[Ερώτηση] Μεγάλη Εβδομάς Περιστέρη - Επιμέλεια Ε. Τζελά

Status
Not open for further replies.
Αναζητώντας την Μεγάλη Εβδομάδα σε γραφή ΤΖΕΛΑ.......εδειξα τα κείμενα σας νομιζω στον ΚΟΡΥΦΑΙΟ μουσικό στην ΕΛΛΑΔΑ σήμερα............Γέλασε και μου είπε οτι δεν πρεπει να γνωρίζετε σε βάθος την Βυζαντινή Μουσική μιλώντας ετσι για τον Μακαριστό ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ!!!! Ισως εχετε και κάποιο πρόβλημα με το πιάνο???

Αυτά ........και να μην μας αγχώνεστε!!!!!

Φιλικά

Η δυναμική του ύφους της ερμηνείας του Περιστερη ιδίως την Μ εβδομαδα δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρεξηγήσεων.
Συνέχισε τα φροντιστηριακά σου μαθήματα στους μεγίστους μουσικούς.
Η οντολογική υφή του έργου του περιστερη έχει τέτοιο βάθος που χονδροειδεις ψαλτοαναλυσεις δεν επαρκούν.
Μάλλον μειωτικές για το έργο του ειναι.
Αλλα ας ακούσουμε αναλυτικά απο εςενα πως ο ο κορυφαίος μουσικός σχολιάζει το ύφος του Περιστερη.

Νομίζω πως αυτό θα ήταν το καλυτερο εγω μπορω να τα ανεβασω εαν το επιτρεπει ο κ. Τούμπας που μου τα παραχόρησε και εαν βεβαια βρέθουν εθελοντές να τα αντιγράψουν με ένα πρόγραμμα γιατί δεν είναι και στην καλυτερη κατασταση

Δεν νομίζω ότι ο κ. Τούμπας θα δώσει την άδεια.......!!!!
Τα κείμενα είναι κατοχυρωμένα από τους μαθητές του Περιστέρη έχω μάθει!!!!!!!

Δεν νομίζω ότι ο κ. Τούμπας θα δώσει την άδεια.......!!!!
Τα κείμενα είναι κατοχυρωμένα από τους μαθητές του Περιστέρη έχω μάθει!!!!!!!

Τι εννοεις οτι τα κειμενα ειναι κατοχυρωμένα απο τους μαθητες...?

Τι εννοεις οτι τα κειμενα ειναι κατοχυρωμένα απο τους μαθητες...?

Αυτά τα μουσικά κείμενα του Τζελλά σε διασκευή Χρυσοχοιδη ,Ραιδεστινού και άλλων μελωδών!!!!!
Αυτά διάβασα εδω οτι τα εχει ο κ. Τούμπας. Κατοχυρωμένα απο τους τότε μαθητάς του στην Μητρόπολη Αθηνών!!!!!

Last edited:
Αυτά τα μουσικά κείμενα του Τζελλά σε διασκευή Χρυσοχοιδη ,Ραιδεστινού και άλλων μελωδών!!!!!
Αυτά διάβασα εδω οτι τα εχει ο κ. Τούμπας. Κατοχυρωμένα απο τους τότε μαθητάς του στην Μητρόπολη Αθηνών!!!!!

Σαν νέος που ειμαι στον χωρο του αναλογίου καταλαβαίνω .....οτι υπάρχει γυρω απο τους Περιστέρη Τζελά.................μάλλον το πνίγουν κάπιοι!!!

Με Σεβασμό σε ολους!

Σαν νέος που ειμαι στον χωρο του αναλογίου καταλαβαίνω .....οτι υπάρχει γυρω απο τους Περιστέρη Τζελά.................μάλλον το πνίγουν κάπιοι!!!

Με Σεβασμό σε ολους!

Αγαπητέ μου.

είχα ανακοινώσει εδώ ότι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου είτε μέσω μηνύματος εδώ είτε τηλεφωνικά μαζί μου ώστε να ικανοποιηθεί η όμορφη αναζήτησή του στα χειρόγραφα του αειμνήστου Ε.Π.ΤΖΕΛΑ τα οποία απειχούν ότι το σοβαρότερο απο πλευράς τυπικών διατάξεων,μελικών θέσεων,επεξεργασίας λόγου και μέλους αλλά και καλλιγραφίας έχει επιδειχθεί στον αιώνα μας στην Αθήνα.Το μόνο που παρακάλεσα είναι η μη ανάρτηση στο διαδίκτυο,γιατί διαφωνώ με τον τρόπο αυτό. Επίσης καλό θα ήταν η αναζήτηση να συνοδευθεί απο την ακρόαση του τρόπου εκτελέσεως των ύμνων απο τους χορούς του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών έως και το 1992.
Ευχαριστώντας πάντα στην διάθεσή σας.

