Με ποιούς μιλάμε;

Πώς να συμμετέχει κάποιος στις συζητήσεις;

  • Πλήρες ονοματεπώνυμο και προαιρετική μικρή εισαγωγή

    Votes: 3 50.0%
  • Υποχρεωτική μικρή εισαγωγή έστω και με ψευδώνυμο

    Votes: 2 33.3%
  • Κανένας περιορισμός, άστο ελεύθερο στον καθένα

    Votes: 1 16.7%

  • Total voters
    6
  • Poll closed .

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
Όπως νομίζεις...
Εσύ είσαι το αφεντικό (Lord of the...Forum).

Δεν συμφωνώ, αλλά τι να γίνει;
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Παιδιά εγώ είμαι της γνώμης 3, δηλ. να συστήνεται μεν η αναγραφή του ονόματος και η παρουσίαση του καθενός, αλλά να είναι προαιρετικό και όχι απαραίτητος κανόντας για τη συμμετοχή. Το θέμα εδώ είναι ότι είμαστε τελείως εξειδικευμένο forum και στα ψαλτικά πράγματα καλό θα είναι να μιλάμε επώνυμα. Αλλά μπλέξαμε και με την ανωνυμία, που είναι κύριο χαρακτηριστικό του διαδικτύου (μάλλον ευτυχώς, εδώ που τα λέμε...), τι να κάνουμε; Στον ψηφιακό κόσμο ο nikosthe είναι ο nikosthe και ο V_Zacharis είναι ο V_Zacharis. Δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω. Λόγω πάντως μόνο και μόνο της ιδιαίτερης φύσης της forum, συμφωνώ να γίνεται η προτροπή αυτή.

Και εγώ είμαι της ίδιας άποψης με το Βασίλη ως προς το θέμα της παρουσίασης, γι' αυτό και δεν επιθυμώ να την κάνω. Δεν είναι πάντως και ωραίο να γράφεις πράγματα για τον εαυτό σου. Ίσως καλύτερο θα ήταν, Δημήτρη, να υπήρχε μια ενιαία (προαιρετική) φόρμα για όλους με ερωτήσεις του στυλ: "πόσα χρόνια ψάλεις", "σε ποιο ναό ψάλεις", "ποιους είχες δασκάλους" κλπ., και να υπήρχε και ένα ελεύθερο πεδίο, στο οποίο θα έγραφε κανείς ότι ήθελε (στο στυλ των social networkings δηλαδή...). Έτσι θα ήταν πιο εύκολο. Προσωπικά εγώ θα το σκεφτόμουν να συμμετάσχω σε μια τέτοια είδους παρουσίαση. Αλλά να κάτσω να γράψω ειδικά για τον εαυτό μου, όχι (δεν έχω και πολλά να γράψω δηλαδή...)
 

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
Το θέμα εδώ είναι ότι είμαστε τελείως εξειδικευμένο forum και στα ψαλτικά πράγματα καλό θα είναι να μιλάμε επώνυμα.
Μα γι αυτό κυρίως κι εγώ το λέω.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Το θέμα εδώ είναι ότι είμαστε τελείως εξειδικευμένο forum και στα ψαλτικά πράγματα καλό θα είναι να μιλάμε επώνυμα.

Νίκο, μπορείς να διευκρινήσεις τί σημαίνει εξειδικευμένο forum και πώς αυτό σχετίζεται με την επώνυμη συμμετοχή; Έχω συμμετάσχει σε αρκετά εξειδικευμένα forums στο διαδύκτιο, σε μερικά από αυτά ανώνυμα, χωρίς πρόβλημα.

Η προτροπή της επωνυμίας που λές γίνεται ήδη με σύσταση κάτω από τους κανόνες του φόρουμ. Πώς αλλιώς μπορεί να συσταθεί η επωνυμία χωρίς να γίνεται ενοχλητικό; Ο μόνος τρόπος που είδα εγώ είναι να στέλνει ευγενικά προσωπικό μήνυμα κάποιος που θέλει να μιλήσει σε κάποιον αλλά ζητά να μάθει ποιός/ά είναι.

Και εγώ είμαι της ίδιας άποψης με το Βασίλη ως προς το θέμα της παρουσίασης, γι' αυτό και δεν επιθυμώ να την κάνω. Δεν είναι πάντως και ωραίο να γράφεις πράγματα για τον εαυτό σου.

