Κατέβασμα μουσικού κειμένου από βίντεο YouTube

Νεκταρια

Νέο μέλος
Παρακαλώ, μπορείτε να μου πείτε πώς κατεβάζετε τα μουσικά κείμενα που ψάλλονται στα βίντεο YouTube, εννοώ μόνο την παρτιτούρα.. Μήπως αποθηκεύουμε τμήμα τμήμα ως εικόνα με τον τρόπο που αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση;
 

Νεκταρια

Νέο μέλος
Ευχαριστώ! Να ένα πεδίο τεχνολογικό που επιδέχεται βελτίωση.



Αν δεν το βρείς κάπου αλλού, μάλλον κάνεις αυτό που περιέγραψες. Δεν γίνεται κάτι άλλο από ότι ξέρω.
 

tsak77

Χρῆστος Τσακίρογλου
Δὲν νομίζω ὅτι κάτι τέτοιο εἶναι ἐφικτὸ ὅπως λειτουργεῖ τὸ youtube, γιὰ ἕναν κυρίως λόγο. Ἕνα βίντεο ἀποτελεῖται ἀπὸ εἰκόνα καὶ ἦχο. Ὁ ἦχος εἶναι μία σταθεροῦ τύπου μορφὴ σήματος, ἄσχετα ἀπὸ τὴν ἀρχικὴ κωδικοποίησή του πρὶν ἐνταχθεῖ στὸ τελικὸ ἔργο (mp3, wav κλπ.) ἐνῶ ἡ εἰκόνα μπορεῖ νὰ προέρχεται ἀπὸ σταθερὴ/ὲς εἰκόνα/ες (jpeg, png κλπ.), εἰκόνες ποὺ ἐναλλάσσονται (gif) ἢ ῥοὴ εἰκόνων (mp4, flv κλπ.). Ἡ σταθερή, ἡ ἐναλλασσόμενη καὶ ἡ εἰκονο-ῥοή, εἶναι τρία διαφορετικοῦ εἴδους σήματα, καὶ δὲν μποροῦν νὰ γίνουν διακριτὰ καὶ κατ’ ἐπέκταση ἐν δυνάμει ἀποσπώμενα μετὰ ἀπὸ τὴν τελικὴ δημοσίευση τοῦ ἔργου στὴν πλατφόρμα τοῦ youtube. Αὐτὸς εἶναι καὶ ὁ λόγος ποὺ ἐνῶ ἔχουμε δεκάδες ἐφαρμογὲς καὶ ἱστοχώρους ποὺ ἀντλοῦν τὸν ἦχο ἢ συνολικὰ τὸ βίντεο καὶ μάλιστα σὲ ὅ,τι μορφὴ/ὲς θέλουμε, δὲν γνωρίζω προσωπικὰ κανέναν ποὺ νὰ μπορεῖ νὰ κάνει αὐτὸ ποὺ συζητᾶμε. Γιὰ νὰ γίνει αὐτό, θὰ πρέπει νὰ ἀλλάξει ὁ τρόπος εἰσαγωγῆς τῶν δεδομένων στὴν πλατφόρμα, καὶ ἀντὶ γιὰ ὁλοκληρωμένα βίντεο, νὰ δέχεται ξεχωριστὰ τὶς «πρῶτες ὗλες» ἀπὸ τὶς ὁποῖες ἀποτελεῖται καὶ ἀντὶ νὰ κάνει ἁπλὴ ἀναπαραγωγή τους, νὰ τὶς ἑνώνει καὶ νὰ τὶς συγχρονίζει πρίν, κάτι ποὺ θὰ τὸ ἔκανε δεκάδες φορὲς πιὸ ἀργὸ καὶ δύσχρηστο. Οἱ εἰδικοὶ στὰ τῆς τεχνολογίας ἂς ποῦν.
 
Δὲν νομίζω ὅτι κάτι τέτοιο εἶναι ἐφικτὸ ὅπως λειτουργεῖ τὸ youtube, γιὰ ἕναν κυρίως λόγο.
Και όμως γίνεται. Το έχω κάνει επανειλημμένα. Απλά η ποιότητα των εικόνων που ανακτώνται με το τρόπο αυτό εξαρτάται ευθέως από την ανάλυση του βίντεο.
 
Μήπως αποθηκεύουμε τμήμα τμήμα ως εικόνα με τον τρόπο που αναφέρεται σε άλλη ανάρτηση;
Μα περί αυτού πρόκειται. Γιατί όποια και να είναι η τυποποίηση του βίντεο, περί εναλλαγής εικόνων πρόκειται στις οποίες προστίθεται το κανάλι του ήχου. Για καλλίτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να "κατεβάσουμε" το βίντεο από το ΥΤ (τρόποι υπάρχουν πολλοί) στη μέγιστη δυνατή ανάλυση, έτσι ώστε να είναι δυνατή η λήψη στιγμιότυπου και η επεξεργασία του με σκοπό την βελτίωση της λεπτομέρειας κλπ.
Παράδειγμα από μια ανάρτηση στο ΥΤ του Γ. Λεμονόπουλου:
 

Attachments

  • Απολυτίκιον Πεντηκοστής.jpg
    Απολυτίκιον Πεντηκοστής.jpg
    106.7 KB · Views: 40

Gerasimos monaxos

Ο Αγιορείτης κακοφωνίξ
Μήπως αποθηκεύουμε τμήμα τμήμα ως εικόνα...

