Μπορεί κάποιος να ηχογραφήσει;;

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Παρακαλώ πολύ μπορεί κάποιος (έστω από τώρα) να ηχογραφήσει την πρωινή αναμετάδοση της Πειραϊκής Εκκλησίας με τον κ. Κετσετζή; Ήθελα να το κάνω εγώ αλλά μου προέκυψε πρόβλημα. Ευχαριστώ πολύ!
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Ευχαριστώ, το έλυσα. Αλλά έχω από το "Προστασία των Χριστιανών" και μετά.
ΥΓ Ο κ. Κετσετζής ψάλλει εξαιρετικά!
ΥΓ2 Γνωρίζει κάποιος ποιος είναι αριστερά;
 
Γ

Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος

Guest
Εγραψα αλλά με διακοπές στην σύνδεση internet. Ηταν πάντως μία παρα πολύ καλή Λειτουργία. Ο κ. Κετσετζής εξαίρετος όπως πάντα.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Ευχαριστώ. Κι εγώ έγραψα όλη τη λειτουργία από το Πάντων προστατεύεις και μετά (χωρίς διακοπές).
Αν μπορείτε να μεταφέρετε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας στον κ. Κετσετζή. Το ψάλσιμό του είναι διδακτικό, όπως και πολλά άλλα.

ΥΓ Στο Άξιον εστί έψαλαν μαζί με τον λαμπαδάριο. Ήταν πολύ συγκινητικό.​
 
Γ

Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος

Guest
Μα ο κ. Κετσετζής είναι υπέροχος άνθρωπος και όχι μόνο ψάλτης. Και στον δικό μου Ναό όταν ήλθε την Καταβασία αντί του Άξιον Εστίν (απόδοσις Κοιμήσεως) την έδωσε σε μένα που του παραχώρησα την θέση και έψαλλα αριστερά.
 

karandreas lazaros

Π. Λάζαρος καρανδρέας
Μα ο κ. Κετσετζής είναι υπέροχος άνθρωπος και όχι μόνο ψάλτης. Και στον δικό μου Ναό όταν ήλθε την Καταβασία αντί του Άξιον Εστίν (απόδοσις Κοιμήσεως) την έδωσε σε μένα που του παραχώρησα την θέση και έψαλλα αριστερά.
Στην πανήγυρη της Παναγίας των Βλαχερνών στο Μαρούσι όπου έψαλλα, (2 ιουλίου), θυμάμαι είχε έλθει ο κ. Κετσετζής, μιας και ήμουν μαθητής του, από νωρίς. Προσπάθησα σθεναρώς να τον πείσω να αναλάβει αυτός και δεν το δέχτηκε. Στάθηκε δίπλα και ψάλλαμε μαζί με εμένα σε κατάσταση ταχυπαλμίας. Λίγο αργότερα ήρθε και ο κ. χατζηχρόνογλου ο οποίος κράτησε την ίδια στάση. όσο για μένα; Πάρκινσον!
Οι μεγάλοι ψάλτες είναι ταπεινοί, τι να κάνεις μ'εμάς τους μικρότατους.
 

Stavros78

Σταύρος Ζαχαρίου
Να καταθέσω και εγώ με τη σειρά μου μια προσωπική εμπειρία. Όταν ήμουν φοιτητής στην Αγγλία εκκλησιαζόμουν και έψελνα στην Αγ. Σοφία στο Λονδίνο (Bayswater). Μια μέρα ενώ ψάλλαμε ήρθε κάποιος άγνωστος στο ψαλτήρι και του πρότεινα να ψάλλει. Εγώ ήξερα τον Φ. Κετσετζή μόνο από τις κασέτες του. Οπόταν όταν άρχισε να ψέλνει κάτι μου θύμισε η φωνή του και τον ρώτησα αν ψάλλει κάπου. Αυτός μου είπα μονολεκτικά "Ναι", χωρίς να πεί τίποτε άλλο. Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας μου είπε ποιός ήταν και μου έκανε και σχόλια για τον τρόπο ψαλσίματος μου. Το θεώρησα τιμή που μου έδινε σχόλια

Πάντως μου έκανε εντύπωση η ταπεινοφροσύνη του, καθώς και το ύφος του. Αυτό που λυπήθηκα πραγματικά είναι ότι παρά τις προσπάθειες δεν κατάφερα να πείσω την "Ευρωπαικού τύπου" χορωδία να μην ψάλλει στην Θ. Λειτουργία για να ψάλλει ο κ. Κετσετζής!
 

