Λεωνίδας Αστέρης - Δοξαστικόν Αίνων Χριστουγέννων «Ότε καιρός»

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης

Το Δοξαστικό των Αίνων των Χριστουγέννων «Ότε καιρός» κατ' εκτέλεσιν του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Λεωνίδα Αστέρη. Το μέλος είναι επί τη βάση αυτού που καταχωρεί ο Άρχων Πρωτοψάλτης της ΜΧΕ Κωνσταντίνος Πρίγγος στο έργο του «Η Πατριαρχική Φόρμιγξ - Δοξαστάριον». Εντούτοις, η αρκετά πιο ελεύθερη εκφορά των θέσεων από τον κ. Αστέρη, καθώς και η χρήση κάποιων επιπλέον γραμμών, μας απέτρεψε από την παράθεση του κειμένου του Πρίγγου.

Το μέλος το κατέγραψα από δύο εκτελέσεις του Άρχοντος, από τα Χριστούγεννα του 2008 και του 2012. Στο βίντεο ακούγεται η δεύτερη. Αξιοσημείωτος είναι ο βαθμός ταυτίσεως των εκτελέσεών του, καθώς και με αυτή του 1990 που αναρτήθηκε πρόσφατα στο Διαδίκτυο, και αυτό με οδήγησε στην αναλυτική αποτύπωση του μέλους για ιδία χρήση. Η ιδέα της δημιουργίας του παρόντος βίντεο ήταν του φίλου Βασίλη Μαυράγκανου, ο οποίος με παρότρυνε εντόνως να χρησιμοποιήσω την καταγραφή αυτή.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ένα λαθάκι μου υπέδειξαν, που έγινε εκ παραδρομής. Η μαρτυρία του Ζω' με το μαρτυρικό του Γα από κάτω είναι κανονικά Νη'. Στο κείμενό μου το διόρθωσα, αλλά για να διορθωθεί το βίντεο πρέπει να αντικατασταθεί...

Παρακάτω σας παραθέτω το pdf με την καταγραφή, διορθωμένο στο σημείο εκείνο. Σημειωτέον ότι γράφηκε με το πρόγραμμα «Μουσικά Κείμενα».
 

Attachments

  • ΟΤΕ-ΚΑΙΡΟΣ-Κ.ΠΡΙΓΓΟΥ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ-Λ.ΑΣΤΕΡΗ.pdf
    152.9 KB · Views: 140
Top