Μα περί αυτού πρόκειται.
Για καλλίτερο αποτέλεσμα θα πρέπει να "κατεβάσουμε" το βίντεο από το ΥΤ (τρόποι υπάρχουν πολλοί) στη μέγιστη δυνατή ανάλυση, έτσι ώστε να είναι δυνατή η λήψη στιγμιότυπου και η επεξεργασία του με σκοπό την βελτίωση της λεπτομέρειας κλπ.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, αρκεί να έχει κάποιος τα κατάλληλα εργαλία.
Πρώτα πρέπει να κατέβει το (όποιο) βίντεο, στον δίσκο μας και φυσικά να είναι στην μέγιστη δυνατή ανάλυση (όπως γράφει και ο κ. Ανδρέας).
Υ.Σ. Γιά να κατεβάζω βίντεο από το Youtube, χρησιμοποιώ το "νόμιμο & ελεύθερο" y2mate, με 2 τρόπους. Ή με χρήση online όπου δίνεις το λινκ του βίντεο και σου βγάζει τις διαθέσιμες ποιότητες του βίντεο, ή σαν addon του Firefox, το οποίο προσθέτει στο κάτω μέρος του κάθε βίντεο, ένα κόκκινο κουμπί γιά download.

Αφού κατεβάσεις το βίντεο (στην μέγιστη ανάλυση), μπορείς να πάρει το περιεχόμενό του με τους παρακάτω τρόπους.

1ος) Ανοίγεις το βίντεο με έναν επαγγελματικό επεξεργαστή "editor" βίντεο, και παίρνεις όποιο καρέ σε ενδιαφέρει.

2ος) Ανοίγεις το βίντεο με τον VLC (υπάρχει σε portable εδώ, βλ. Υ.Σ.2η). Πηγαίνεις στο σημείο του βίντεο που σε ενδιαφέρει και πατάς "Βίντεο Video => Λήψη στιγμιότυπου Take Snapshot" και είσαι ΟΚ. (Τα στιγμιότυπα, αποθηκεύονται στον φάκελο "Φωτογραφίες Pictures", αλλά μπορείς να το αλλάξεις από τις ρυθμίσεις "Εργαλεία Tools=> Προτιμήσεις Preferences=> Βίντεο Video => στιγμιότυπα οθόνης Video Snapshot". Από το ίδιο σημείο, μπορείς να αλλάξεις και το format της λαμβανόμενης φωτό. Από τις διαθέσιμες επιλογές είναι η png είναι η προτιμότερη, αφού έχει μικρότερη συμπίεση από την jpg, άρα δεν έχεις απώλεια ποιότητας).
Αυτός ο τρόπος, θεωρώ ότι είναι ο ευκολότερος και γρηγορότερος, ακόμα και από αυτόν που αναφέρουν παραπάνω ο κ. Ανδρέας και ο κ. Θωμάς, επειδή λαμβάνεις ταχύτατα τις όποιες φωτό και τις περνάς κατευθείαν σε πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας.

Υ.Σ.2η Portable είναι η ΜΗ εγκαταστάσιμη μορφή. To τρέχεις την πρώτη φορά, του λές που θα το αποσυμπιέσει και είναι έτοιμο.Μπορείς να αντιγράψεις ολοκληρο τον φάκελο σε ένα φλασάκι και να έχεις το πρόγραμμα μαζί σου ώστε να το τρέχεις σε οποιοδήποτε pc.

3ος) Γιά όποιον δεν έχει κάποια επαγγελματική λύση επεξεργασίας βίντεο και χρειάζεται πολλά καρέ από κάποιο συγκεκριμένο βίντεο, υπάρχει ο παρακάτω τρόπος.
Θεωρώ ότι έχουμε κατεβάσει ήδη το βίντεο στον δίσκο μας.
Κατεβάζουμε από εδώ την portable έκδοση (βλ. Υ.Σ.2η γιά portable) του VirtualDub. Φορτώνουμε το βίντεο στο πρόγραμμα και πάμε στην επιλογή "File=> Export=> Image Sequence" και στο παράθυρο που ανοίγει, ρυθμίζουμε τον φάκελο της αποθήκευσης, το όνομα των "διαδοχικών" φωτό, καθώς και την ποιότητα (προέκταση, είπαμε καλύτερη η png) των φωτογραφιών.
Πατάμε το "ΟΚ" και περιμένουμε να τελειώσει (σε αργους υπολογιστές, θα γίνει "περιμέεεεεεεεεενουμε", οπότε προλαβαίνεται να φτιάξετε και καφέ :p ).
Μετά το πέρας της εξαγωγής, πηγαίνετε στν φάκελο και έχετε ένα τεράστιο πακέτο από φωτό και μπορείτε να διαλέξετε τα καλύτερα καρέ (στην ουσία είναι όλα τα καρέ του βίντεο... Ενδεχομένως δηλαδή να δείτε, γιά 5λεπτο βίντεο και 10 χιλιάδες φωτό, ανάλογα με τa frames του κάθε βίντεο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε γιά να φτιάξετε το δικό σας βιντεάκι, όπου θα προσθέτετε δικό σας ηχητικό από το συγκεκριμένο μάθημα... :whistle::geek: ).

Υ.Σ. 3η Τα περισσότερα βίντεο στο youtube, είναι σε ποιότητα mp4. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείται να τα ανοίξετε με το VirtualDub, αφού δεν υποστηρίζει αυτήν την προέκταση αρχείων. Θα χρειαστεί λοιπόν να μετατρέψετε τα βίντεο σε αλλο, πιό αναγνωρίσιμο (γιά το πρόγραμμα) format. Εγώ τα μετατρέπω συνήθως σε avi, χρησιμοποιώντας ένα πολυμετατροπέα "multi converter", το Format Factory. Υποστηρίζει πολλά format και παρέχει "ικανή" λύση στις μετατροπές αρχείων.
 
Top