν προκειμένω στις απόψεις σου.
Πάντως, εάν ένα μέλος θέλει απλά να κάνει μία ερώτηση για κάποιο θέμα, πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει και ανώνυμα. Εάν τώρα, η ερώτηση δεν είναι ερώτηση αλλά "πετονιά" το πράγμα αλλάζει...
 

Nikos L.

Παλαιό Μέλος
Είμαι γνωστός-άγνωστος με φιλειρηνικές διαθέσεις...
 

Bασίλης

Παλαιό Μέλος
....πολλοί λένε ότι το χρηματο-οικονομικό καθεστως των ημερών που καταρέει είναι μια ένδειξη της αποτυχίας των φιλελεύθερων "κινημάτων"....
μήπως ήρθε η ώρα να νοσταλγησουμε τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του προηγούμενου αιώνος;;;;;.........

Η μη συνομιλία με ανώνυμο είναι απλά και καθαρά ένδειξη δειλίας.

Με αγάπη τα λέω αμέσως πιάσατε το πληκτρολόγιο να απαντήσετε..... αν δε σας αρέσει αυτό που λέω αγνοήστε με..... και εγώ θα σωπάσω.....
 
Top