Κοπή Πίττας και λοιπές δράσεις του Σ.Ι.Β.

kxkaragounis

Παλαιό Μέλος
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 11:30 π.μ. εκδήλωση με αφορμή την κοπή της πίττας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου. Οι Ιεροψάλτες του Βόλου και των περιχώρων προσήλθαν με τις οικογένειές τους στο νέο, υπερσύγχρονο Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Γ. Φουντούλη, κεράστηκαν τον καφέ, το αναψυκτικό και την πίττα τους, που ευλόγησε -ως εκπρόσωπος του Αγίου Δημητριάδος- ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Νασιώκας και εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να βρεθούν μια ακόμη φορά με τους συναδέλφους τους.
Την εκδήλωση προλόγησε με επίκαιρη ομιλία του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου του Βόλου -και Α' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜ.Σ.Ι.Ε.)- κ. Πέτρος Μπλάνας. Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κ. Χ. Καραγκούνης πραγματοποίησε μία διμερή ενημερωτική παρουσιάση με χρήση πολυμέσων και θέματα: α) Η Ψαλτική Τέχνη στο Διαδίκτυο και β) Η Ψαλτική Τέχνη στις Ορθόδοξες Εκκλησίες του Εξωτερικού. Κατά την παρουσίαση έγινε "ξενάγηση" των ακροατών στις Ιεροψαλτικές ιστοσελίδες του διαδικτύου, ενώ προβλήθηκαν και σχετικές ταινίες με Βυζαντινούς Χορούς Ψαλτών απ' όλον τον κόσμο.
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ανακοινώθηκε από τον Σύλλογο Ιεροψαλτών Βόλου η πραγματοποίηση μίας σειράς επιμορφωτικών εκδηλώσεων -επτά στον αριθμό-, κατά την περίοδο του Τριωδίου και της Μ.Τεσσαρακοστής, τις οποίες θα επιμεληθούν έγκριτοι μουσικολόγοι και μουσικοδιδάσκαλοι του Βόλου. Οι εκδηλώσεις αυτές, που έγιναν δεκτές με ζωηρότατο ενδιαφέρον από τους Ιεροψάλτες της πόλης μας, έχουν χαρακτηριστεί ως Α΄ Κύκλος Μουσικών - Μουσικολογικών Δράσεων και θα πραγματοποιηθούν επίσης στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Γ. Φουντούλη, θα είναι ελεύθερες για το κοινό, ενώ ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου θα συνεχίσει να προσφέρει στους παρευρισκόμενους ένα εγκάρδιο κέρασμα. Τα ονόματα των εισηγητών - επιμορφωτών και το ακριβές πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα.

ΚΧΚ
 
Top