Μερικές καινούργιες ιδέες για το φόρουμ

#22
Περιμένω τόσο καιρό να απαντήσει κάποιος στην ιδέα του Νικολάου γιατί κανείς δεν απαντάει , μήπως δεν είναι καλή η πρόταση ;
Νικόλαε εγώ είμαι μέσα . Αλλά βλέπεις το συνάφη μας είναι πολύ χουβαρντάδικο , " Όπως έλεγε και ο Μεγάλος Αθανάσιος Καραμάνης εμείς οι ψαλτάδες έχουμε γεμάτες τις τσέπες μας απο εγωϊσμό και άδειες απο χρήματα " Μήπως είναι αυτήν η απάντηση ; Δεν θέλω να το πειστέψω .
 

Λεωνίδας

Λεωνίδας Γαρουφαλῆς
#23
Ἔπεσε στήν ἀντίληψή μου ὅτι ὑπάρχουν μέλη τοῦ "ψαλτολογίου" πού πραγματοποίησαν ἐγγραφή κάποια στιγμή [ἴσως ἐπειδή κάτι χρειάζονταν νά κατεβάσουν] και μετά ἐξαφανίστηκαν. Εὔκολα φαίνεται αὐτό.
Προτείνω ὅποιος γιά μεγάλο διάστημα [π.χ. ἑξάμηνο] δέν μπαίνει στο forum, νά διαγράφεται, ἀφοῦ δέν τόν ἐνδιαφέρει.
 

Γιώργος Μ.

Παλαιόν μέλος
#24
Με αυτή τη μέθοδο Λεωνίδα θα είχαν διαγραφεί πολλά ενεργά και ενίοτε σημαντικά μέλη που επανέκαμψαν αργότερα.

ΥΓ Μερικά μάλιστα του βεληνεκούς ενός haris (Χ. Συμεωνίδης)...:wink:
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
#25
Λεωνίδας;73739 said:
Ἔπεσε στήν ἀντίληψή μου ὅτι ὑπάρχουν μέλη τοῦ "ψαλτολογίου" πού πραγματοποίησαν ἐγγραφή κάποια στιγμή [ἴσως ἐπειδή κάτι χρειάζονταν νά κατεβάσουν] και μετά ἐξαφανίστηκαν. Εὔκολα φαίνεται αὐτό.
Προτείνω ὅποιος γιά μεγάλο διάστημα [π.χ. ἑξάμηνο] δέν μπαίνει στο forum, νά διαγράφεται, ἀφοῦ δέν τόν ἐνδιαφέρει.
Αγαπητέ Λεωνίδα, αυτό δεν συμβαίνει απ' όσο ξέρω σε κανένα forum. Όποιος κάνει μία εγγραφή, έχει δώσει κάποια στοιχεία του και είναι κύριος των αποφάσεών του, αν θέλει να παραμείνει ή όχι (εκτός φυσικά αν προκαλέσει με τη συμπεριφορά του κάποιου είδους αποκλεισμό). Δεν θεωρώ ευγενές να επιβάλλει ο διαχειριστής την τακτή παρακολούθηση της κοινότητας (έστω και ανά εξάμηνο). Πολλές φορές προσωπικά μπαίνω στο forum χωρίς να συνδεθώ, λόγω του ότι θέλω να παρακολουθήσω μία συζήτηση, χωρίς απαραίτητα να συμμετέχω σε αυτήν, ούτε να χρειάζεται να κατεβάσω κάποιο αρχείο. Πιθανόν αυτό το κάνουν και άλλοι... Σημασία έχει ότι έτσι αφαιρούνται ελευθερίες που αφορούν στην διαχείριση του λογαριασμού του κάθενός και προσωπικά είμαι εναντίον.
 

Λεωνίδας

Λεωνίδας Γαρουφαλῆς
#26
Πολύ σωστές οἱ παρατηρήσεις καί τοῦ Γιώργου καί τοῦ Χρήστου. Ἔχετε δίκιο, ἔτσι τό νιώθω.Ἁπλά κατέθεσα τόν προβληματισμό μου, ἐπειδή κάποιοι εἶναι περαστικοί καί μετά δεν ξαναμπαίνουν ποτέ...
Ἴσως μιά καλή λύση θά ἦταν νά εἰδοποιοῦνται πρώτα ἄν θέλουν νά συνεχίσουν νά εἶναι μέλη.
Προσωπικά ἔχω γραφτεῖ σέ forum πού οὔτε κἄν θυμᾶμαι...Κάτι ἔψαχνα, ἀλλά μετά...οὔτε τήν ἱστοσελίδα δέν ἀποθήκευσα. Φυσικά δέν μπαίνω ποτέ. Τζάμπα μέ ἔχουν γραμμένο....
 

