Μουσικολογικές Σπουδές

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Όπως αναφέρει κι εδώ ο Δημήτρης Σκρέκας, η χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» έψαλλε σε δύο εκδηλώσεις για λογαριασμό του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας:

-Στις 16 Απριλίου 1978 παρουσιάστηκε η μουσικολογική σπουδή στον Μπαλάσιο Ιερέα και Νομοφύλακα στην Αίθουσα Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών χοραρχούντος του μακαριστού Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Χρυσάνθου Θεοδοσοπούλου (πληροφόρηση από τον δίσκο του Μπαλασίου), εκδήλωση που όπως μας πληροφορεί ο Δημήτρης τα μουσικά της κείμενα ήταν καθαρογραμμένα από το χέρι του Θρασυβούλου Παπανικολάου και

-Παρουσίαση της μουσικολογικής σπουδής στον Ιάκωβο πρωτοψάλτη υπό τη χοραρχία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Αθανασίου Καραμάνη.

Γνωρίζετε αν υπάρχουν ηχογραφήσεις των τόσο σπουδαίων αυτών εκδηλώσεων; Θα πρέπει να ήταν κάτι το εξαιρετικά αξιόλογο, δεδομένου πως οι δύο αυτοί χοράρχες ταυτίζονται με τη λαμπρότερη περίοδο της χορωδίας αυτής!
 
Top