Λέγε, Πάλιν, Ψαλτολόγιον

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Αγαπητοί φίλοι, αλληλούια!

Μετά από απρόβλεπτο και αντιεπαγγελματικό (χωρίς ειδοποίηση!) χειρισμό της εταιρίας παρόχου φιλοξενίας των αρχείων του φόρουμ:

1. χάθηκαν όλα τα αρχεία στις 9 Δεκεμβρίου από το διακομιστή (server) καθώς τα μετακόμισαν σε άλλα μηχανήματα
2. το λογισμικό του φόρουμ (από το 2007) δεν ήταν υποστηριζόμενο πλέον από το νέο περιβάλλον
3. τα αντίγραφα ασφαλείας της βάσης δεδομένων δεν μπορούσαν για κάποιο ανεξήγητο ως τώρα λόγο να ανακτηθούν σωστά

Επομένως έπρεπε να μεταφερθεί το υλικό σε άλλο λογισμικό και να ανακτηθεί ότι ήταν δυνατόν από αντίγραφα ασφαλείας. Δυστυχώς, από αμέλεια δική μου το πιό πρόσφατο αντίγραφο που είχα ήταν από αρχές Ιουνίου 2017. Το υλικό μεταξύ εκείνης της ημερομηνίας και 9 Δεκεμβρίου 2017 χάθηκε, αλλά όχι ολοκληρωτικά. Από ειδοποιήσεις που λάμβανα προσωπικά ως διαχειριστής έχω ανακτήσει τα περισσότερα μηνύματα σε μορφή email και θα τα ανεβάσω εν καιρώ μόλις ευκαιρήσω. Όχι όμως και τις επισυνάψεις. Εύχομαι να ξανανέβουν ότι ήταν σημαντικό σιγά σιγά.

Γιατί πήρε τόσο καιρό; Γιατί δεν είχα το χρόνο και τις γνώσεις που απαιτούνταν. Προσέλαβα προγραμματιστή που έφερε το έργο εις πέρας στον ελεύθερο χρόνο του (ήταν η πιό οικονομική λύση). Συνάντησε αρκετές δυσκολίες λόγο των Ελληνικών, των πολυτονικών, του πλήθους των επισυνάψεων κτλ. αλλά στο τέλος τα κατάφερε.

Πόσο στοίχισε; Περί τα 1000 ευρώ συνολικά ως τώρα (~200 το λογισμικό και ~800 η εργασία της μετακόμισης)

Είμαστε ασφαλείς για το μέλλον τώρα; Για λίγο καιρό ναί. 6 μήνες με 1 χρόνο σίγουρα. Μετά και όσο μεγαλώνει το φόρουμ θα πρέπει να κοιτάξουμε επιλογές και πάλι αλλά αυτή τη φορά θα προσπαθήσω να τις κάνω έγκαιρα.

Όλα είναι διαφορετικά; Θα δείτε αρκετές διαφορές στη λειτουργία και εμφάνιση αλλά τα βασικά παραμένουν τα ίδια. Σιγά σιγά θα κάνουμε νέες οδηγίες χρήσης όπου χρειάζεται. Στείλτε ερωτήσεις.

Ελληνικά; Στο μέλλον θα εγκαταστήσω και το Ελληνικό πακέτο γλώσσας.

Το υλικό σώθηκε από παλιότερα; Ελπίζω πως ναί. Κάποια πράγματα όπως τα thanks και τα avatars χάθηκαν χωρίς επιστροφή. Αν δείτε άλλα πράγματα που λείπουν πείτε μου παρακαλώ. Δεν είχα χρόνο να κοιτάξω παντού.

Το Tapatalk; Δεν χρειάζεται πλέον. Το φόρουμ εμφανίζεται ωραία στα κινητά και δεν υπάρχει ανάγκη.

Τί έπαθαν τα κοκοράκια; Περιμένουν το Δημήτρη να βρει χρόνο να τα καλλωπίσει μαζί με τη γενική εμφάνιση του φόρουμ. Σιγά σιγά.

