Λεωνίδας Αστέρης - Δοξαστικόν Αίνων Κυριακής Ασώτου, Κωνσταντίνου Πρίγγου

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Μου 'στειλε χθες ένας φίλος μήνυμα με την προτροπή να φτιάξω ένα βιντεάκι με το «Πάτερ αγαθέ» όπως το έλεγε ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Λεωνίδας Αστέρης. Ε, είπα να μην του χαλάσω το χατίρι!


Το Δοξαστικό των Αίνων της Κυριακής του Ασώτου Υιού «Πάτερ αγαθέ» σε μέλος Κωνσταντίνου Πρίγγου και σε ήχο πλ.Β΄.

Ψάλλει ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μ.Χ.Ε. Λεωνίδας Αστέρης την Κυριακή του Ασώτου 3 Μαρτίου 2013 στον Πάντσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ο Άρχων ψάλλει το μέλος από στήθους, εξ ου και οι όποιες μικροδιαφορές με την καταγραφή. Αρχικά, για το παρατιθέμενο κείμενο, αναζητήθηκε η καταγραφή του μέλους από το Βασίλειο Νικολαΐδη, εντούτοις η θέση στη φράση «της ψυχής τα χαρίσματα» ήταν διαφορετική. Έτσι, η αναζήτηση στράφηκε σε παλιά χειρόγραφα Θεσσαλονικέων - θιασωτών του. Αν και δεν ταυτίζεται σε όλα τα χειρόγραφα, βρήκα 4, από 2 αντιγραφείς, που χρονολογούνται από τα τέλη στης δεκαετίας του '40 κ.ε. Σημειωτέον ότι παλαιότερα χειρόγραφα είχαν ένα άλλο, εκτενέστερο μέλος του Πρίγγου, το οποίο με τον καιρό τα συνέταμε. Το κείμενο που προκρίθηκε δακτυλογραφήθηκε με πρόγραμμα Μουσικά Κείμενα, διατηρώντας τις περισσότερες ορθογραφικές ιδιαιτερότητες του πρωτοτύπου.

Η ηχογράφηση προέρχεται από εδώ. Παρακάτω επισυνάπτεται το μουσικό κείμενο.
 

Attachments

  • Κωνσταντίνος Πρίγγος - Πάτερ αγαθέ.pdf
    95.9 KB · Views: 112
Last edited:
Top