Κ06. Τῆς Ὑπαπαντῆς

πεταστής

Παλαιό Μέλος - Χαράλαμπος
Καταβασίες της Ύπαπαντής. Ήχος γ΄. Χέρσον αβυσσοτόκον.

1. Από τη σελίδα του Συλ. Μουσικ. Κων/πόλεως http://www.cmkon.org/KeimenaTheomitorika.htm του αειμνήστου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ.τ.Χ.Ε. Βασιλείου Νικολαΐδου

2. Από το Ιστολόγιο Σπύρος Περιστέρης

Συνημμένως και σε pdf.
 

Attachments

  • σύντομες Νικολαίδου.pdf
    349.7 KB · Views: 1,025
  • σύντομες Σπύρος Περιστέρης.pdf
    885.3 KB · Views: 739
Last edited by a moderator:

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Ένα κείμενο που είχα δακτυλογραφήσει παλιότερα με τον Βυζαντινογράφο. Επειδή το έχω "πειράξει", δεν ήθελα να το ανεβάσω, εφόσον όμως ανέβηκαν τα παραπάνω, ας προσφέρω μία εναλλακτική... :eek:
 

Attachments

  • ΚΑΤΑΒΑΣΙΑΙ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ.pdf
    82.3 KB · Views: 905

dkalpakidis

Dimitrios Kalpakidis
Και οι σύντομες.

Πάτερ ευχαριστούμε.
Αλλά αυτές είναι οι ίδιες με αυτές που ανέβασε ο Χάρης (Συμεωνίδης).
Μάλιστα μου έκανε εντύπωση το "Πέτρου Λαμπαδαρίου".
 

Doukellis

Ιωάννης Δουκέλλης
Οι καταβασίες της Υπαπαντής από το Ειρμολόγιον Ιωάννου Πρωτοψάλτου έκδοση του 1903, όπως αναγράφεται στην επανέκδοση του Βασ. Ρηγόπουλου.
 

Attachments

  • Καταβασίες Υπαπαντής Ιωάννου Πρωτοψάλτου.pdf
    5.5 MB · Views: 626

Λεωνίδας

Λεωνίδας Γαρουφαλῆς
Ο κυρ-Δημοσθένης Παϊκόπουλος στο ειρμολόγιό του καταγράφει τις καταβασίες της Υπαπαντής σε αργό ειρμολογικό μέλος και ρυθμό τρίσημο, όπως ελέγοντο παλαιά στην Κωνσταντινούπολη.
Αξίζει να αναρτηθούν!
 

AnG

Νέο μέλος
Ο κυρ-Δημοσθένης Παϊκόπουλος στο ειρμολόγιό του καταγράφει τις καταβασίες της Υπαπαντής σε αργό ειρμολογικό μέλος και ρυθμό τρίσημο, όπως ελέγοντο παλαιά στην Κωνσταντινούπολη.
Αξίζει να αναρτηθούν!
Υπάρχει δυνατότητα να της αναρτήσει κάποιος; Ευχαριστώ!
 

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Απο την απαντηση σας υποθετω οτι προκειται για δική του διασκευη, και ως εκ τουτου δεν υπαρχει καταγραφη, σωστα? Ελπιζω ο κ. Γιάννου να μας διαφωτισει.
Και σε μια παλαιοτερη ηχογραφηση του κατα τον ιδιο τροπο τις ψαλλει. Θα τις εγραφα, αλλά εδω και αρκετα χρονια σταματησε να δουλευει το προγραμμα που εχω (Β. Καλαμος) στα win.7 με τα οποία υποτιθεται οτι ειναι συμβατο. Παντως η καταγραφη που παραθεσατε ειναι πολυ κοντα.
 

tomasn54

Μέλος
Τώρα αν κάνει και κάποια άλλη ανάλυση..., αλλά κατά βάση πιστεύω απο το ειρμολόγιο Ιωάννου ψάλλει.
 

Greekψαλτης

Ψαλῶ τῶ Θεῶ μου, ἕως ὑπάρχω.
Με το σκεπτικο αυτο, ολοι απο τα λεγόμενα κλασσικά ψάλλουν και πανω σε αυτα εχουν κανει ορισμενοι διασκευές επι διασκευών, λες και ανακαλυψαν την Αμερικη, εκ δευτερου, και ολοι μας ψαχνουμε αυτες τις διασκευες και δεν μενουμε στσ κλασσικα. Εδω ομως κανει, γενικα, λιγο διαφορετικες θεσεις, με πιο χτυπητή αυτη στο "Ω τάλας εβόα εγώ...", που δεν εχει καμια σχεση με αυτη του Ιωαννου δηλ. δεν προκειται 100% για μια διασκευη (γραφω απλως τις αναλυσεις) επι του κλασσικου, οπως π.χ. ο Καραμανης, γιαυτο και ρώτησα εαν υπάρχει γραπτό κείμενο.
 
Last edited:
Top