Ανεβάζουμε αρχεία όπως πρώτα; Ναί, αλλά ίσως είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άλλη λύση για το υλικό αυτό. Επανερχόμαστε όταν έχουμε χρόνο.

Προσωπικά μηνύματα; Είναι στο Inbox πάνω δεξιά.

Ζητώ συγνώμη από όλους για την αναστάτωση και το χάσιμο υλικού. Θα κάνω ότι μπορώ να μην επαναληφθεί.

Χαιρετισμούς σε όλους. Μου λείψατε! :)

Καλή υπόλοιπη Σαρακοστή,
Δημήτρης
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Να καλωσορίσουμε, λοιπόν, το νέο προφίλ της Διαδικτυακής μας κοινότητας! Εύγε, Δημήτρη, για το μεράκι και το ενδιαφέρον σου! Είναι κάτι που δεν έπρεπε να χαθεί, αφού είναι συλλογική δουλειά δεκαετίας με συγκέντρωση μεγάλου όγκου γνώσεων και πληροφορικών σε όλα τα θέματα της τέχνης μας, κάτι που την καθιστά αναντικατάστατη! Αν θέλεις να τσοντάρουμε στα έξοδα, ενημέρωσέ μας για λεπτομέρειες.

Βλέπω ότι πλέον έχει και trophies, και με επιβράβευσε ως "addicted", κάτι που συνάδει απόλυτα με τη χθεσινή μου αφιέρωση στο facebook. Τη μεταφέρω, αφιερώνοντάς τη σε όλα τα μέλη:

Μιας και ξανανοίγει το Ψ, αφιερώνω το παρόν στους ψαλτοφίλους, που επί ένα τρίμηνο έμειναν με τα χέρια δεμένα σε πολλές μουσικές τους αναζητήσεις! Να προσαρμόσουμε λίγο το στίχο στα καθ' ημάς, μην είναι τελείως του τεκέ;

Χαρμάνης είμαι τρίμηνο,
πάω για να google-άρω,
να μπω στο Ψαλτολόγιο,
λίγο για να γουστάρω.

Να κάτσω να ζαβλακωθώ,
να πιάσω καβγαδάκι, [λέμε τώρα, ποιητική αδεία, τέτοια πράγματα δε γίνονται...]
να φύγει τάχα απ' την καρδιά
κι όλο μου το μεράκι.

Τέτοια ζωή που έκανα,
κι αυτή πάντα θα κάνω,
σ' αυτό τον άμουσο ντουνιά
ψάλτης θα 'ποθάνω.

Θα προτιμήσω θάνατο,
το ψάλλειν δεν τ' αφήνω,
κι όπου θα βρίσκω εκκλησιά
θα λέω καναν ύμνο.

 

ΠΛΗΘΩΝ ΜΒ

Παλαιόν Μέλος
Καλώς σε βρήκαμε Δημήτρη, μαζί με τους άλλους φίλους. Χαρά στο κουράγιο σου, με τόσον αγώνα. Πάντως νομίζω οτι πολλά παιδιά απ' το Φόρουμ, θα ασχολούνται - ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά - με τα σχετικά των Υπολογιστών ( μπακάπ αρχείων, οργάνωση, και τα υπόλοιπα ), και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προσπάθειά σου. Λέω εγώ τώρα. Και αφού λες οτι, η εργασία πάντα εξελίσσεται και χρειάζεται να βρίσκεις λύσεις, νομίζω οτι όποιος μπορεί να σε βοηθήσει, θα ήταν ευχής έργον. Όσον αφορά το οικονομικό βάρος που επωμίζεσαι, μιά μοντέρνα λύση, θα ήταν η δημιουργία μιάς ΜΗΚΥΟ, ώστε να υπάρχει συμβολή απ' τα...Κοινοτικά κονδύλια ! Και απ' τους ιεροψαλτικούς συλλόγους ίσως ; ! Όπως και να ΄χει, αξίζουν συγχαρητήρια σε σένα και σε όσους συντηρούν αυτή την μεγάλη και θεάρεστη προσπάθεια. Ευχαριστούμε όλους σας. Καλή συνέχεια, καλό υπόλοιπο Σαρακοστής, καλά ψαλσίματα και καλή αρχή στο νέο Ψαλτολόγιο !
 

