Νέα Έκδοση Καλοφωνικοί Ειρμοί (19ος αιώνας) ΜΕΡΟΣ Ι

lavtaci

Μέλος
Αγαπητοί συνάδελφοι εύχομαι να είστε καλά!
Με χαρά μοιράζομαι μαζί σας την τελευταία έκδοση του ΕΒΑΜΙΠ (Εργαστήριο Βαλκανικών και Ανατολικών Μουσικών, Ιστορίας και Πολιτισμών) του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που αφορά στους Καλοφωνικούς Ειρμούς του 19ου αιώνα. Το όλο εγχείρημα επιτεύχθει σε συνεργασία με το αντίστοιχο Εργαστήριο Εικόνας, Ήχου και Πολιτιστικής Αναπαράστασης του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και την οικονομική υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο της παρούσας έκδοσης επιλέχθηκαν έργα συνθετών που προέρχονται αποκλειστικά από έντυπες συλλογές του «ευρύτερου 19ου αιώνα», και καλύπτουν όλο το φάσμα της Οκταηχίας.
Συνημμένα θα βρείτε το 28σέλιδο δίγλωσσο ένθετο. Επισυνάπτω επίσης ενδεικτικά δύο συνδέσμους από τα μέλη του πλ. δ΄ και του β΄ ήχου. Τους υπόλοιπους Καλοφωνικούς Ειρμούς μπορείτε να τους βρείτε στο κανάλι Εκκλησιαστική Μουσική (ΕΒΑΜΙΠ).
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Νίκος Ανδρίκος


 

Attachments

  • booklet cd.pdf
    1.3 MB · Views: 80

lavtaci

Μέλος
Αγαπητοί συνάδελφοι επισυνάπτω άλλα δύο μέλη από τον δίσκο -σε ήχο Δ΄ Άγια και βαρύ- συνθέσεις του Γεωργίου Ογουρλού και του Σωτηρίου Βλαχόπουλου, αντίστοιχα.
Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να σας γνωστοποιήσω πως έχει ήδη ηχογραφηθεί και το ΙΙ ΜΕΡΟΣ του πρότζεκτ με Καλοφωνικούς Ειρμούς του Μελετίου Σισανίου, Νικολάου Σμύρνης και Βασιλείου Ζαγκλιβερινού. Επίσης, έχουν εκτελεστεί οι τρεις από τους πέντε Καλοφωνικούς Ειρμούς της "άγνωστης"-δεύτερης σειράς του Ογουρλού, σε γ΄, δ΄ και πλ. β' ήχο.
Καλή ακρόαση!
Με τις θερμότερες ευχές

Νίκος Ανδρίκος



 
Top