Μυλωνάς Κωνσταντίνος (1889 - 1949)

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Για ακόμη μια φορά εμεινα έκπληκτος απο τα άγνωστα σε πολλούς ταλέντα τα οποία εχει βγάλει αυτή η μικρή κ' πολύπαθη χώρα κ' για τα οποία καμία ΔΥΣΤΥΧΩΣ(!!!) αναφορά δεν γίνεται απο τις διάφορες εκπομπές, οι οποίες προωθουν (κ' καλα) το πολιτισμό! Πόσο πραγματικά άδικο κ' κρίμα είναι αυτο...:( Σε μια συνέντευξη του αείμνηστου Αρχοντα Δ. Σουρλαντζη (http://www.youtube.com/watch?v=2e8iIyLA2Qs) μεταξύ των άλλων ιδιαίτερα ωφελίμων, έκανε μια φευγαλέα αναφορά σε κάποιο θείο του τενόρο ονόματι Κων/νο Μυλωνά (το μήλο κάτω απ'τη μηλιά θα πέσει:)) ο οποίος είχε τραγουδήσει μάλιστα στη σκάλα του Μιλάνο ως πρώτος τενόρος. Αμέσως μου έκανε τρομερή εντυπωση αυτή η πληροφορία -καθώς δεν είχα ακούσει ποτέ κάτι σχετικό για Ελληνα τενόρο τέτοιας κλάσσεως- κ' μεσα απο μια γρήγορη έρευνα ανακάλυψα τα εξής ακόμη πιο εντυπωσιακά! (http://www.musipedia.gr/wiki/%CE%9C%CF%85%CE%BB%CF%89%CE%BD%CE%AC%CF%82_%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82) (http://www.vocalmusic.gr/trad_Milonas.htm)
Διαβάστε το βιογραφικό σημείωμα για όσους δεν τον ήξεραν -όπως εγω- κ' πραγματικά θα εντυπωσιαστείτε! Απλως κ' μόνο θα αναφέρω χαρακτηριστικά πως κάποιοι δίσκοι του πωλούνταν φέροντας λανθασμένα το όνομα του μεγαλου Ιταλου τενόρου Καρούζο εξαιτίας της εκπληκτικης τους ομοιότητας! Είναι απαράδεκτο(!!) ένα τέτοιο ταλέντο να μένει στην αφάνεια για το πολύ κόσμο, έστω κ' μετα θάνατον!
 
Last edited:
Τρομερή φωνή. Βάλτε στην αναζήτηση του Youtube "costa milona" και θα ακούσετε πολλά.
 

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Το κωμικοτραγικό του θέματος ειναι πως μέσα απο διάφορα σχόλια χρηστών στο youtube καταλαβαίνει κανεις πως στο εξωτερικό ειναι γνωστός, αγαπητός κ' ισάξιος του Caruso (κ' γιατι οχι καλύτερος? Τρομερή φωνη κ' ερμηνεία!! Αν κ' απο μόνη της η σύγκριση, όντας εν ζωή, είναι κάτι το τρομερό κ' δεν εχω ακούσει κατι ανάλογο, πόσο μάλλον για καλλιτέχνη απο μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα με περιορισμένο έμψυχο υλικό κ' αντίξοες συνθήκες) ενω στην Ελλάδα... Τεσπαντων, είπαμε αυτή η χώρα έχει κατάρα να θάβει τα παιδιά της πρό (ο συγκεκριμένος πέθανε πάμφτωχος) κ' μετά θάνατον...:(
 
Για ακόμη μια φορά εμεινα έκπληκτος απο τα άγνωστα σε πολλούς ταλέντα τα οποία εχει βγάλει αυτή η μικρή κ' πολύπαθη χώρα κ' για τα οποία καμία ΔΥΣΤΥΧΩΣ(!!!) αναφορά δεν γίνεται απο τις διάφορες εκπομπές, οι οποίες προωθουν (κ' καλα) το πολιτισμό!

Είναι απαράδεκτο(!!) ένα τέτοιο ταλέντο να μένει στην αφάνεια για το πολύ κόσμο, έστω κ' μετα θάνατον!

Διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό του καταλαβαίνει κανείς γιατί έμεινε στην αφάνεια (και) ο συγκεκριμένος ταλαντούχος καλλιτέχνης. Πολύ απλά διότι έκανε καριέρα σε "εχθρικό" έδαφος. Οι "δημοκράτες" νικητές του 1945 (που φυλάκισαν για τον ίδιο λόγο μεγάλα ταλέντα, όπως τον Έζρα Πάουντ και τον Κνουτ Χάμσουν) δεν θα επέτρεπαν σε ένα ταλέντο που μεγαλούργησε μέσα στο Βερολίνο του Χίτλερ να αναγνωρισθεί.
 
Top