S SINGEORGE Παλαιό Μέλος Dec 30, 2013 #1 Λειτουργικά πλ.Α Σωτήρη Αρβανίτη ......Με τι Άξιον Εστίν θα τα λέγατε ?????????? Attachments Λειτουργικά πλ.α Αρβανίτη Σωτήρη.pdf 439.3 KB · Views: 882
mmamais Μαμάης Μιχάλης Dec 30, 2013 #3 Ο επιμένων...παραδοσιακά. Αν βάλεις λειτουργικά, πρέπει να τα συνοδεύσεις με ομόηχο αξιον. Αν θες το σύνηθες σε β' ήχο, η βάζεις λειτουργικά σε β' ή σε κλειτόν τα κατά παράδοσιν.
Ο επιμένων...παραδοσιακά. Αν βάλεις λειτουργικά, πρέπει να τα συνοδεύσεις με ομόηχο αξιον. Αν θες το σύνηθες σε β' ήχο, η βάζεις λειτουργικά σε β' ή σε κλειτόν τα κατά παράδοσιν.
T tb--- τσοπάνης Dec 30, 2013 #4 Μια χαρά κάνει και του Γρηγορίου. Το λές με διαστήματα διατονικά και με ότι άλλο κόλπο θες. Τί σημασία έχει το γραπτό; Το άκουσμα μετράει ~
Μια χαρά κάνει και του Γρηγορίου. Το λές με διαστήματα διατονικά και με ότι άλλο κόλπο θες. Τί σημασία έχει το γραπτό; Το άκουσμα μετράει ~
domesticus Lupus non curat numerum ovium Dec 30, 2013 #5 mmamais said: Ο επιμένων...παραδοσιακά. Αν βάλεις λειτουργικά, πρέπει να τα συνοδεύσεις με ομόηχο αξιον. Αν θες το σύνηθες σε β' ήχο, η βάζεις λειτουργικά σε β' ή σε κλειτόν τα κατά παράδοσιν. Click to expand... Δὲν νομίζω. Τὸ ἄξιον ἐστιν δὲν ἀνήκει στὰ λειτουργικά. Μπορεῖς νὰ πεῖς ὅποιο θές, δὲν ὑπάρχει γραπτὸς ἤ ἄγραφος κανόνας. Λὲς ἕνα σύντομο ἀπήχημα, παίρνεις τὸ ἶσο σου (ἐφ' ὅσον δὲν βγαίνεις στὸ ὑπάρχον) καὶ ξεκινᾶς. Τώρα ἄν θὰ ταιριάζει ἤ ὄχι, ἐξαρτᾶται ἀπὸ τὴν μαεστρία τοῦ ψάλτη καὶ τὴν γνώση του στὴ θεωρία καὶ πράξη τῆς ὁκταηχίας. Τὰ ὀκτώηχα ἄξιον ἐστιν μὲ τι λειτουργικά τὰ λές;
mmamais said: Ο επιμένων...παραδοσιακά. Αν βάλεις λειτουργικά, πρέπει να τα συνοδεύσεις με ομόηχο αξιον. Αν θες το σύνηθες σε β' ήχο, η βάζεις λειτουργικά σε β' ή σε κλειτόν τα κατά παράδοσιν. Click to expand... Δὲν νομίζω. Τὸ ἄξιον ἐστιν δὲν ἀνήκει στὰ λειτουργικά. Μπορεῖς νὰ πεῖς ὅποιο θές, δὲν ὑπάρχει γραπτὸς ἤ ἄγραφος κανόνας. Λὲς ἕνα σύντομο ἀπήχημα, παίρνεις τὸ ἶσο σου (ἐφ' ὅσον δὲν βγαίνεις στὸ ὑπάρχον) καὶ ξεκινᾶς. Τώρα ἄν θὰ ταιριάζει ἤ ὄχι, ἐξαρτᾶται ἀπὸ τὴν μαεστρία τοῦ ψάλτη καὶ τὴν γνώση του στὴ θεωρία καὶ πράξη τῆς ὁκταηχίας. Τὰ ὀκτώηχα ἄξιον ἐστιν μὲ τι λειτουργικά τὰ λές;
mmamais Μαμάης Μιχάλης Dec 30, 2013 #6 Δεν έχω πει ποτέ 8ηχα, επιλέγω ότι απλούστερο, ιδίως όταν έχω παρέα στο αναλόγιο. Έχει τύχει να θέλει ο άλλος σώνει και καλά να βγάλει Καραμάνη για δοξαστικά ενώ είμασταν 8 άτομα στο αναλόγιο, και ήταν και επισκέπτης. Δεν του πέρασε βέβαια. Πετρίλα! Για τα άλλα που λες δε γνωρίζω, για να τα λες κάτι θα ξέρεις.
Δεν έχω πει ποτέ 8ηχα, επιλέγω ότι απλούστερο, ιδίως όταν έχω παρέα στο αναλόγιο. Έχει τύχει να θέλει ο άλλος σώνει και καλά να βγάλει Καραμάνη για δοξαστικά ενώ είμασταν 8 άτομα στο αναλόγιο, και ήταν και επισκέπτης. Δεν του πέρασε βέβαια. Πετρίλα! Για τα άλλα που λες δε γνωρίζω, για να τα λες κάτι θα ξέρεις.