Κεκραγάρια πλ. β΄σε αργό ειρμολογικό μέλος

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Η απάντηση στο ερώτημα γίνεται με την ερώτηση: ποιος νουνεχής θα αγόραζε βιβλία του κ. Νέγρη με όλα όσα γράφτηκαν. Δεν είναι θέμα ενός βιβλίου.

Έχω ασχοληθεί με τα εκδοτικά και ξέρω ότι είναι πολύ ευαίσθητος χώρος.

Αλλά δέχομαι ότι είναι βαριά η λέξη πολεμική, γιατί δηλώνει πρόθεση και σκοπό, τα οποία σαφώς δεν υπάρχουν εν προκειμένω. Συγγνώμη.
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Η απάντηση στο ερώτημα γίνεται με την ερώτηση: ποιος νουνεχής θα αγόραζε βιβλία του κ. Νέγρη με όλα όσα γράφτηκαν. Δεν είναι θέμα ενός βιβλίου.

Έχω ασχοληθεί με τα εκδοτικά και ξέρω ότι είναι πολύ ευαίσθητος χώρος.

Αλλά δέχομαι ότι είναι βαριά η λέξη πολεμική, γιατί δηλώνει πρόθεση και σκοπό, τα οποία σαφῶς δεν υπάρχουν εν προκειμένω. Συγγνώμη.

Ἀρνητικὰ σχόλια γιὰ τὴν θεματολογία τῶν συνθέσεων τοῦ κ. Νέγρη ἔχουν διατυπωθεῖ καὶ παλαιότερα.

Δὲν εἶναι κακὸ, συζήτηση γίνεται. Διαφωνίες πάντα ὑπάρχουν. Προσωπικὰ διαφωνῶ μὲ τον Δημήτρη, γενικὰ μοῦ ἀρέσει ἡ γραφὴ τοῦ κ. Νέγρη καὶ τὸ συγκεκριμενο Κεκραγάριο δὲν μὲ χαλάει.

Ὅσο γιὰ τὰ ἐκδοτικὰ, νὰ θυμίσω στον Γιῶργο πὼς δὲν ὑπάρχει καλὴ καὶ κακὴ διαφήμιση μόνο διαφήμιση, συνεπῶς ἄν αὐτὸς εἶναι ὁ σκοπος τοῦ κ. Νέγρη, δὲν νομίζω πὼς ἔχει χάσει.

Ἀπὸ τὴν ἄλλη ὠφελούμαστε καὶ μεῖς ἀπὸ τὶς ἀναρτήσεις του.
 
Last edited:

karastamatis ioannis

Ιωάννης Καρασταμάτης
Δημήτρη, είπα ότι Αναφέρομαι κυρίως στον Γιάννη Καρασταμάτη - που μάλιστα πιστεύω ότι το σχόλιό του, εν αγνοία του φυσικά, θίγει τον δάσκαλό του, ο οποίος έχει δώσει πληθώρα μαθημάτων σε όλους τους ήχους.

Ναι εχει δωσει πληθωρα αλλα παντα με γνωμονα την παραδοση. Εδω εχουμε ενα συνθετικο μορφωμα και μαλιστα κακοηθεστατο!!!
 
Ο κ. Νέγρης έκανε μία φιλότιμη προσπάθεια και την μοιράστηκε μαζί μας. Όπως και πολύ άλλοι συνάδελφοι.Αυτό είναι ένα από τα ωραία της Κοινότητας. Να δημιουργείς κάτι και να το μοιράζεσαι με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις κι όμως τους θεωρείς φίλους σου. Το ότι μοιράζεται κάποιος μαζί μας τον κόπο του πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη επιείκεια. Δεν σημαίνει ότι ζητάει απαραίτητα την κριτική μας, και αν αυτή υπάρξει (αφού συνυπάρχει και ο παράγοντας "έκδοση") θα ήταν φρόνιμο να γίνει σε ΠΜ και πάντα καλοπροαίρετα. Τα συγκεκριμένα κεκραγάρια είναι μια προσπάθεια όπως του Πρώτου ήχου πάνω στο " Ω! του παραδόξου θαύματος" τα οποία είναι και νεώτερη σύνθεση θαρρώ. Κι εκεί θα μπορούσαμε να πούμε ότι ψάλλουμε του Ιακώβου και μετά αλλάζουμε μέλος για το προσόμοιο. Νομίζω λοιπόν ότι η πρόθεση είναι καλή. Αν συνέθετε έναν Απόστολο σε Μινόρε (ήμαρτον) θα του την λέγαμε επειδή δεν έχει την φωνή του Χατζημάρκου; Συγχαρητήρια κι από μένα στον κ. Νέγρη για την προσπάθειά του. Για την ποιότητα της σύνθεσης υπάρχουν άλλοι αρμοδιότεροι από μένα.
 
Συνθέσεις .... ων ουκ έστιν αριθμός .... ενδεικτικά αναφέρω Σωκράτη Παπαδόπουλο, Αβραάμ Ευθυμιάδη, Δημ Ιωαννίδη ...
..κατά τα υπόλοιπα , θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη...
Ευχαριστούμε πάντως για τον κόπο και για την προσπάθεια.

Όπως βλέπεις Ηλία μου , δεν ασχολούμαι με την σύνθεση αυτή καθ αυτή , αλλά ευχαριστώ και για τον κόπο και την προσπάθεια.
Ο Γιώργος , το μεσημέρι , μίλησε για "πολεμική" ;;;:D, πήγα να απαντήσω , αλλά το ανασκεύασε .
Μην βλέπουμε φαντάσματα , ούτε να δημιουργούμε "σενάρια"...
Κριτική , έχουμε κάνει και αλλού και σκληρότερη.
Ο Δομέστιχος μας κατηγορεί ότι μεροληπτούμε .Σεβαστό . Κάτι θα ξέρει παραπάνω . Ως γνωστό είμαι διαπλεκόμενος , χρηματίζομαι ...:D
Ε! Όσον αφορά τις εκδόσεις και τις πωλήσεις , στο επόμενο βιβλίο ( θα πρότεινα κάποια ασματική ακολουθία αγίου - πληθώρα .... μπαούλα ολόκληρα)
ας πάρει εμένα και τον κ. Καρασταμάτη να προλογίσουμε το βιβλίο :p:eek:
 
Top