ΝΕΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΡΓΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ CD "ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ ΦΩΣ"

emmanouil

Σιάφης Εμμανουήλ
Κυκλοφορούν από τον Πρωτοψάλτη και διδάσκαλο της ψαλτικής τέχνης κ. Βασίλειο Νόνη σειρά μουσικών πονημάτων περιέχοντα τον πλούτο της μουσικής μας κληρονομιάς(Βυζαντινής,μεταβυζαντινής,σύγχρονης).

Είναι έργο γραμμένο με εμπειρία και μεράκι, σύμφωνα με τα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής μας, από έναν δάσκαλο της ψάλτικης τέχνης που μοχθεί και εργάζεται με συνέπεια πάνω από μισό αιώνα στο ιερό αναλόγιο.

Περιλαμβάνει:

1. Στιχεράριον το Μυρωμένον περιέχον γνήσια αργά μέλη στιχεραρικά παλαιών και νέων μουσικοδιδασκάλων προς εκμάθηση της παλαιάς τέχνης του αργού στιχεραρίου κατά την τάξιν της οκτωηχίας.

2. Η Ακολουθία του Όρθρου περιέχουσα τα μουσουργήματα των παλαιών διδασκάλων και νέες συνθέσεις του κυρ Βασιλείου Νόνη.

3. Η Παπαδική Μελοποιΐα περιέχουσα αργά και έντεχνα μαθήματα παλαιών και νέων διδασκάλων προς εκμάθησιν της παπαδικης τέχνης κατά την τάξιν της οκτωηχίας.

4. Η Θεία Λειτουργία περιέχουσα παλαιές και συνθέσεις ως επι το πλείστον του κυρ Βασιλείου Νόνη.

5. Ο Κατανυκτικός Εσπερινός περιέχον:
α)Τις ακολουθίες των κατανυκτικών εσπερινών του Τριωδίου.
β)Τις ακολουθίες των Αποδείπνων
γ)Κατανυκτικούς ύμνους
δ)Κατανυκτικά τραγούδια της Μ.Τεσσαρακοστής.

6. Νέον Αναστασιματάριον(Βάσει της Ά Εκδόσεως Ιωάννου του Πρωτοψάλτου-1858) καλλωπισμένο και εμπλουτισμένο με συνθέματα παλαιά και νέα.

Τα βιβλία είναι γραμμένα με τον παλαιό τρόπο(δίχρωμα) διορθωμένα από τυχόν λάθη των παλαιών εκδόσεων και εμπλουτισμένα με χρονικές σημάνσεις, ήχους, γένη, χρόες, έλξεις, μαρτυρίες σύμφωνα με το Θεωρητικο του Χρυσάνθου και τα πορίσματα της Πατριαρχικής μουσικής επιτροπής του 1881.

Το CD "ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ ΦΩΣ" περιλαμβάνει αργά μέλη εκ του παλαιού Στιχεραρίου και της Παπαδικής μελοποιΐας. Ψάλλει ο Πρωτοψάλτης κ. Βασίλειος Νόνης.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνεστε στα τηλέφωνα, οικίας: 210 6845527, κιν: 6934 251258.
 

Attachments

  • Νέα σειρά έργων Βυζαντινής Μουσικής.jpg
    787.5 KB · Views: 73
  • Τιτλος CD ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ ΦΩΣ.jpg
    578.4 KB · Views: 41
  • Περιεχόμενα CD ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ ΦΩΣ.jpg
    343.6 KB · Views: 61
Last edited:
Top