Κ. Πρίγγος - Χρυσοσπηλιώτισσα 6 Ιουλίου 1958

pasapoyn

Παναγιώτης Σαπουντζής
Πρόκειται για την ίδια ηχογράφηση που μεταδόθηκε από την εκπομπή του Βαγγέλη Λιναρδάκη εδώ.

Το απόσπασμα που ανεβάζω είναι εκτενέστερο. Περιέχει αργές καταβασίες, τον Ν΄σε βαρύ και στίχους από τον πολυέλεο 'Επι τον ποταμόν' στο τέλος.

[Σημείωμα συντονιστή (ΔΚ), 13/10/09] Το σχετικό υλικό αποσύρθηκε, για πληροφορίες δείτε εδώ.
http://www.mediafire.com/download.php?jtgzryyjnuz
 
Last edited by a moderator:

V_Zacharis

Παλαιό Μέλος
Μου το έχει στείλει ολόκληρο (όσο είχε ο ίδιος τουλάχιστον) ο κ.Λιναρδάκης για να το φτιάξω και μετά να το ανεβάσω στο φόρουμ, αλλά δεν έχω προλάβει ακόμα...
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Ελπίζω να μη σας έφυγε αυτή η πρόθεση λόγω της παραπάνω δημοσίευσης. Ευχαριστούμε ειλικρινά θερμά τον Παναγιώτη για αυτή του τη δημοσίευση! Πάντα, όμως, μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο ποιοτικά αν ψάξουμε σε παραπάνω πηγές. Κι εγώ σε λιγάκι θα ανεβάσω κάτι αρκετά σπάνιο από Πρίγγο...
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Αν αυτή η ηχογράφηση είναι πράγματι το 1958, τότε έγινε 6 Ιουλίου και όχι 6 Απριλίου, που ήταν των Βαϊων. Ο συνδυασμός Ήχ. δ' και Εωθ. Ε' είναι η Κυριακή Ε' Ματθαίου, 4η από των Αγ. Πάντων, που το 1958 έπεφτε 6 Ιουλίου. Πιστεύω πως μικρό είναι το ερωτηματικό για την ημερομηνία αυτή, αφού το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς έχουμε και όλες σχεδόν τις ηχογραφήσεις στην Ελλάδα. Ακόμη, αφού πάλι 6 του μηνός είναι, άρα μάλλον κάποιος το είδε και το αντέγραψε, απλώς αντέγραψε λάθος τον μήνα. Πολλές φορές, άλλωστε, το "7" (Ιούλιος) στη γραφή με το χέρι μοιάζει με το "4" (Απρίλιος). Το διορθώνω και στο υπόμνημα.
 

Οδυσσέας Εσκιτζής

Παλαιό Μέλος
Κ. Πρίγγος - Λειτουργικά ηχ. πλ Α'
Κ. Πρίγγος - Αίνοι δ ήχου, Εωθινόν Έ​



Σπάνια ηχογράφηση από τον Ι.Ν. Χρυσοσπηλιωτίσσης Αθηνών την 6η Ιουλίου 1958. Το μέρος αυτό περιλαμβάνει λειτουργικά σε ήχο πλ. Ά και τα πατριαρχικά Σε υμνούμεν-Άξιον εστί, σύνθεση Μάρκου Βασιλείου.

http://www.youtube.com/user/DrPasapoyn
 
Top