Κωστούλης Κωνσταντίνος

christos

ΖΤΙΑΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Αγαπητοί Συνάδελφοι και φίλοι, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση σήμερα, να σας παρουσιάσω μέσα από το forum, τον αείμνηστο πρωτοψάλτη Λαρίσης Κωνσταντίνο Κωστούλη. Ο Κων/νος Κωστούλης ήταν ο άνθρωπος που με πήρε κυριολεκτικά από το χέρι και με οδήγησε στα θρανία της σχολής Βυζαντινής μουσικής Ο ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΙΟΣ εν έτη 1992.
Δυστυχώς ο μεγάλος αυτός δάσκαλος, στερήθηκε από πολύ νωρίς του φωνητικού του ταλάντου, και έτσι δεν είχα την δυνατότητα να ακούσω την φωνή του δια ζώσης, παρά μόνο από ελάχιστες ηχογραφήσεις που διασώζονται, ένα μέρος το οποίο θα σας παραθέσω σήμερα. Επιφυλάσσομαι λίαν συντόμως να σας παραθέσω και ένα εκτενές βιογραφικό του μαζί με φωτογραφίες του και δείγματα της γραφής του μέσα από το συνθετικό του έργο.
Κλείνοντας αξίζει να σημειώσω ότι ο δάσκαλος υπήρξε τόσο γόνιμος και παραγωγικός σε συνθετικό και διδακτικό έργο ώστε ακόμα και την περίοδο της αφωνίας του συνέχισε να διδάσκει και να βγάζει άριστους μαθητές όπου σήμερα κοσμούν τα αναλόγια της Λάρισας και άλλων περιοχών.
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΔΑΣΚΑΛΕ.
View attachment αξιον εστιν πλ δ.mp3

View attachment σε υμνουμεν πλ δ.mp3

View attachment χερουβικον πλ δ.mp3

View attachment Ως Επεσχάτων.mp3
 
Top