Αγαπητέ μου.

είχα ανακοινώσει εδώ ότι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου είτε μέσω μηνύματος εδώ είτε τηλεφωνικά μαζί μου ώστε να ικανοποιηθεί η όμορφη αναζήτησή του στα χειρόγραφα του αειμνήστου Ε.Π.ΤΖΕΛΑ τα οποία απειχούν ότι το σοβαρότερο απο πλευράς τυπικών διατάξεων,μελικών θέσεων,επεξεργασίας λόγου και μέλους αλλά και καλλιγραφίας έχει επιδειχθεί στον αιώνα μας στην Αθήνα.Το μόνο που παρακάλεσα είναι η μη ανάρτηση στο διαδίκτυο,γιατί διαφωνώ με τον τρόπο αυτό. Επίσης καλό θα ήταν η αναζήτηση να συνοδευθεί απο την ακρόαση του τρόπου εκτελέσεως των ύμνων απο τους χορούς του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών έως και το 1992.
Ευχαριστώντας πάντα στην διάθεσή σας.

πράγματι, νομίζω πως όποιος τα θέλει δεν θα αρνηθεί ο κύριος Ρεδιάδης- Τούμπας να του τα δώσει. εγώ του τα ζήτησα και μου τα έδωσε. Βέβαια η γραφή νομίζω πως είναι δυσανάγνωστη και στο αναλόγιο θα υπάρξουν προβλήματα από αυτούς που δεν ψέλνουν από αυτό το χειρόγραφο κάθε χρονιά όπως εσείς και φυσικά δεν έχουν και τα ακούσματα που έχετε εσείς από την μητρόπολη των Αθηνών και τους αείμνηστους Δασκάλους. γιαυτό θεωρώ πως θα έπρεπε να πληκτρολογηθούν στον υπολογιστή. και εδώ στο forum υπάρχουν κάποιοι που έχουν και τις γνώσεις και τα ανάλογα προγράμματα και το μεράκι να το κάνουν.
τέλος είναι κρίμα να έχει αναρτηθεί το μισό χειρόγραφο μέχρι την Μ. Πέμπτη και να λείπει το υπόλοιπο... είναι κράμα για όσους θέλουν να μελετήσουν αυτά τα μουσικά αριστουργήματα...

πράγματι, νομίζω πως όποιος τα θέλει δεν θα αρνηθεί ο κύριος Ρεδιάδης- Τούμπας να του τα δώσει. εγώ του τα ζήτησα και μου τα έδωσε. Βέβαια η γραφή νομίζω πως είναι δυσανάγνωστη και στο αναλόγιο θα υπάρξουν προβλήματα από αυτούς που δεν ψέλνουν από αυτό το χειρόγραφο κάθε χρονιά όπως εσείς και φυσικά δεν έχουν και τα ακούσματα που έχετε εσείς από την μητρόπολη των Αθηνών και τους αείμνηστους Δασκάλους. γιαυτό θεωρώ πως θα έπρεπε να πληκτρολογηθούν στον υπολογιστή. και εδώ στο forum υπάρχουν κάποιοι που έχουν και τις γνώσεις και τα ανάλογα προγράμματα και το μεράκι να το κάνουν.
τέλος είναι κρίμα να έχει αναρτηθεί το μισό χειρόγραφο μέχρι την Μ. Πέμπτη και να λείπει το υπόλοιπο... είναι κράμα για όσους θέλουν να μελετήσουν αυτά τα μουσικά αριστουργήματα...

Γεια σας,

Εχουμε κάποιο νέο....για τα υπόλοιπα μετά την Μεγάλη Πέμπτη???

Νομίζω υπάρχουν αρκετοί που χειρίζονται αριστα τα προγράμματα ώστε να κάνουν την δουλειά!!!

Τους ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γεια σας,

Εχουμε κάποιο νέο....για τα υπόλοιπα μετά την Μεγάλη Πέμπτη???

Νομίζω υπάρχουν αρκετοί που χειρίζονται αριστα τα προγράμματα ώστε να κάνουν την δουλειά!!!

Τους ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλησπέρα στην όμορφη Λήμνο! Από όσο γνωρίζω ο κ. Παυλακης έχει εκδόσει την Μεγ. Εβδομάδα του Χρυσοχοιδη . αν πάρεις στην Αποστολική Διακονία Αθηνα και ρωτήσεις την έχουν! Καλή συνέχεια!

