[Ανακοίνωση] Κοίμηση Στάικου Χατζή (1942-2010)

DOVOLOS

Γεώργιος Ντόβολος
Με ιδιαίτερη θλίψη, σας ανακοινώνω τον θάνατο, του αγαπητού μας δασκάλου Στάικου Χατζή πρωτοψάλτου Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί αύριο 20-8-2010 ημερα Παρασκευή 10:30 π.μ. στο χωριό Λουκίσια του Ν.Ευβοίας.
Όσοι τον γνωρίσαμε τόσο ως δάσκαλο και καλιτέχνη όσο και, ως άνθρωπο και φίλο δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Ο ξαφνικός αποχωρισμός μας πίκρανε και μας συγκλόνησε βαθιά.
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Θεός'σχωρέστον και συλληπητήρια σε συγγενείς και μαθητές του. Ένας ένας οι παλιοί φεύγουν από κοντά μας... :(
 
Πριν λίγο καιρό είχα μιλήσει τηλεφωνικά με τον αείμνηστο με σκοπό να συναντηθούμε κάποια στιγμή για να μου μιλήσει για τον Παναγιωτίδη. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω. Εύχομαι ολόψυχα ο Θεός να αναπαύει την ψυχούλα του και καλό παράδεισο να έχει. Αιωνία του η μνήμη!
Υ.Γ. Παραθέτω ένα τραγούδι του αείμνηστου σε μία από τις παλιές συνάξεις(μετά ούζου και αμανέ) Παναγιωτίδη-Στάικου-Φωτόπουλου (στο 0:45 ακούγεται ο Παναγιωτίδης να λέει "Γεια σου Στάικο!"). Ο Θεός να τους αναπαύσει...
 

Attachments

  • staikos xatzis(panagiotidis).mp3
    2 MB · Views: 142

georgiosben

Γιώργος Μπενέτσης
Ήταν πολύ γνωστός στην περιοχή της Αιγιάλειας, και όχι μόνο, καθώς είχε λαμπρύνει με το ηγεμονικό του ψάλσιμο πολλές πανηγύρεις ναών. Ο Θεός να τον αναπαύσει.
Eις μνημόσυνο του Δασκάλου http://www.psaltologion.com/showthread.php?t=1986
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Κι ἐγώ εἶχα γράψει ἐδῶ γιά τόν μακαριστό, μέ ἀφορμή τήν γνωριμία μου μέ τόν μαθητή καί λαμπαδάριό του Κωνσταντῖνο Μωραΐτη. Δι᾿ αὐτοῦ ἔκτοτε ἔστελνα καί ἐλάμβανα χαιρετίσματα ἀπό τόν ἀείμνηστο. Συνεδέετο δέ καί ὁ πρωτοψάλτης μας κ. Καραγιάννης.
Ὄντως ἀδόκητη ἀπώλεια!
Στόν Κωνσταντῖνο καί τόν Ἰωάννη Χρήστου, στήν οίκογένεια τοῦ μακαριστοῦ καί σέ ὅλους τούς μαθητές του, θερμά συλλυπητήρια!

Νά, τί μοῦ ἔχει γράψει καί ὁ κυρ-Βαγγέλης μας
Πατερ
ο κ. Σταϊκος ειναι οντως μεγαλος ψαλτης και πολυ καλος δασκαλος της ΒΜ
(ειναι και στο επαγγελμα εκπαιδευτικος) .

 
Last edited:

darlasis

Γεώργιος Δαρλάσης
Εις μνήμην
 

Attachments

  • Στάϊκος Χατζής (2 στιχ.εσπερινού Αγ.Κυριακής) - Κουτσοπόδι Άργους 6-7-1995.mp3
    4.4 MB · Views: 112
Last edited:

billapo

Μέλος
Ο θεος να αναπαυσει τον πολυ καλο πρωτοψαλτη αλλα κυριως α ν θ ρ ω π ο κ.Σταικο χατζη...Οι προσευχες μας θα τον συνοδευουν...
 

karandreas lazaros

Π. Λάζαρος καρανδρέας
Δεν πρόσεξα πως το θέμα έχει αναπτυχθεί εδώ και το ανέβασα πρίν λίγο στις ανακοινώσεις. Ας το αποσύρουν οι συντονιστές. θέλω απλά να πω , επειδή τον γνώριζα προσωπικά και έχω ψάλλει αριστερά του σε πανηγύρι στο Αίγιο, πως ήταν άψογος ερμηνευτής της βυζαντινής αλλά και της παραδοσιακής δημόδους μουσικής και απ' τους καλυτέρους μαθητές, μαζί με τον Νερατζή, του Παναγιωτίδη. Ο Γιάννης ο Χρήστου, στον οποίο αναφέρεται ο π. Μάξιμος και ο οποίος είναι ίσως ο καλύτερος μαθητής του, βρίσκεται αυτό το διάστημα στην Αίγυπτο και αμφιβάλω να το 'μαθε. Ο Θεός να τον αναπαύει και όπως έψαλλε τα μεγαλεία του Θεού στη γη, το ίδιο να κάνει και στον ουρανό με τη χορεία των '' λαμπρών απ' το συνάφι''
 
Top