ΠΜΧ

...
Έκτακτο!!!!
Δεν ξέρω κι εγώ πόσες φορές έμπαινα κάθε μέρα στην αρχική διεύθυνση, περιμένοντας να δω φως!
Νομίζω ότι είναι μία τεράστια θυσία που κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει, προκειμένου να μετακομίσουμε σε πιό σύγχρονο φόρουμ.
Βέβαια είχε πολλές απώλειες (μικρή υπομονή από μας, τεράστια δουλειά από σας, κ. Δημήτρη, συν τα απωλεσθέντα)...
Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τον κόπο και την υπομονή σας!
Να μας ζήσει!
 

ΓεωΣαβ

Μέλος
Ένα μεγάλο κενό δημιουργήθηκε στη καθημερινότητά μου, όταν δοκίμασα να κοιτάξω το Ψαλτολόγιον και ..είχε χαθεί. Έχασα κυριολεκτικά τη μηχανή που μου παρείχε καθημερινά την τροφή για τη διδαχή της ψαλτικής τέχνης. Μέλος του Ψαλτολογίου για 4-5 χρόνια, ακριβώς από τότε που είχα καλύψει τα βασικά μαθήματα ψαλτικής. Βρήκα τότε το Ψαλτολόγιον που ήταν μια ανεξάντλητη πηγή μαθημάτων, ακουσμάτων, πληροφοριών. Δεκάδες καταξιωμένοι ψάλτες που μοιράζονταν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους, τις συλλογές τους, τον κόπο τους. Μου γέμιζε τη ψυχή κάθε βράδυ το υλικό που δημοσιευόταν. Κατάλαβα πόσο σπουδαίο έγινε το Ψαλτολόγιον για μένα προσωπικά όταν το ... έχασα. Τότε εκτίμησα την προσφορά του!

Δημήτρη, σαν δημιουργός του Ψαλτολογίου είσαι άξιος συγχαρητηρίων. Σου χρωστώ τα μέγιστα. Θέλω να σε ευχαριστήσω για το μόχθο σου για την επαναλειτουργία του. Ο Θεός να σε έχει καλά και να σε ανταμείβει.

Επίσης σε όλους που προσφέρουν στο Ψαλτολόγιον θερμές ευχαριστίες και εύχομαι να συνεχίσετε με πολλή ζήλο για την ωφέλεια όλων.
 

darlasis

Γεώργιος Δαρλάσης
Αγαπητέ μας κ.Δημήτρη νάσαι πάντα καλά, γερός και δυνατός και εύχομαι ποτέ να μη συμβεί ξανά αυτό το "ατύχημα", εύγε για ότι έκανες και για ότι κάνεις με τόση αγάπη και μεράκι για όλους εμάς και για την μουσική μας παράδοση γενικότερα !!!!.
 

sbilis

Μέλος
Πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια...να είστε γερός να συνεχίσετε έτσι...από τη μεριά μου αν δεν ήταν το forum δεν θα είχα ξεκινήσει τίποτα..όλα εδώ τα βρήκα!
 

Δημήτριος Η.Κατσικλής

Δημήτριος Ηλ. Κατσικλής
Welcome back αγαπητό Forum Ψαλτολόγιο!!!
Ειλικρινά μας έλειψε και ήταν στις συζητήσεις όλων η αγωνία για την επαναλειτουργία του.
Συγχαρητήρια κ. Δημήτρη για όλο το κόπο και την μέριμνα και προσωπικά ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!
Καλή συνέχεια από εδώ και πέρα!!!
 

pantasp

Νέο μέλος
Καλησπέρα και καλή Σαρακοστή σε όλους :
  • Μας λείψατε πολύ και ουσιαστικώς
  • Πολλά συγχαρητήρια για την επαναλειτουργία
  • Νιώθω συγκινημένος και ευεργετημένος ( κατά το γνωστό ότι πρέπει κάτι να στερηθείς για να το εκτιμήσεις περισσότερο)
καλή συνέχεια σε όλους και καλή μελέτη
 
Top