Κανόνες Χριστουγέννων

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Μια θερμή παράκληση: πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και προσπαθούμε όλοι (όπως μπορεί ο καθένας) να βάλουμε τη γιορτή στην καθημερινότητά μας. Επειδή περνάω πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και ακούω ψαλμωδίες, όπως φαντάζομαι όλοι (είδατε ρητορικό τέχνασμα;), αλλά υπάρχει κάτι που δεν έχω να ακούσω και πολύ θα το ήθελα: θα μπορούσε κάποιος φίλος να ηχογραφήσει προς κοινό όφελος ολόκληρο τον α΄ κανόνα των Χριστουγέννων (Χριστός γεννάται) και κάποιο άλλο τον Ιαμβικό; Ή να τα ανεβάσει από αλλού αν υπάρχουν; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.



[FONT=Μοντέρνα]ΥΓ Δανιήλ, σήμερα γιορτάζεις; Α, όχι, στις 17...:)[/FONT]
 

apostolos

Απόστολος Κομπίτσης
θα μπορούσε κάποιος φίλος να ηχογραφήσει προς κοινό όφελος ολόκληρο τον α΄ κανόνα των Χριστουγέννων (Χριστός γεννάται) και κάποιο άλλο τον Ιαμβικό; Ή να τα ανεβάσει από αλλού αν υπάρχουν; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Γιώργο,

Υπάρχουν ακούσματα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Μουσικοφίλων Κων/πόλεως.

ΕΔΩ υπάρχει η α' ωδή του κανόνος υπό του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Θρ. Στανίτσα. Φυσικά είναι μόνον τα δεξιά τροπάρια, αλλά θα πάρης καλή ιδέα.

Επισυνάπτω την α' ωδή του κανόνος από τον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό που εψάλλη πέρισυ, Χριστούγεννα 2008. Αυτή η ηχογράφηση είναι πλήρης, δηλαδή ακούς και τον κ. Αστέρη και τον κ. Χαριατίδη.

Καλή ακρόαση.

Απόστολος
 

Attachments

  • 01 Α΄ Ωδή του Κανόνος ''Χριστός γεννάται - Έσωσε λαόν'' εις ήχον α΄.zip
    1.1 MB · Views: 96
Last edited by a moderator:

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Μια θερμή παράκληση: πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και προσπαθούμε όλοι (όπως μπορεί ο καθένας) να βάλουμε τη γιορτή στην καθημερινότητά μας. Επειδή περνάω πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο και ακούω ψαλμωδίες, αλλά υπάρχει κάτι που δεν έχω να ακούσω και πολύ θα το ήθελα: θα μπορούσε κάποιος φίλος να ηχογραφήσει προς κοινό όφελος ολόκληρο τον α΄ κανόνα των Χριστουγέννων (Χριστός γεννάται) και κάποιο άλλο τον Ιαμβικό; Ή να τα ανεβάσει από αλλού αν υπάρχουν; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Ύστερα από 6 χρόνια και ελλείψει καλύτερης λύσης, ηχογράφησα ο ίδιος τους κανόνες, για να μπορώ να τους ακούω, και είπα να τους ανεβάσω κι εδώ.
Τους ψάλλω απ' έξω σύμφωνα με την αίσθηση που έχω από διάφορες ακροάσεις, αλλά και με όση μπορώ προσήλωση στο ρυθμοτονικό σχέδιο (που όμως σε αρκετά τροπάρια του πεζού κανόνα είναι ασαφές). Συχωρέστε τις εγγενείς και άλλες ελλείψεις.

ΥΓ Το έχω και στο youtube, για να γίνεται παράλληλη παρακολούθηση του κειμένου, για όποιον το θέλει.

Καλά Χριστούγεννα!
 

Attachments

  • 01. Α και Γ.mp3
    6.3 MB · Views: 30
  • 02. Δ και Ε.mp3
    6.6 MB · Views: 21
  • 03. Ε και ΣΤ.mp3
    6.7 MB · Views: 21
  • 04. Η και Θ.mp3
    7.2 MB · Views: 19
Top