ΜΠΤ 703

Laosynaktis

Παλαιό Μέλος
Ευχαριστίες πρέπουν ασφαλώς σε όλους όσοι εργάστηκαν για να ανέβουν αυτά τα κείμενα εδώ. Θα παρακαλούσα όμως πρωτίστως να ανάψει ο καθένας ένα κεράκι στη μνήμη του ανθρώπου που φρόντισε να τα έχουμε εδώ, τουτέστιν του Διδασκάλου ΣΙΜΩΝΟΣ ΚΑΡΑ. Να συμπληρώσω σε όσα στοιχεία έχω δώσει για την μεταφορά τους εδώ, ότι λίγο πρίν οι Τούρκοι είχαν πάρει την Βιβλιοθήκη του Φιλολογικού Συλλόγου Κων/πόλεως, την πήγαν στην Άγκυρα, την έκελεισαν κάπου και απαγόρευσαν την πρόσβαση σ' αυτήν. Μόνο τα εντελώς τελευταία χρόνια άνοιξε, αλλά πρέπει να πάει κανείς βέβαια στην Άγκυρα για να την δεί. Αυτή θα ήταν ίσως η τύχη και των μουσικών χειρογράφων ή και χειρότερη πιθανόν.

Επίσης, όσον αφορά τα γραπτά των άλλων δύο εκ των Τριών, να ανάψει ένα κερί εις μνήμην ΚΩΝ/ΝΟΥ ΨΑΧΟΥ και να ευχηθεί δύναμη και μακροημέρευση στον Καθ. κ. ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΣΤΑΘΗ,
ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥΣ.
(Τα έχω ξαναγράψει, αλλά είναι, νομίζω, η κατάλληλη στιγμή να τα υπενθυμίσω).

Ιωάννης Αρβανίτης
 
Ἀγαπητέ Χάρη σ᾿ εὐχαριστοῦμε θερμῶς.
Μπορεῖς νά ἀνεβάζεις καί τά τελικά jpg;
 
Last edited:

haris1963

παλαιότατο μέλος
Ἀνεβάζω καὶ τὰ σημερινά:

ΜΠΤ 703 σελ. 201 - 261

Βλέπω πὼς θα ἔχουμε καὶ συνέχεια μὲ τὸν ΜΠΤ 747 ποὺ ἔχει μέλη ἀπὸ τὸν ἀγαπημένο μου συνθέτη, Γερμανὸ Νέων Πατρῶν. Ὡραῖα...!

Νἄναι εὐλογημένο πἀτερ, στὸ ἑπόμενο μήνυμά μου θὰ ἀνεβάσω καὶ τὰ ἕως τώρα jpg.

Χάρης
 

Laosynaktis

Παλαιό Μέλος
Ἀνεβάζω καὶ τὰ σημερινά:

ΜΠΤ 703 σελ. 201 - 261

Βλέπω πὼς θα ἔχουμε καὶ συνέχεια μὲ τὸν ΜΠΤ 747 ποὺ ἔχει μέλη ἀπὸ τὸν ἀγαπημένο μου συνθέτη, Γερμανὸ Νέων Πατρῶν. Ὡραῖα...!

Νἄναι εὐλογημένο πἀτερ, στὸ ἑπόμενο μήνυμά μου θὰ ἀνεβάσω καὶ τὰ ἕως τώρα jpg.

Χάρης
Άρχων Αδοβάριος!
 
Ναί, ἔτσι μιλοῦν αὐθόρμητα οἱ καλόγεροι κατά τό τοῦ Γεροντικοῦ "ποίησον ἀγάπην ἀδελφέ", ἀλλά, νά, αἱ ἡμέραι πονηραί εἰσίν...
 

MTheodorakis

Παλαιό Μέλος


Εὐχαριστοῦμε πολύ. Τὰ συνολικὰ περιεχόμενα δὲν μοῦ ἀνοίγουν.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Η παρουσίαση και επεξεργασία των αυτογράφων του χαλκέντερου Χουρμουζίου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που έχουν ανέβει στο Ψαλτολόγιον και στο διαδίκτυο γενικά. Δεν έχω προλάβει να τα δώ όλα αναλυτικά αλλά και περαστικά μόνο είμαι ευτυχής που γίνονται πλέον αυτά τα κειμήλια κοινό κτήμα. Αποτελεί εξαιρετική και ιδιαίτερη τιμή για την κοινότητά μας. Θερμές ευχαριστίες και πάλι στους προσφέροντας και επεξεργαζόμενους και μελετώντας και ωφελουμένους από αυτά. Θεός'χωρέσει.
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
704 εως τελος
Δημήτρη, ευχαριστούμε πολύ, ωστόσο ἐγινε κἀποιο λάθος μάλλον. Είναι από την σελίδα 501 (που σταμάτησα:() μέχρι την 704, αλλά σε ανάποδη σειρά. Και λείπουν από την 705 ως το τέλος (1002).

χς
 

dimitris

Παλαιό Μέλος
Αγαπητέ Χάρη ευχαριστώ.
Ανεβάζω πάλι σε σωστή σειρά την 501 και τα περιεχόμενα.

705 έως 1002 από εδώ λόγω μεγέθους.
 

Attachments

  • 501-704.pdf
    6.6 MB · Views: 185
  • periexomena.pdf
    789.3 KB · Views: 150
Last edited:
Π

παράφωνος

Guest
Ασκεί επάνω μου μεγάλη γοητεία οτιδήποτε παλαιόν και αρχαίον μέλος, αλλά την απίστευτη τρέλλα την έχω με τον άγιο Ιωάννη τον Κουκουζέλη.Πρόσφατα ανακάληψα τα χειρόγραφα και χουρμουζίου και τσουτσούροσα ολόκληρος.Συγχωρέστε με αλλα είμαι καινούριος στο φόρουμ και δέν κατείχα καλά τη χρήση του, για αυτό και δεν εχαρίστησα ξεχωριστά έκαστο κοπιόντα.Ένα τεράστιο ευχαριστώ λοιπόν σε όσους εργάστηκαν κι εργάζονται, για να γίνουν κοινό κτήμα αυτά τα απίστευτα μνημεία της ορθοδοξίας μας και του πολιτισμού μας γενικότερα.Ο Κύριός μας, ο Κουκουζέλης μας και κάθε άγιος μελουργός και ποιητής να σας ευλογούν.Θεός σχωρέσει σας!
 
Top