Κοινωνικό "Εις μνημόσυνον αιώνιον" Πέτρου Πελοποννησίου

EIRYK EMNOSHELE

Qu'est-ce que je ferais sans toi?
Το κλασσικό κομμάτι που ψάλλουμε τις Τρίτες και στις μνήμες εορταζόντων αγίων σε ήχο βαρύ και σε μέλος Πελοποννησίου.
Ανέβηκε ήδη το κείμενο εδώ: http://analogion.com/forum/showthread.php?t=37842 το οποίο δακτυλογραφήθηκε με το "Μουσικά Κείμενα".
Τώρα τα σχετικά με την ηχογράφηση, το ισοκράτημα είναι δυνατό και η φωνή του ψάλτη κουρασμένη, αλλά καθώς η ψαλτική είναι το μέσο και όχι ο σκοπός, όλα καλά όταν επιτυγχάνεται ο σκοπός. Υπήρξε δηλαδή κάποιο ψιλο άσχημο συμβάν αρχές της εβδομάδας και ναι βλέπεις πως η ψαλτική δε βοηθά τον άνθρωπο ατο το να ξεφύγει από τις δυσκολίες, αλλά κυρίως να τις ξεπεράσει. Οπότε το ηχητικό αποτέλεσμα δεν είναι μείζονος αλλά δευτερεύουσας σημασίας, έτσι κι αλλιώς.
Τώρα το γεγονός πως διάλεξα το συγκεκριμένο κομμάτι και όχι κάποιο άλλο, είναι επειδή σχεδόν πάντα με συνοδεία ψηφιακού ισοκράτη, το ΖΩ, το κάτω ΖΩ δε το πατούσα καλά. Πήγαινα λίγο πιο χαμηλά. Και δοκίμασα τον Ισοκράτη PA του κυρίου Παπαδημητρίου http://psaltiki.gr/apps/isokratis-pa και είδα πως όταν το ΖΩ είναι χαμηλωμένο χρησιμοποιώντας την κλίμακα του Χρυσάνθου δηλαδή που υπάρχει ήδη στον ισοκράτη μεταξύ άλλων κλιμάκων, τότε το αποτέλεσμα ήταν σαφώς καλύτερο. Οπότε καθώς είναι ένα από τα κομμάτια που ψάλλουμε συχνά πυκνά, καλό είναι να προσπαθούμε να τα εκτελούμε κατά το δυνατό καλύτερα ή τουλάχιστον να μειωθεί όσο γίνεται το φάλτσο άκουσμα.
Τέλος θα ανέβαζα και το μουσικό κείμενο εδώ αλλά δεν είναι τόσο εύκολη η μελλοντική ανεύρεσή του από το να βρίσκεται στο δικό του χώρο.
Αυτά τα ολίγα :)
Μέχρι να γράψω κι αυτά ανέβηκε και στο youtube το οποίο λόγω της μετατροπής του σε βίντεο αλλοιώνει κάπως τον ήχο και ακούγεται ακόμα χειρότερα :)
 

Attachments

  • EisMnimosinon_Peloponnisioy.mp3
    9.7 MB · Views: 19
Top