Λεωνίδας

Λεωνίδας Γαρουφαλῆς
Συμφωνῶ ἀπολύτως στά σχόλια γιά τό καλό ὕφος καί ἦθος τοῦ κ. Φώτη Κετσετζῆ.
Ἐπιτρέψτε μου ὅμως νά πῶ ὅτι μοῦ φάνηκε λίγο περίεργο (λάθος;) τό ψάλσιμο τῶν κανόνων. Ἐλάχιστοι γνωρίζουν ὅλους τούς εἱρμούς. Δέν ξέρω ἄν ἔλεγε κι ὁ ἴδιος, ἁπλά φαινόταν ὅτι δέν διάβαζαν σωστά ἀπό μουσικό κείμενο, ἀλλά αὐτοσχεδίαζαν. Ἔτσι νομίζω! :confused: Μακάρι νά κάνω λάθος.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
ἁπλά φαινόταν ὅτι δέν διάβαζαν σωστά ἀπό μουσικό κείμενο, ἀλλά αὐτοσχεδίαζαν. Ἔτσι νομίζω! :confused: Μακάρι νά κάνω λάθος.
Λεωνίδα, δεν ξέρω αν κάνεις λάθος, αλλά δεν είναι και υποχρεωτικό να διαβάζεις από μουσικό κείμενο.:)
 
Γ

Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος

Guest
Νομίζω ότι κανείς μας δεν ψάλλει κανόνες από μουσικό κείμενο, πέραν των αναστασίμων, για να μη πώ ότι και αυτούς τους λέμε απέξω. Πολλώ δε μάλλον καθημερινές που ούτε γραμμένοι καλά-καλά δεν είναι.

Για να μη πώ ότι πολλούς ειρμούς δεν τους ξέρουμε καν.
Ξέρετε πολλούς ψάλτες να ξέρουν να ψάλλουν τον ειρμόν " Η κεκομμένη" φερ΄ειπείν;
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Ξέρετε πολλούς ψάλτες να ξέρουν να ψάλλουν τον ειρμόν " Η κεκομμένη" φερ΄ειπείν;
Πωπω, μη μου το θυμίζετε, ήταν την Κυριακή και δεν είχαμε διαβάσει Τσακίρογλου:eek::eek::D:D
 

ΥΓ2 Γνωρίζει κάποιος ποιος είναι αριστερά;[/SIZE]

Μαζί με τον κ.Κετσετζή έψελνε ο λαμπαδάριος του στον Αγ. Κωνσταντίνο Πειραιώς, Λάζαρος Κουμεντάκης. Εξαιρετική φωνή. Όντως ήταν πολύ όμορφο το Άξιον εστί και συγχρόνως διδακτικό για όλους μας.Νομίζω ότι οι Παρασκευές στην Π.Εκκλησία θα είναι μελωδικότατες.
 
Γ

Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος

Guest
Όντως ήταν πολύ όμορφο το Άξιον εστί και συγχρόνως διδακτικό για όλους μας.Νομίζω ότι οι Παρασκευές στην Π.Εκκλησία θα είναι μελωδικότατες.

Και στον τόνο.
 

Κων/νος Βαγενάς

Κωνσταντίνος
Προσωπικά πιστεύω ότι, εκτός του ότι κανονικά πρέπει να ξέρουμε όλους τους ειρμούς, αν δεν θυμόμαστε κάποιους που χρησιμοποιούνται σπάνια (π.χ. "Η κεκομμένη" την Κυριακή που μας πέρασε) ΠΡΕΠΕΙ να προετοιμαζόμαστε καλά, ώστε να μην λέμε άλλ' αντ' άλλων, τουλάχιστον τα στοιχειώδη. Δεν νοείται δηλ. να πας να ψάλλεις την Κυριακή και να μην ξέρεις αν "Η κεκομμένη" είναι πλ.δ΄ εκ του Γα ή εκ του Νη. Όχι ότι θα καταλάβει κανείς τίποτα (μακάρι να καταλάβαιναν, πολλά θα 'ταν διαφορετικά) αλλά έχουμε και μια αξιοπρέπεια.
 
Γ

Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος

Guest
Ολα αυτά φυσικά δεν αφορούν τον Αρχοντα του οποίου οι γνώσεις ,το ύφος και το ήθος, είναι δεδομένα για να επανέλθουμε εις το συγκεκριμμένο θέμα, περιμένοντας την ανάρτηση της ηχογράφησης από τον Γιώργο Μ.
 
για αυτό αγαπητοί συμφορουμήστες και εκλεκτοί συνάδελφοι , συμφωνώ με τον φίλο Βαγενά ,ότι δηλαδή οφείλουμε να ξέρουμε όσους περισσότερους ειρμούς απ έξω .
Ηδ άλλως , καλό θα είναι το ειρμολόγιο του Πέτρου να είναι πάντα στο αναλόγιο .
Ετσι για να μην εκτιθέμεθα...
 

Χρήστος Τόλιας

α' ψάλτης ι.ν. Αγίου Γεωργίου Αγρινίου
Το Ψάλσιμο του Άρχοντα κου Κετσετζή όντως διδακτικό για όλους μας. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για μένα που βρέθηκα από νωρίς στην Αγία Τριάδα, μη γνωρίζοντας ότι ως λαμπαδάριος θα έψαλλε ο κος Λ. Κουμεντάκης, και το απήλαυσα!
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Εν αναμονή κι εγώ της ανάρτησής μου...:D...να σημειώσω ότι μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν κατάλαβε το χιούμορ και τη λειτουργία αλλαγής θέματος που κρυβόταν στο μήνυμα αυτό. Τόσο "σφιγμένοι" είμαστε τελικά τον τελευταίο καιρό;:confused:
 
Top