Γιώργος Μ.

Παλαιόν μέλος
#27
Εγώ είχα σκεφτεί κάτι άλλο. Να μεσολαβεί υποχρεωτικά διάστημα μιας εβδομάδας ανάμεσα στην εγγραφή και τη δυνατότητα για κατέβασμα αρχείων (κάτι σαν διάστημα "δόκιμου μέλους"). Έτσι θα αποθαρρύνονται όσοι γράφονται μόνο για να κατεβάσουν κάτι συγκεκριμένο που βρήκαν και μετά εγκαταλείπουν το φόρουμ. Όσους όμως κατεβάζουν συστηματικά, τα θεωρώ ενεργά μέλη, ακόμα κι αν δεν συμμετέχουν σε συζητήσεις.

(Κι εγώ, κάνοντας την αυτοκριτική μου, έχω γραφτεί σε διάφορα φόρουμ μόνο γιατί ήθελα να κατεβάσω κάτι και μετά ξέχασα και το φόρουμ ξέχασα και τον κωδικό). :D
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
#28
... Έτσι θα αποθαρρύνονται όσοι γράφονται μόνο για να κατεβάσουν κάτι συγκεκριμένο που βρήκαν και μετά εγκαταλείπουν το φόρουμ.
Και γιατί να μη το κάνουν κι αυτό; Μήπως στα κρυφά τα ανεβάζουμε; Ας ξεκινήσουν κι έτσι και μετά μπορεί και να .... αγκιστρωθούν.
 

Stavros78

Σταύρος Ζαχαρίου
#29
Παιδιά εγώ σκέφτηκα μια άλλη κατά τη γνώμη μου πολύ καλή ιδέα. Γενικά έχουμε ηχογραφήσεις από διάφορες περιόδους αλλά δεν τα έχουμε κάπου συγκεντρωμένα. Δηλ. η ιδέα είναι να ξεκινούσαμε από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου και να δούμε για ποιούς Αγίους έχουμε ηχογραφήσεις (Εσπερινός, Όρθρος) και από ποιούς.

Επίσης μπορεί να γίνει κατηγοροιοποίηση ανά εκκλησιαστική περίοδο (Τριώδιο, Πεντηκοστάριο κτλ.).

Ξέρω ότι μπορεί να είναι δύσκολο αλλά μπορούν να βοηθήσουν οι συντονιστές. Θα ήθελα τις απόψεις σας. Ευχαριστώ.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#30
Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Η διατήρηση λογαριασμού μέλους δεν είναι μόνο ενδεικτικό του ενδιαφέροντος κάποιου μέλους αλλά και ιστορικό στοιχείο συμμετοχής το οποίο μπορεί να αναζητηθεί και αναφερθεί στο μέλλον από μέλη ή διαχειριστές για διαφόρους λόγους. Π.χ. η διατήρηση του λογαριασμού του αείμνηστου ιεροψάλτη Π. Κουτσούκη έχει και συμβολική σημασία πλέον για μας. Στο μέλλον εάν χρειαστεί το ξανακοιτάμε.

