Μια ωραία ερμηνεία

agrippas

Μέλος
Αντωνης Μιχελουδακης;64853 said:
Η γενιά η δική μου, που δεν ειχε την δυνατότητα στα εφηβικά της χρόνια να έχει πρόσβαση σε πολλούς ψάλτες εδώ στην Κρήτη,είχε προτυπό της την φωνή του Βασιλικού, ο οποίος ως γνωστόν ήταν ο πρώτος στην κυκλοφορία κασσετών.Όλοι μας θέλαμε να γίνουμε σαν και αυτόν.Θυμάμαι τις βόλτες με το αυτοκίνητο του πατέρα μου, που γινόταν μόνο και μόνο για να ακούσουμε τον Βασιλικό.Η προσφορά του μεγάλη και σε μένα αλλά και σε άλλα παιδιά.Είχαμε ένα πρότυπο και ξέρετε πως χρειάζονται τα πρότυπα.Ακόμα και σήμερα θαυμάζω την φωνή του αλλά και σε πολλές περιπτώσεις τον θεωρώ πολύ πιο σοβαρό απο κάτι σύγχρονα επιστημονικά αλλά και μεθυσμένα ψαλσίματα.Βέβαια οι κλώνοι του πολλές φορές είναι γραφικοί.Ο ίδιος όμως παραμένει στην καρδιά μου ως μέρος των παιδικών και εφηβικών μου αναμνήσεων και βέβαια οι χορωδίες του αποτελούν για μένα ακόμα και σήμερα ορόσημο

Δεν θα μπορούσα να τα είχα πει καλύτερα. Ο Βασιλικός έχει στο ιστορικό του απίστευτες εκτελέσεις, παρουσιάσεις, συγγραφικό και χορωδιακό έργο. Είχε καταφέρει με σκληρή δουλειά να κερδίσει το μεγάλο κοινό του. Είναι ατυχές να βγάζετε εδώ μια ερμηνεία του ανθρώπου με κακή λήψη και ενώ είναι κουρασμένος και μόνος του με σκοπό και μόνο να τον μειώσετε. Όλοι έχουμε τις καλές και τις κακές μέρες μας.

Δεν θα ξεχάσω όταν με γνώρισε στον Άγιο Θωμά που μου έδωσε κιόλας να ψάλω, το πρώτο που μου είπε ήταν ότι είχα πολύ ωραία φωνή και επίσης το πόσο ευγενικός και διαβασμένος ήταν. Σε αντίθεση με ορισμένους "κλασσικούς" και "αούτηδες" που ήταν πρώτοι στο να βρίσκουν ελαττώματα και τίποτα θετικό.
 
Last edited:
http://www.youtube.com/watch?v=iHnLgQOii_o&feature=related

γνωρίζει κανείς ποιος είναι εκείνος ο δεσπότης "Εξ ουρανούυυυ ...";

Είναι ο αοίδιμος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κλεόπας. Καταγόμενος εκ Μικράς Ασίας, μουσικολογιώτατος.
 

christos_v

Παλαιό Μέλος
Είναι ο αοίδιμος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κλεόπας. Καταγόμενος εκ Μικράς Ασίας, μουσικολογιώτατος.

Και ιεροδιάκονος ο νύν πρωτοπρεσβύτερος και συνεφημέριός μου, π. Θεολόγος Γρύλλης, επίσης μουσικολογιώτατος.
 

ilias nektarios

Παλιο-μέλος... και μισό!
Συναδελφοι ξερει μηπως κανεις ποιος ιερεας κανει τις εκφωνησεις?

Ειναι ο π. Χρηστος Χριστοδουλου Εχει συμμετασχει και σε χορωδιακα συνολα γιατι ειναι γνωστης της Β.Μ.
 
Top