Νομίζω παρεξηγήθηκε από αρκετούς αυτό που ζήτησα. Δεν ζήτησα από κανένα να απαριθμήσει "τα κατορθώματά του" ή να μας στείλει το πλήρες βιογραφικό του. Να παρουσιάσει ένα δύο πράγματα ζήτησα που να βοηθούν τους υπόλοιπους να ξέρουν ποιός/ά είναι. Αυτά ακριβώς που λές και εσύ πιό κάτω για τη φόρμα στοιχείων! Π.χ. "Γειά σε όλους, είμαι νέος στο φόρουμ, (με λένε τάδε), δεν ψάλλω πουθενά και μαθαίνω Ψαλτική στην Αθήνα (στην τάδε σχολή). Ενδιαφέρομαι για ηχογραφήσεις του Μουτάογλου και έχω και εγώ να σας στείλω μερικά από Αθηναίους ψάλτες". Άλλο παράδειγμα "Χαιρετώ όλους, (με λένε τάδε,) μένω στη Θεσσαλονίκη, έμαθα να ψάλλω από τον τάδε, μου αρέσουν οι Αγιορείτες και ψάλλω σε τοπική ενορία της πόλης εδώ και μερικά χρόνια. Ασχολούμαι με την έρευνα της Ψαλτικής και ενδιαφέρομαι για αυτό και για εκείνο". Τώρα εάν θέλει να πεί και ακόμα περισσότερα κάποιος δικό του/της θέμα και ευπρόσδεκτα. Προσωπικά δεν νομίζω οτι τέτοιες παρουσιάσεις αποτελούν ψώνιο ή καπέλωμα ή οτιδήποτε άλλο. Ίσα ίσα βοηθούν τη δημιουργία οικιότητας και αλληλοκατανόησης μεταξύ μας. Ευχαρίστως να ακούσω τη γνώμη σας επ'αυτού.


Ίσως καλύτερο θα ήταν, Δημήτρη, να υπήρχε μια ενιαία (προαιρετική) φόρμα για όλους με ερωτήσεις του στυλ: "πόσα χρόνια ψάλεις", "σε ποιο ναό ψάλεις", "ποιους είχες δασκάλους" κλπ., και να υπήρχε και ένα ελεύθερο πεδίο, στο οποίο θα έγραφε κανείς ότι ήθελε (στο στυλ των social networkings δηλαδή...). Έτσι θα ήταν πιο εύκολο. Προσωπικά εγώ θα το σκεφτόμουν να συμμετάσχω σε μια τέτοια είδους παρουσίαση. Αλλά να κάτσω να γράψω ειδικά για τον εαυτό μου, όχι (δεν έχω και πολλά να γράψω δηλαδή...)

Δές πιό πάνω. Και οι παρουσιάσεις προαιρετικές ήταν πάντοτε και είναι. Όποιος δεν θέλει να πεί τίποτα για τον εαυτό του δέ λέει. Δεν υπάρχει παρεξήγηση για αυτό. Η διαφορά με την απρόσωπη φόρμα είναι οτι σε μία παρουσίαση ακολουθεί και ενδιαφέρουσα συζήτηση συνήθως, όπως και έγινε σε αρκετές από τις υπάρχουσες παρουσιάσεις.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Δημήτρη μην το κάνουμε θέμα μετά από τόσον καιρό που έγραψα το προηγούμενο μήνυμά μου, συμφωνώ μαζί σου και στο θέμα της προτροπής για επώνυμη έκθεση των απόψεων, που όντως γίνεται με τη σύσταση που υπάρχει, αλλά και στο θέμα της ατομικής παρουσίασης, που επίσης είναι προαιρετικό.

Όσο γι' αυτό που ρωτάς, κι εγώ συμμετέχω σε πολλά εξειδικευμένα forums, κυρίως για υπολογιστές. Αυτό που εννοούσα είναι ότι στο forum αυτό οι συμμετέχοντες είναι κυρίως από Ελλάδα και πολλοί μάλιστα τυχαίνει να γνωρίζονται μεταξύ τους, πολλοί δε, ακόμα κι αν δεν γνωρίζονται, ξέρουν κάποιους που συμμετέχουν επειδή είναι ευρύτερα γνωστοί (όπως τον κ. Λιναρδάκη ή τον κ. Κωνσταντίνου). Και επειδή οι τελευταίοι είναι γνωστοί με το όνομά τους για τις απόψεις που εκφέρουν, θα ήταν άτοπο να εμφανίζονταν εδώ με ψευδώνυμο. Το ίδιο συμβαίνει και στα άλλα forums: ο developper λ.χ. μιας εφαρμογής που είναι γνωστός στο internet με κάποιο συγκεκριμένο όνομα, δεν αλλάζει όνομα στο forum αλλά διατηρεί αυτό με το οποίο είναι ήδη γνωστός, ώστε να ξέρουν και οι άλλοι με ποιον έχουν να κάνουν. Συνακόλουθα λοιπόν, επειδή εδώ τις περισσότερες φορές γίνεται συζήτηση όχι τεχνική του στυλ "λέω μια απορία κι ο άλλος θα μου απαντήσει" αλλά σοβαρή, με αντιπαράθεση στοιχείων κλπ., λέω ότι καλό θα ήταν να μιλάμε επώνυμα, εφόσον συζητάμε θεωρητικά και αντιπαραβάλλουμε στοιχεία και είμαστε και μια τόσο κλειστή παρέα εμείς οι ψάλτες και όχι ευρύτερη, όπως οι χρήστες ας πούμε των windows ή του linux. Έτσι γνωριζόμαστε και μεταξύ μας και υπάρχει μια σύσφιγξη στις διαπροσωπικές σχέσεις του κλάδου μας, κάτι που είναι θετικό!

