Κοινωνικά παλαιών διδασκάλων Α΄ μέρος στα Ρουμάνικα.

Σας ενημερώνουμε ότι μόλις κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος της σειράς Ψαλτική Παράδοση, με τα Κοινωνικά παλαιών Διδασκάλων Α΄ μέρος, στην Ρουμάνικη γλώσσα. Εδώ μπορείτε να βρείτε κάποιες επιπλέον πληροφορίες για την έκδοση καθώς και για την διάθεση του τόμου.
Πρόκειται για μια συνεργασία της ομάδας Ψαλτική Παράδοση με τον μουσικολόγο κ. Andrian Sirbu και την μοναχή Θεοκτίστη (Ρουμάνικης καταγωγής και οι δύο).
ΨΠ
 
Με ιδιαίτερο θαυμασμό, ανεβάζουμε μια από τις πρώτες ερμηνείες των Κοινωνικών του εν λόγω τόμου στην Ρουμάνικη γλώσσα.
Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας Εις μνημόσυνον Χρυσάφου του παλαιού, σε ήχο πλ. α΄ το οποίο έψαλλαν Ρουμάνοι πατέρες στην προ ολίγων ημερών πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου στην Λακκοσκήτη (Αγίου Όρους) χρησιμοποιώντας τον νεοεκδοθέντα τόμο.
Νομίζουμε τους αξίζουν συγχαρητήρια!
Ευχόμαστε να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους τους αδελφούς μας Ρουμάνους.
ΨΠ
 

Attachments

  • Εις μνημόσυνον Χρυσάφου Παλαιού πλ. α΄_ Ρουμάνικα.mp3
    19.8 MB · Views: 39

evangelos

Ευάγγελος Σολδάτος
Καλή η προσπάθεια των Δακών-Ρουμάνων αλλά το άκουσμα δεν είναι ρωμαίικο.
Δεν φταίνε, δεν έχουν καθόλου δασκάλους, όλοι έχουν μάθει με κασέτες, στην καλύτερη περίπτωση του Βασιλικού, στην χειρότερη φαίνεται.
Η ψαλτική σε λίγα χρόνια θα είναι όπως τα Γρηγοριανά μέλη, θα τα αναπαράγουμε σαν ένα κουλτουριάρικο άκουσμα και θα είναι όλοι χαρούμενοι. Για τους παλιούς παραδοσιακούς ψάλτες θα λένε ότι τότε ήταν άλλες εποχές άλλο ύφος άλλη έκφραση, ότι δηλαδή λένε και σήμερα μια μεγάλη πλειοψηφία που νομίζει ότι ασχολείται με την ψαλτική.
 
Last edited:
Top