Καραμανης Αθανασιος=Ποτ-Πουρι Νο2

vagelis

Antonia Xristoforaki Linardaki.
Αγαπητοι Φιλοι
Απο σιντι που μου εχει δωσει ο φιλος Παναγιωτης Τζανακος , Πρωτοψαλτης του Ιερου Μητροπολιτικου Ναου Ευαγγελιστριας Σπαρτης , επισυναπτω καποιες ηχογραφησεις με τον Αρχωντα Πρωτοψαλτη Αθανασιο Καραμανη .
Καλη Ακροαση .
 

Attachments

  • 01=8'27''=Δόξα Αγ.Πατέρων.mp3
    7.7 MB · Views: 368
  • 02=1'26''=δύν.Ι.ΠΑΛΑΣΗ.mp3
    1.3 MB · Views: 288
  • 03=3'10''=συνέχεια δύναμις.mp3
    2.9 MB · Views: 275
  • 04=11'33''=Χερβκόν Α ήχου.mp3
    10.6 MB · Views: 401
  • 05=1'43''=Σε υμνούμεν Α ήχου.mp3
    1.6 MB · Views: 255
  • 06=2'44''=Αξιον ..Α ήχου.mp3
    2.5 MB · Views: 335
  • 07=2'04''=πολελεος Επί τον ποταμόν.mp3
    1.9 MB · Views: 247
  • 08=5'46''=συνέχεια πολυελέου.mp3
    5.3 MB · Views: 252
  • 09=4'04''=δύν.Βαρέως ΑΘ.ΚΑΡ..mp3
    3.7 MB · Views: 388
  • 10=2'12''=Σε υμνούμεν πλ.Α Β.ΒΑΣ..mp3
    2 MB · Views: 267
  • 11=8'56''=καλ.ειρμός Ακουσον θύγατερ-βαρέως-Π.ΜΠΕΡΙΚΕΤΗ.mp3
    8.2 MB · Views: 309

spilios plotas

SPILIOS PATRA
το εχω σε κασετεσ αυτο το υλικο αλλα απο τα χρονια ξερεται φθειρονται.ευχαριστω λοιπον εκ των πρωτερον
 
Ο καλοφωνικός ειρμός δεν υπάρχει στο Καλοφωνικόν Ειρμολόγιον του Γρηγορίου. Πού μπορουμε να τον βρούμε; Μπορεί κάποιος να τον ανεβάσει;
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Δεν υπάρχει επειδή δεν είναι καλοφωνικός ειρμός. Εϊναι στίχος από τον Πολυέλεο «Λόγον Αγαθόν» του Γεωργίου του κρητός. Δες αυτό το μήνυμα και αυτή την εκτέλεση, από χορωδία.
 
Last edited by a moderator:

Johnsteff

Στεφούλης Ιωάννης
Αυτά δεν είναι ποτ πουρί, κ. Λιναρδάκη, αλλά επιλογές από συγκεκριμένες κασσέτες του εμπορίου, που κυκλοφορούν ακόμη στα καταστήματα. Και νομίζω πως για λόγους ηθικής και δεοντολογίας υλικό που αποτελεί αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης δεν θα έπρεπε να αναεβαίνει εδώ στο φόρουμ.

Νομίζω πως σ' αυτά τα θέματα θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεχτικοί...
 
T

Tzanakos_B

Guest
Ακουσα τις ανεπαναληπτες εκτελεσεις του αρχοντα πρωτοψαλτου Αθ. Καραμανη και συγκινηθηκα πολυ. Για την ιστορια γνωρισα προσωπικα τον δασκαλο το ετος 1973 οταν ηλθε το καλοκαιρι διακοπες στην Σπαρτη. Τοτε εγω ημουν πρωτοψαλτης στο Μητροπολιτικο ναο Ο Ευαγγελισμος της Θεοτοκου. Συμψαλλαμε πολλες φορες μαζι και αξιωθηκα να διδαχθω ζωντανα το πατριαρχικο υφος την σεμνοτητα στο αναλογιο και την υψηλη τεχνικη του. Στο Μητροπολιτικο ναο Σπαρτης διακονησα απο το 1968 μεχρι το 1986. Σημερα ειναι πρωτοψαλτης εκει ο αδελφος μου Παναγιωτης Τζανακος. Οι ηχογραφησεις προερχονται απο το δικο μου προσωπικο αρχειο τις οποιες ειχα δωσει στον Παναγιωτη οπως και πολλες δικες μου ηχογραφησεις. Ειναι αρκετα μικροτερος στην ηλικια απο μενα και κατα καποιο τροπο με θεωρει δασκαλο του. Ας ειναι αιωνια η μνημη του Ευαγγελου Λιναρδακη του οποιου την απωλεια μολις σημερα πληροφορηθηκα.
Με πολλη συγκινηση
Βασιλειος Τζανακος
 
Last edited:

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Αγαπητε Κυριε Λιναρδακη Καλη Χρονια! Ακουσα τις ανεπαναληπτες εκτελεσεις του αρχοντα πρωτοψαλτου Αθ. Καραμανη και συγκινηθηκα πολυ. Για την ιστορια θα ηθελα να μαθεις οτι γνωρισα προσωπικα τον δασκαλο το ετος 1973 οταν ηλθε το καλοκαιρι διακοπες στην Σπαρτη. Τοτε εγω ημουν πρωτοψαλτης στο Μητροπολιτικο ναο Ο Ευαγγελισμος της Θεοτοκου. Συμψαλλαμε πολλες φορες μαζι και αξιωθηκα να διδαχθω ζωντανα το πατριαρχικο υφος την σεμνοτητα στο αναλογιο και την υψηλη τεχνικη του. Στο Μητροπολιτικο ναο Σπαρτης διακονησα απο το 1968 μεχρι το 1986. Σημερα ειναι πρωτοψαλτης εκει οπως γνωριζεις ο αδελφος μου Παναγιωτης Τζανακος. Οι ηχογραφησεις που σου εστειλε προερχονται απο το δικο μου προσωπικο αρχειο τις οποιες ειχα δωσει στον Παναγιωτη οπως και πολλες δικες μου ηχογραφησεις. Ειναι αρκετα μικροτερος στην ηλικια απο μενα και κατα καποιο τροπο με θεωρει δασκαλο του. Στο ψαλτολογιον εχω ανεβασει αρκετες δικες μου ερμηνειες. Θα χαρω πολυ να ακουσω την αποψη σου.
Με αγαπη Χριστου
Βασιλειος Τζανακος 11/1/2011

Αυτό όλο μόνο συγκινητικό μπορεί να χαρακτηριστεί (ρίγος ένιωσα προς στιγμήν).

Αγαπητέ κύριε Τζανάκο, δεν μπορεί να σας πει την άποψή του, διότι ανήκει τώρα στην ουράνια χορεία των ψαλτών, μαζί με τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τους άλλους δασκάλους.
 
Top