Κοινωνικό Μεταμορφώσεως Ήχος Άγια Μπαλασίου ιερέως

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Το αυτό, με την αισθητική του Μελωδού.
 

Attachments

  • Κοινωνικό μεταμορφώσεως Μπαλασίου.pdf
    217.9 KB · Views: 326
  • Κοινωνικό Μεταμορφώσεως Μπαλασίου Ιερέως.mel
    21.7 KB · Views: 73
Last edited:

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Με την βοήθεια δύο φίλων (ο ένας είναι ο Χαράλαμπος Τσερκέζης), έγιναν κάποιες διορθώσεις στο κοινωνικό που αφορούσαν δικές μου αβλεψίες κατά την αντιγραφή, οπότε τα αρχεία ανέβηκαν εκ νέου.
Υπάρχει όμως και ένα τυπογραφικό λάθος στην 2η σελίδα (4η γραμμή από το τέλος στο pdf). Στην μεταγραφή φαίνεται μόνο ένα ίσον να ακολουθεί το ολίγον με τον σύνδεσμο (αυτό στο τέλος, δεξιά της γραμμής), όμως τελικά χρειάζεται και δεύτερο ίσον, όπως φαίνεται από την ίδια ακριβώς μουσική φράση παρακάτω και συγκεκριμένα στην τελευταία σειρά της 4ης σελίδας. Πιθανόν να εξηγείται διπλή στο σημείο αυτό...
Μάλλον έχει αποκοπεί το σημείο αυτό και δεν φαίνεται (βρίσκεται τέρμα δεξιά της 7ης μουσικής γραμμής του κώδικα), οπότε το πιθανότερο είναι να μην πρόκειται για παράλειψη του Χουρμουζίου, αλλά φθορά του χρόνου...

Ευχαριστώ τα παιδιά για την βοήθεια! Αποδεικνύεται έτσι ότι όταν βρεθούν 2 και παραπάνω ψάλτες και δεν θέλουν να βγάλουν ο ένας τα μάτια του άλλου, αλλά δουλεύουν από κοινού, σίγουρα κάτι καλό θα βγει...
 
Last edited:

MTheodorakis

Παλαιό Μέλος
Στην μεταγραφή φαίνεται μόνο ένα ίσον να ακολουθεί το ολίγον με τον σύνδεσμο (αυτό στο τέλος, δεξιά της γραμμής), όμως τελικά χρειάζεται και δεύτερο ίσον, όπως φαίνεται από την ίδια ακριβώς μουσική φράση παρακάτω και συγκεκριμένα στην τελευταία σειρά της 4ης σελίδας.


Δύο ἴσα ὑπάρχουν στὴν ἰδιόχειρη μεταγραφὴ τοῦ Χουρμουζίου (χφ. Ε.Β.Ε. / Μ.Π.Τ. 705 φ. 210v).
 

Τσούκαλας Λεωνίδας

Παλαιό μέλος
Η εισαγωγή του μαθήματος μέχρι και ένα σημείο είναι ίδιο με τον πόδα «Ευλογημένη συ εν γυναιξί» σε Άγια του Πέτρου του Μπερεκέτη!
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Η εισαγωγή του μαθήματος μέχρι και ένα σημείο είναι ίδιο με τον πόδα «Ευλογημένη συ εν γυναιξί» σε Άγια του Πέτρου του Μπερεκέτη!
Όντως! Και, μετά από κάποιες γραμμές, συνεχίζει το μέλος που ξέρουμε ως «Ευλογημένη», μέχρι πριν το κράτημα που δεν το ταύτισα ακόμη με το Κοινωνικό.
 
Top