Μ. Χατζηαθανασίου - Δοξολογία ειρμολογική σε ήχο Β΄ & π. Κων. Παπαγιάννη

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Με αφορμή το μήνυμα αυτό, επειδή ούτε σ' εμένα αρέσει η δοξολογία του Καββάδα (αμφιβάλλω αν την έχω πει μια φορά ως τώρα) και επειδή αυτή η Κυριακή είναι του Β΄ήχου, ανεβάζω εδώ την πολύ όμορφη ειρμολογική δοξολογία του Μ. Χατζηαθανασίου, που είναι μόνιμα στο ρεπερτόριο μου, όπου χρειάζεται.

Attachments

• Μ. Χατζηαθανασίου-Δοξολογία Ήχος Β΄.pdf
    1.1 MB · Views: 643
Καλή. Και στο ασματικό βλέπουμε την παρεμβολή των τρίσημων μέτρων με το ημιδίαργο να τα παρασημαίνει, όπως αναφέρθηκε στην ενότητα για τον Νηλέα, του οποίου μαθητής ήταν ο Χατζηαθανασίου.
Η παρακάτω, ωστόσο, μάλλον μου αρέσει περισσότερο. Από το Μουσικόν Τριώδιον του π. Κωνσταντίνου Παπαγιάννη, τόμος Α, παράρτημα.
Ας υπάρχει και εδώ ως εναλλακτική λύση.

Attachments

• Δοξολογία β ήχου.pdf
    258.4 KB · Views: 574
Σωστά λοιπόν γράψαμε, στο θέμα με τις δοξολογίες του Πέτρου, πως του Β' ήχου θα μπορούσε να ειπωθεί και από ΔΙ με μαλακή χρωματική κλίμακα.:wink:
...επειδή αυτή η Κυριακή είναι του Β΄ήχου, ανεβάζω εδώ την πολύ όμορφη ειρμολογική δοξολογία του Μ. Χατζηαθανασίου...
Όπως βλέπουμε όμως εδώ (στο τέλος του επισυναπτόμενου), στο Πατριαρχείο κολλούσαν την σε Α΄ήχο του Πέτρου, σύμφωνα με το Δοξαστικό ("Προκαθάρωμεν") κι όχι τον ήχο της ημέρας.

Χάρης

Back