Όσο για την ημερολογιακή παράθεση ηχογραφήσεων υπάρχει ήδη η ενότητα Μέλη. Επίσης καλή δουλειά με ακούσματα ανά ημέρα γίνεται και στη σελίδα με τα λειτουργικά κείμενα του π. Leo Schefe εδώ.
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
#31
Εγώ είχα σκεφτεί κάτι άλλο. Να μεσολαβεί υποχρεωτικά διάστημα μιας εβδομάδας ανάμεσα στην εγγραφή και τη δυνατότητα για κατέβασμα αρχείων (κάτι σαν διάστημα "δόκιμου μέλους"). Έτσι θα αποθαρρύνονται όσοι γράφονται μόνο για να κατεβάσουν κάτι συγκεκριμένο που βρήκαν και μετά εγκαταλείπουν το φόρουμ.
Γιατί Γεώργιε; Κακό είναι να βρεις κάτι σε ένα forum και να γραφτείς ίσα-ίσα για να το κατεβάσεις; Εδώ εμένα μου τη βαράει και που είναι προϋπόθεση να γραφτώ... (εκτός κι αν είναι κανα κλειστό rapidshare/torrent forum με περιορισμένο αριθμό χρηστών). Αφού ελεύθερα το αναρτούμε, ελεύθερα κατεβαίνει από τον κάθε ενδιαφερόμενο. Δεν υποχρεώνουμε κανέναν ούτε να γράφει μηνύματα ούτε να γραφτεί μέλος. Τα μέλη είναι απλώς για να έχεις μια εικόνα της κίνησης του forum: άλλο να κατεβάζει ο άλλος ελεύθερα και να φαίνονται μόνο 10-20 μέλη, κι άλλο να φαίνεται π.χ. τόσες χιλιάδες μέλη. Και οι απλοί επισκέπτες έχουν δικαιώματα! Αυτό έλειπε, να θέτουμε πρόσθετες προϋποθέσεις για το κατέβασμα του υλικού του forum αυτού... "Δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε"!

Εγώ μάλιστα θα έλεγα όποιος μπορεί να ανεβάζει το υλικό του και σε εξωτερικό server (π.χ. mediafire), για να υπάρχει και κάπου αλλού και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απευθείας link και από άλλες ιστοσελίδες.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#32
Η εγγραφή και συμμετοχή μελών είναι δωρεάν και εύκολη οπότε δεν τίθεται θέμα για τα 2-3 λεπτά που θα κάνει κάποιος να γραφτεί μέλος. Σύνδεσμοι από άλλες σελίδες πάλι μπορούν να δοθούν (απλά χρειάζεται εγγραφή για να κατεβούν επισυνάψεις). Η εγγραφή μελών δεν είναι τελείως τυπική, αποτελεί και συμφωνία αποδοχής των όρων συμμετοχής και χρήσης του υλικού που υπάρχει στο φόρουμ (με όσα προβλήματα και αντεπιχειρήματα μπορεί να βρεί κανείς λόγω της φύσης του διαδικτύου βέβαια). Ώς τώρα δεν έχει αναφερθεί πρόβλημα για αυτό το θέμα (της κατάργησης της ελεύθερης και δωρεάν εγγραφής), εάν όμως γίνει θέμα στο μέλλον το κοιτάμε.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#33
Ώς τώρα δεν έχει αναφερθεί πρόβλημα για αυτό το θέμα (της κατάργησης της ελεύθερης και δωρεάν εγγραφής), εάν όμως γίνει θέμα στο μέλλον το κοιτάμε.
Δηλαδή συνδρομητικό!
Θά ἦταν καλή λύση, γιά προβλήματα πού «Ώς τώρα δεν έχουν αναφερθεί» μέν, ὑπάρχουν ὅμως δέ!
Ἐπειδή καί «συμφωνία αποδοχής των όρων συμμετοχής» δέν τηρεῖται σέ πολλές περιπτώσεις.
Τέλος πάντων, ἴσως ὁ Διαχειριστής θά ἔπρεπε νά γνωρίζει κάποια περισσότερα στοιχεῖα τῶν μελῶν. Καταλαβαίνω καί τό «όσα προβλήματα και αντεπιχειρήματα μπορεί να βρεί κανείς λόγω της φύσης του διαδικτύου βέβαια», ἀλλά καί κάποια μέτρα ἀπαιτοῦνται λόγω τῆς ἀνεξέλεγκτης αὔξησης τῶν μελῶν.


 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#34
Ευλόγησον, δεν εννοούσα συνδρομητικό. Αναφερόμουν στην άποψη να μην χρειάζεται κάν εγγραφή για να κατεβάζει κάποιος υλικό που ανέφερε ο Νίκος.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#35
Ευλόγησον, δεν εννοούσα συνδρομητικό. Αναφερόμουν στην άποψη να μην χρειάζεται κάν εγγραφή για να κατεβάζει κάποιος υλικό που ανέφερε ο Νίκος.
Καί σύ εὐλόγησον!

