Μέλη με κυρ-Καρακάση Γεώργιο

P

ptz

Guest
-Από κασσέτα φίλου,ανεβάζω μερικά μέλη που ψάλλει ο αείμνηστος τον οποίο θυμάμαι με πολλή συγκίνηση όταν προς το τέλος της ζωής του-γύρω στο 1984-τον έφερναν δύο μαθητές του-εξαιρετικά παιδιά,νομίζω ο ένας ήταν καθηγητής,στην Ι.Μ.Πετράκη όπου έψαλλα.Καθόταν δίπλα μου τόσο ταπεινά και σεμνά που με είχε εντυπωσιάσει. Ελεγε που και που και κάποιο μέλος.Καταπληκτική ομοιότητα με τον ΠΑΪΚΟΠΟΥΛΟ.Και βέβαια Ναυπλιώτικη αύρα.Αιωνία η μνήμη του.Π.ΤΖ
Υ.Γ.Επισημαίνω το πως μετρά τις καταβασίες και το ''τριάδι'' στο χερουβικό.Τον ήχο προσπάθησα λίγο και τον έφερα σε ικανοποιητικό επίπεδο.
 

Attachments

  • 01.Καταβασίες Ανοίξω..[αργές].mp3
    3.3 MB · Views: 269
  • 03.Πασαπνοάριο-Αινοι βαρέως ήχου.mp3
    2.6 MB · Views: 225
  • 06.Τρισάγιον-δυν.Γ.ΚΡΗΤΟΣ.mp3
    4.5 MB · Views: 294
  • 07.Χερουβικόν Α ήχου.mp3
    9.7 MB · Views: 276

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Υπέροχος! Πραγματικά θυμίζει Ναυπλιώτη στα σημεία. Αξίζει να τον μελετήσει κανείς. Ωραίος χρόνος διπλός ρέων στις καταβασίες. Ευχαριστούμε πολύ κ. Τζανάκο.
 

master_yianni

Αργός και μετά μέλους
Η Αγ. Ευφημια να πρεσβευει για την αναπαυση του. Μακαρι να ειχαμε παραπανω ηχογραφησεις, αλλα οι περισσοτερες ισως βρισκονται στην Βυρρητο στα χερια μαθητων του.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Το Ψαλτολόγιον έχει μέλη και στο Λίβανο. Ίσως μπορούν να βοηθήσουν.
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Μακαρι να ειχαμε παραπανω ηχογραφησεις, αλλα οι περισσοτερες ισως βρισκονται στην Βυρρητο στα χερια μαθητων του.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από μαθητή του, ο αείμνηστος έφυγε κατατρεγμένος (και) από τη Βηρυττό. Βόμβα χτύπησε το κτίριο όπου διέμενε, γεγονός το οποίο τον ανάγκασε να φύγει άμεσα για την Ελλάδα με μία βαλίτσα στο χέρι (μερικά ρούχα). Το μουσικό του αρχείο και τα χφφ του (από την Πόλη κ όσα έγραψε στη Βηρυττό) τα άφησε όλα εκεί. Όσα δεν καταστράφηκαν, θα πρέπει να βρίσκονται (διασκορπισμένα) σε χέρια μαθητών του. Αξίζει σίγουρα τον κόπο η περαιτέρω διερεύνηση του θέματος (ηχογραφήσεων και χφφ).
 

μάρκελλος

Μάρκελλος Πιράρ, Γενικός συντονιστής
Μὲ τὸν συγχωρεμένο εἴχαμε ἐπαφὲς στὴν Βηρυττὸ τὴν περίοδο ποὺ ἤμουν φοιτητὴς στὴν Δαμασκὸ (καὶ ἀρχάριος ψάλτης). Ἦταν ὄντως ὑπέροχος ψάλτης ἀλλὰ καὶ ἐξαίσιος ἄνθρωπος, ταπεινώτατος. Δὲν γνωρίζω τὴν μοίρα τῶν χειρογράφων του (ἐκεῖνα ποὺ κρατοῦσε στὸ σπίτι μᾶλλον κατεστράφηκαν). Μαγνητοφωνήσεις ὅμως πρέπει νὰ ὑπάρχουν.
 

tsb216

Μέλος
Καταπληκτική ομοιότητα με τον ΠΑΪΚΟΠΟΥΛΟ.

Ειναι το αντίθετο. Για δες εδω.

http://www.cmkon.org/paikopoulos.htm

Το 1946 αναλαμβάνει ως δομέστικος στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας Χαλκηδόνος δίπλα στον Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Γεώργιον Καρακάση ο οποίος παράλληλα με πολύ ζήλο του διδάσκει τον πλούτο των ύμνων της Εκκλησίας μας.
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Αυτό εννοούσε..:wink:

Καταπληκτική ομοιότητα (του δασκάλου) με τον Παϊκόπουλο (μαθητή του).
 

dimitrios.zaganas

Παλαιό Μέλος
Αυτό εννοούσε..:wink:

Καταπληκτική ομοιότητα (του δασκάλου) με τον Παϊκόπουλο (μαθητή του).

Παρατίθεται μια φωτογραφία (αρχών) δεκαετίας 80, μάλλον στο γραφείο του αγ. Σπυρίδωνος Αιγάλεω μετά την Λειτουργία. Απο αριστερά προς δεξιά: Γ. Βαλλής, Γ. Καρακάσης, Δ. Παϊκόπουλος, άγνωστος, Δ. Καλλιάφας.
Πηγή: http://www.psaltoupolis.gr/Default.aspx (υπό κατασκευή)
 

Attachments

  • 1.jpg
    34.7 KB · Views: 68

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Τι ωραία πράγματα είναι αυτά! Πες μας δυο λόγια, αν θέλεις, για το site. Πρώτη φορά το βλέπω.
 
Top