Μάλλον Ρεξ 9-6-1972

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Στο αρχείο του Λυκούργου Πετρίδη, που όπως ξαναείπα πήρα από ένα φίλο που το μετέφερε σε DAT, βρήκα μια ηχογράφηση με τον τίτλο "Βυζαντινή Συναυλία Αθηνών". Ανατρέχοντας στη λίστα με τις συναυλίες που έδωσε ο Στανίτσας επί Ιερωνύμου θεώρησα πιθανότερο να είναι η εκδήλωση στο Ρεξ το 1972, αφού όλες οι άλλες είχαν κάποιο θέμα-αφιέρωμα ή περιήχαν κομμάτια που δεν περιέχει αυτή. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σίγουρο, ας μας ενημερώσει. Εν τω μεταξύ, την ανεβάζω με αυτόν τον τίτλο.

REX 1972a.zip
http://www.mediafire.com/?ydizr2zzmdd

REX 1972b.zip
http://www.mediafire.com/?zm0zdrioxmg

Προτείνω στους συντονιστές να δημιουργήσουν υποενότητα με τη χορωδία του Στανίτσα. Μπορεί να διηύθυνε κατά καιρούς διαφορετικούς συνδέσμους και σωματία, αλλά η χορωδία ταυτοποιείται από το χοράρχη της.

Και με την ευκαιρία, ας τοποθετηθεί στην επικεφαλίδα ότι είναι η χορωδία του Στανίτσα, αφού ξέχασα να το βάλω και τώρα δεν έχω πρόσβαση εκεί για διόρθωση.
 
Last edited:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Πρόκειται για το α' στιχηρό ιδιόμελο των Αποστίχων του Κατανυκτικού Εσπερινού της Δ' Κυριακής των Νηστειών «Ο τον αμπελώνα φυτεύσας» σε σύνθεση του Ιακώβου Πρωτοψάλτου (+1800) όπως παρουσιάστηκε από το χορό του αοιδίμου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Θρασυβούλου Στανίτσα (+1987) σε συναυλία χρονολογημένη στις αρχές της δεκαετίας του '70, πιθανότατα στο Ρεξ Αθηνών.
Το κείμενο της επεξεργασίας του Άρχοντος ελήφθη από το πόνημά του «Μουσικόν Τριώδιον» (Αθήναι 1969). Είναι άγνωστο στο γράφοντα αν το ίδιο κείμενο χρησιμοποιήθηκε στη συναυλία ή αν υπήρξε κάποιο άλλο χειρόγραφο, εντούτοις το μέλος είναι καθ' όλα όμοιο και οι μόνες διαφορές με το τυπωμένο κείμενο εντοπίζονται σε κάποιες αλλαγές ισοκρατημάτων που προστέθηκαν για την από χορού εκτέλεση.
Η ηχογράφηση ελήφθη από πομπίνα του μακαριστού Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Λυκούργου Πετρίδη.

 
Last edited by a moderator:
Top