Ἔ, μοῦ δόθηκε καί μένα ἡ εὐκαιρία νά πῶ κάποια πράγματα, πού πρέπει νά εἰπωθοῦν, ἔστω ὡς σκέψη καί προβληματισμό καί ἔστω ἄσχετο... (σέ συνάφεια μ᾿ αὐτό).


 

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
#36
Τι θα λέγατε για μια νέα κατηγορία με τίτλο Κορώνες; Και να ανεβαίνουν αρχεία ενός δύο λεπτών το ανώτερο, δηλαδή το τμήμα που γίνεται η κορώνα και όχι όλο το τροπάριο; Ένα αΘΑΑΑνατος ή τριΑΑΑδι για παράδειγμα;
Η σκέψη αυτή μου γεννήθηκε από το γεγονός πως την Κυριακή που μας πέρασε έκανα μια κορώνα στο ασματικό της δοξολογίας του τρίτου ήχου, αλλά είναι πολύ μικρό τμήμα για νέα ανάρτηση. Και επειδή άνθρωπος ωσεί χόρτος αι ημέραι αυτού, ωσεί άνθος του αγρού ούτως εξανθήσει, βοηθά να μοιράζεται κανείς τέτοιες ψαλτικές εμπειρίες με άλλους ψάλτες όσο μπορεί και ψάλλει γιατί αύριο μπορεί να μην είμαστε σε θέση ούτε ψιθυριστά να μιλήσουμε.
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
#37
Μόνο αὐτὸ μᾶς ἔλειπε ... γιὰ νὰ προβάλουμε τὴν ψαλτική ...

Τέλος πάντων, δὲν χρειάζεσαι εἰδικὴ ἄδεια γι' αὐτό. Ἀνοίγεις θέμα μὲ τὸν τίτλο ποὺ πρότεινες καὶ οἱ ὑπόλοιποι θὰ ἀπολαμβάνουμε τὶς ... βασιλικὲς κορῶνες, ποὺ φαίνεται πὼς ἀποτελοῦν τὴν κορωνίδα τῆς ψαλτικῆς γιὰ κάποιους συναδέλφους. :cool:

 

Pappous43

Παλαιό Μέλος
#38
...κορῶνες, ποὺ φαίνεται πὼς ἀποτελοῦν τὴν κορωνίδα τῆς ψαλτικῆς γιὰ κάποιους συναδέλφους. :cool:

ἐπιβάλλεται ὑπογράμμισις.
ὡραῖον.
 
Last edited:
#39
Προς Θεού! Όχι και άλλες κορώνες. ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ!!!
Γιατί υπάρχουν πολλές καταχωρήσεις τέτοιων, που σου έρχεται να παίρνεις φόρα και να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.
Κάτι "δόξα σοι Κύριε δόξα σοι", "Τριάδι" κ. ά., τρις χειρότερα και από τους πιο εξωφρενικούς αμανέδες, που εμφανίζονται, μάλιστα, αλλά και επαινούνται, ακόμα, από κάποιους, ως "κορωνίδες" της Β.Μ., την οποία, όμως, εκθέτουν και ντροπιάζουν ανεπανόρθωτα.
Δεν χρειάζονται, επομένως, και άλλες "πτώσεις" και "εκπτώσεις".
 
Last edited:

Pappous43

Παλαιό Μέλος
#40
Ἐπειδή ὁ λόγος "Domesticus" εἶναι ..."πάντοτε ἐν χάριτι ἃλατι ἠρτυμένος" (Κολ.δ΄6)
καί μετά τό δεύτερον σχόλιον τοῦ κ. Μαούνη προκύπτει ὃτι τό θέμα δέν εἶναι μόνον πῶς να κἀνωμεν κορῶνες
ἀλλά καί ἐάν πρέπει.

Χθές το βράδυ μετά τούς Χαιρετισμούς εἶχα μίαν παρομοίαν ἐμπειρίαν
ὂχι μέ κορῶνες ἀλλά με τά ἀργά μέλη
καί διά τόν λόγον αύτόν, ἀκολουθῶν τήν σωστήν προτροπήν τοῦ Domesticus (γενική Domestici;)
ἢνοιξα νέον θέμα http://analogion.com/forum/showthread.php?t=38973
 
Last edited:
Top