Μουσικές εκδόσεις πρωτοψάλτου Γεωργίου Σιαπεροπούλου

  • Thread starter Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος
  • Start date
Γ

Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος

Guest
    Κυκλοφόρησε η δευτέρα έκδοσις 2008 της Θείας Λειτουργίας του Πρωτοψάλτου Γεωργίου Σιαπεροπούλου εμπλουτισμένη με νέα μαθήματα κλασσικά, αλλά και νεοτέρων αρχόντων Πρωτοψαλτών. Π. Λαμπαδάριος, Γρ.Πρωτοψάλτης, Θ.Φωκαεύς, Γερ. Κανελλίδης, Γ.Σαρανταεκκλησιώτης, Μ.Χατζηαθανασίου, Θεοδ.Γεωργιάδης, Τριαν.Γεωργιάδης, Κ. Πρίγγος, Θρ. Στανίτσας, Χρ. Θεοδοσόπουλος, Αθ. Καραμάνης, Χαρ. Ταλιαδώρος, Φώτιος Κετσετζής, κοσμούν με μαθήματα τους την παρούσαν έκδοσιν.
Είκοσι επτά (27) Χερουβικά, τριάντα εννέα (39) μαθήματα λειτουργικά την καθιστούν μία από τις πλέον ολοκληρωμένες εκδόσεις.
Η αποτύπωσις των μουσικών γραμμών έγινε με ηλεκτρονικόν υπολογιστήν. Τό μέγεθος καθώς και η τετραχρωμία καθιστά την παρούσαν έκδοσιν ευανάγνωστον τόσον δια τον Ιεροψάλτην, όσο και διά τούς βοηθούς και ισοκράτας. Επί πλέον η ταξινόμησις των μαθημάτων κατά ήχον (Χερουβικά, Λειτουργικά, Κοινωνικά μαζί σε κάθε ήχο) συμβάλλει ώστε η παρούσα έκδοσις να είναι ακόμη πιο εύχρηστος.
Με την νέα της εμφάνιση η παρούσα έκδοσις πιστεύω ότι θα αποτελέσει ένα κόσμημα στην βιβλιοθήκη του κάθε ιεροψάλτου.
 

Attachments

  • ΔΕΙΓΜΑ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 3.jpg
    723.3 KB · Views: 105
  • ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1.JPG
    225.6 KB · Views: 47
  • ΔΕΙΓΜΑ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1.jpg
    589.3 KB · Views: 57
Last edited:
Γ

Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος

Guest
    <ΤΑ ΕΝΔΕΚΑ ΕΩΘΙΝΑ ΔΟΞΑΣΤΙΚΑ & ΑΡΓΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΙ>. Μία ακόμη έκδοσις του Πρωτοψάλτου Γεωργίου Σιαπεροπούλου. Σκοπός της παρούσης εκδόσεως είναι, να παρουσιάση σε ένα τόμο το τμήμα αυτό του Αναστασίμου Όρθρου, που αποτελεί και το αποκορύφωμα αυτού. Ιδιαιτέρα προσοχή εδόθη εις τας Αργάς Δοξολογίας. Πρόκειται περί 14 κλασσικών δοξολογιών που ψάλλονται εις τους Ιερούς Ναούς και κατεβλήθη προσπάθεια, να αποτυπωθούν οι τρίσημοι ρυθμοί, αλλά και να διορθωθούν κάποια λάθη, που αφορούν κυρίως φθορές και μαρτυρίες.
Η αποτύπωσις των μουσικών γραμμών έγινε με ηλεκτρονικόν υπολογιστήν.
Τό μέγεθος καθώς και η τετραχρωμία καθιστά την παρούσαν έκδοσιν ευανάγνωστον πιστεύω δε, ότι θα αποτελέση ένα σημαντικό βοήθημα τόσον δια τον Ιεροψάλτην, όσο και διά τούς βοηθούς και ισοκράτας.
 

Attachments

  • ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΕΩΘΙΝΩΝ ΔΟΞΑΣΤΙΚΩΝ @ ΑΡΓΩΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΩΝ 1.JPG
    192.2 KB · Views: 23
  • ΔΕΙΓΜΑ ΕΩΘΙΝΩΝ ΔΟΞΑΣΤΙΚΩΝ.jpg
    1.4 MB · Views: 71
  • ΔΕΙΓΜΑ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ.jpg
    2 MB · Views: 31
  • ΑΡΧΙΕΠΙΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ.jpg
    2.2 MB · Views: 32
Last edited:
Γ

Γεώργιος Κ. Σιαπερόπουλος

Guest
    Με την βοήθειαν του Θεού και ταις πρεσβείας του εν Αγίοις Πατρός Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ολοκληρώθηκε η παρούσα έκδοσις της ασματικής ακολουθίας του Αγίου. Μία ακόμη έκδοσις του Πρωτοψάλτου Γεωργίου Σιαπεροπούλου. Μία έκδοσις που περιλαμβάνει πλήρη ακολουθία τόσον του Εσπερινού όσον και του Όρθρου και αυτών των αναγνωσμάτων συμπεριλαμβανομένων. Περιλαμβάνει ακόμη μαθήματα του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κωνσταντίνου Πρίγγου, καθώς και του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Αθανασίου Καραμάνη.
Η αποτύπωσις των μουσικών γραμμών έγινε με ηλεκτρονικόν υπολογιστήν.
Τό μέγεθος (Α4) καθώς και η τετραχρωμία καθιστά την παρούσαν έκδοσιν ευανάγνωστον τόσον δια τον Ιεροψάλτην, όσο και διά τούς βοηθούς και ισοκράτας, πιστεύω δε, ότι θα αποτελέση ένα σημαντικό βοήθημα στους Ιεροψάλτας των Ι. Ναών που φέρουν το όνομα του Αγίου.
 

Attachments

  • ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1.JPG
    240.5 KB · Views: 22
  • ΔΕΙΓΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.jpg
    1.3 MB · Views: 59
  • ΔΕΙΓΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 2.jpg
    1.8 MB · Views: 15
  • ΔΕΙΓΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 3.jpg
    1.4 MB · Views: 15
  • ΔΕΙΓΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 4.jpg
    5 MB · Views: 27
  • ΑΡΧΙΕΠ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ.jpg
    1,013.9 KB · Views: 14
Last edited:

George

Ιεροψάλτης
Ωραία βιβλία αλλά δεν μας είπατε 2 πράμματα, τιμές και το που μπορούμε να τα βρούμε, ίσως κάποια ιστοσελίδα ή κάτι άλλο...
 
Top