Καλησπέρα στην όμορφη Λήμνο! Από όσο γνωρίζω ο κ. Παυλακης έχει εκδόσει την Μεγ. Εβδομάδα του Χρυσοχοιδη . αν πάρεις στην Αποστολική Διακονία Αθηνα και ρωτήσεις την έχουν! Καλή συνέχεια!

Την αγόρασα.. από τον ίδιο. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε το βιβλίο.

Την αγόρασα.. από τον ίδιο. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε το βιβλίο.

το βιβλίο το πηρε ενας φίλος μου αλλα ειναι αλοιωμένο σε πολλά σημεία
εκτός αυτου ειναι κακο σαν βιβλιο δεν ανοίγει στο αναλόγιο

Αν σας ειναι ευκολο θα ήθελα τις σημειώσεις του αείμνηστου Τζελά μετα την Μεγάλη Πέμπτη
Ευχαριστω

Το α μέρος το είχα κάπου στο αρχείο κ το ανεβάζω ...γνώμη δεν έχω μιας κ δεν το έχει κοιτάξει ποτέ (κ μάλλον ούτε Πρόκειται) ..δεν ειναι κ πολύ ευανάγνωστο όπως θα δείτε ....όποιος έχει το β μέρος ας το ανεβάσει ....

Γεια σας,
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε κατι για το β’ μέρος απο Μ. Πέμπτη και μετά
Σας Ευχαριστω

Το α μέρος το είχα κάπου στο αρχείο κ το ανεβάζω ...γνώμη δεν έχω μιας κ δεν το έχει κοιτάξει ποτέ (κ μάλλον ούτε Πρόκειται) ..δεν ειναι κ πολύ ευανάγνωστο όπως θα δείτε ....όποιος έχει το β μέρος ας το ανεβάσει ....

Γεια σας ,

Μήπως βρήκατε το Β’ μέρος???

Kανείς τελικά δεν έχει την Μεγάλη Εβδομάδα σε επιμέλεια Τζελά ???
Εδώ βρίσκεις τα πάντα πως γίνεται αυτό....... κρυμμένη την έχουν ??
Το βιβλίο του Παυλάκη το πήρε ένας φίλος μου και δεν ανοίγει καλά στο αναλόγιο..... μάλλον κακό δέσιμο βιβλίου ???? και δεν είναι τα γνήσια του μακαρίτη του Τζελά
Αυτά τα έχουν μόνο στην Μητρόπολη τελικά ????

Σας Ευχαριστώ

Last edited:
Γεια σας ,

Μήπως βρήκατε το Β’ μέρος???

Kανείς τελικά δεν έχει την Μεγάλη Εβδομάδα σε επιμέλεια Τζελά ???
Εδώ βρίσκεις τα πάντα πως γίνεται αυτό....... κρυμμένη την έχουν ??
Το βιβλίο του Παυλάκη το πήρε ένας φίλος μου και δεν ανοίγει καλά στο αναλόγιο..... μάλλον κακό δέσιμο βιβλίου ???? και δεν είναι τα γνήσια του μακαρίτη του Τζελά
Αυτά τα έχουν μόνο στην Μητρόπολη τελικά ????

Σας Ευχαριστώ

Στείλε μου το email σου με π.μ.

Τα χειρογραφα μου τα εδωσε ο κ. Τουμπας και μου ειπε να μην τα κοινοποιησω.... για τι δεν τα ζητατε απο εκεινον δεν θα τα αρνηθει σε κανεναν.....

Προσοχή μεγάλη Προσοχή !!!!!!................ μη κυκλοφορήσουν και μάθει ο κόσμος τι ήταν αυτά που έψαλε ο αείμνηστος Περιστέρης με τον αείμνηστο Τζελά.!!!!!!!!! ....... να τα κρύψετε καλά .............ακόμη και οι συνεχιστές..... τρομάρα τους.......... στον Καθεδρικό Ναό δεν τα δίνουν !!!!!!!!!

Τελικά υπάρχει το β μέρος;;;

Σιγά...... μη βρείτε το Β’ Μέρος!!!!!!!!!!
Τα κρύβουν ..........οδηγία μη κυκλοφορήσει τίποτα!!!! και μάθει ο κόσμος τι ήταν αυτά που έψαλε ο αείμνηστος Περιστέρης με τον αείμνηστο Τζελά.!!!!!!!!!

Ας είναι ο Θεός είναι Μεγάλος!!!!!!!!!

Καλό κουράγιο την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Status
Not open for further replies.
Back