Αυτό όμως ακαδημαϊκά και μόνο ως απάντηση στην ερώτησή σου, γενικά συμφωνώ με το χαρακτήρα του forum ως έχει: σύσταση επώνυμης έκφρασης απόψεων αλλά καμία αντίρρηση σε όποιον δεν το επιθυμεί.
 

ΠΛΗΘΩΝ ΜΒ

Παλαιόν Μέλος
Καλησπέρα (και Καλημέρα!) σε όλους τους φίλους και συναδέλφους του Αναλογίου. Σας γράφω από Αθήνα, ονομάζομαι Μιχάλης Βαρδόσης και με τη μουσική μας, συνοδοιπορώ εδώ και αρκετά (30 ; ! )χρόνια.
Ερασιτεχνικά σαν "επαΐων", "επαγγελματικά" σαν μαθητής !
Ψάλλω στον Τίμιο Σταυρό Περιστερίου, εξ ευωνύμων.
Επί του θέματος, μιας και το επαναφέρατε, να πω κι εγώ, ότι η ανωνυμία (μάλλον η ψευδωνυμία), συνηθίζεται στο διαδίκτυο και δεν νομίζω ότι μας ξενίζει. Βέβαια στα εξειδικευμένα "σάϊτ", λίγο-πολύ υπάρχει η γνωριμία, και η προσωπική επαφή. Έχω δει όμως, ότι σε δημοφιλείς χώρους, πολύς κόσμος "μπαίνει" και -συνήθως - πληροφορείται, ενημερώνεται και κατόπιν αποχωρεί χωρίς πολλές παρεμβάσεις και εμπλοκές. Γι' αυτό κι εγώ νομίζω, ότι αν κάποιος, κυρίως απ' τα νέα παιδιά, που ψάχνουν και βρίσκουν εδώ, σ' αυτό το χώρο, κάτι που τους ενδιαφέρει, το να τηρήσουν την ανωνυμία τους, τηρώντας τους κανόνες του Αναλογίου, δεν θα κάνει και φοβερό κακό. Βεβαίως, αν θέλει να συμμετάσχει στις ενδελεχείς και εμβριθείς συζητήσεις, που κάνουν οι δάσκαλοι που συμμετέχουν εδώ, νομίζω, ότι η επωνυμία φαίνεται απαραίτητη. Αυτά. Καλή συνέχεια σε όλους, Χρόνια Πολλά και καλή δύναμη (Τριώδιο γαρ !).
 

Αθωνίτης

Παλαιό Μέλος
Συμφωνώ και γώ με την σειρά μου να αναγράφεται το πλήρες όνομα καποιου αλλα δεν τίθεται θέμα αλήθειας και ψεύδους απλά κάποιος ίσως για τους δικούς του λόγους να μήν θέλει να εμφανίζεται το όνομα του...και ποιος μου λέει εμένα οτι το όνομα που εμφανίζει καποιος είναι το αληθινό???:rolleyes::rolleyes:

(δεν εχω προβλημα να πω το ονομά μου αρκει να μου ζητηθεί...)
 

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
Πλήρες το επίθετο και το όνομα
Κατά την ταπεινή μου γνώμη εφόσον κάποιος δεν έχει λόγο να κρύψει κάτι βάζει όπως όλοι μας επίθετο και όνομα και ημερομηνία γεννήσεως από την ημερομηνία μπορούμε να δούμε αν το όνομα είναι σωστό
 

ΑΛΕΞΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ Films Producer
Αυτό είναι πολύ εύκολο για μένα να σου πω εάν μου δώσει κάποιος την ακριβή ημερομηνία να του πω αν είναι ο ίδιος
Αυτό βέβαια θα γίνει σε συνεννόηση με το διαχειριστή της σελίδας εάν αποφασιστεί βέβαια ότι τα μέλη θα γράφονται με πραγματικά στοιχεία και θέλουμε να τσεκάρουμε κάποιον
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Αυτό είναι πολύ εύκολο για μένα να σου πω εάν μου δώσει κάποιος την ακριβή ημερομηνία να του πω αν είναι ο ίδιος
Αυτό βέβαια θα γίνει σε συνεννόηση με το διαχειριστή της σελίδας εάν αποφασιστεί βέβαια ότι τα μέλη θα γράφονται με πραγματικά στοιχεία και θέλουμε να τσεκάρουμε κάποιον
Είναι γνωστό ότι μπορείς να τσεκάρεις αν είναι σωστά όνομα, επώνυμο, όνομα πατρός και ημ/νία γέννησης μέσω της γνωστής σελίδας του ΥΠΕΣ για τα εκλογικά τμήματα που ψηφίζει κανείς. Έχω γράψει πάρα πολλές φορές τη θέση μου υπέρ της ανωνυμίας και εδώ φαίνεται ότι αν υιοθετούνταν η υποχρεωτική αληθής αναγραφή ονοματεπωνύμου και ημ/νίας γέννησης, πιθανόν να φτάναμε και σε τέτοιες υπερβολικές πρακτικές, που θυμίζουν άλλα πράγματα και μάλλον θα εξέθεταν το Ψαλτολόγιο.
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Είναι γνωστό ότι μπορείς να τσεκάρεις αν είναι σωστά όνομα, επώνυμο, όνομα πατρός και ημ/νία γέννησης μέσω της γνωστής σελίδας του ΥΠΕΣ για τα εκλογικά τμήματα που ψηφίζει κανείς. Έχω γράψει πάρα πολλές φορές τη θέση μου υπέρ της ανωνυμίας και εδώ φαίνεται ότι αν υιοθετούνταν η υποχρεωτική αληθής αναγραφή ονοματεπωνύμου και ημ/νίας γέννησης, πιθανόν να φτάναμε και σε τέτοιες υπερβολικές πρακτικές, που θυμίζουν άλλα πράγματα και μάλλον θα εξέθεταν το Ψαλτολόγιο.

+100 Νίκο! Πολύ τσεκάρισμα για το τίποτα! Υπερβολικές πρακτικές συχνά οδηγούν σε (παρ)εκτροπές. Και μεταξύ μας δεν αισθάνομαι καθόλου άνετα να ακούω έτσι απλά ότι κάποιο μέλος μπορεί ή θα μπορούσε να "τσεκάρει" ένα άλλο!

Πάντως πλάκα - πλάκα, βλέπω, την κουκουλίτσα έτοιμη την έχουμε υπό μάλης ... :D
 
Last edited:

kyrkakav

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΚΑΒΕΛΑΚΗΣ
Η φύση και το ήθος της ιστοσελίδας, εκτιμώ ότι δεν επιτρέπει ούτε ελέγχους ταυτοποίησης ονομάτων αλλά ούτε και ψευδώνυμα ή ανωνυμίες - γιατί άραγε να θέλει να κρυφτεί κάποιος; Αντίθετα προωθεί την γνωριμία και την κοινωνία των μελών, μέσα από τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, δεδομένης της ύπαρξης κοινού ενδιαφέροντος και αντικειμένου.

Κ.Κ.
 

stapaman

Εφησυχάζων & ενίοτε προξενών αλγεινάς εντυπώσεις δ
Θα συμφωνήσω, απλά να επιοημάνουμε ότι όπως δεν υπάρχει λόγος να κρύβει κανείς κάτι, άλλο τόσο δεν υπάρχει λόγος να ψάχνει κανείς άλλος κάτι... Και μεταξύ μας, αν ο πρώτος ακούει ότι ο δεύτερος ψάχνει, τότε αυτομάτως έχει κάθε λόγο να αρχίσει να κρύβει! :rolleyes:
Όπως και κάθε άλλο νόμισμα, έτσι και η καχυποψία έχει δυο όψεις! :D
 

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
Αν καποιος προσφερει ανοιχτα στο φορουμ με την παρουσια του, και συμπεριφερεται κοσμια και με σεβασμο για τις αποψεις των αλλων, δεν βλεπω για ποιο λογο χρειαζεται να αποκαλυψει την ταυτοτητα του.

Αν ομως καποιοι θελουν να υπαρχει απολυτη επωνυμια, τοτε να κανουμε το ψαλτολογιο κλειστο φορουμ, και να γινομαστε μελη μονο μεσω προσκλησης, οπως γινεται και στα μουσουλμανικα μουσικα φορουμ, και τα μελη (μονο) να εχουν δικαιωμα να κατεβαζουν αρχεια.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Από τους κανόνες συμμετοχής:

3. Όλες οι προσωπικές πληροφορίες καθώς και τα μηνύματα που έχετε δημοσιεύσει αποθηκεύονται σε μια βάση δεδομένων. Ο διαχειριστής και οι συντονιστές δεν θα αποκαλύψουν προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους χωρίς τη θέλησή σας.

4. Τα μέλη του Ψαλτολογίου δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουν καμία πληροφορία που αφορά μέλη του forum και η οποία παρέχεται από το Ψαλτολόγιον ή από τα ίδια τα μέλη του.
 
Top