Καθυστερημένα Μ. Εβδομάδος

Επειδή ζούμε στην εποχή της ταχύτητος - κατά τον κ. Γιάννου - επισυνάπτω το παρόν. Είναι σύντμηση - διασκευή της συνθέσεως του Πρίγγου.
 

Attachments

  • Κύριε, αναβαίνοντός σου.pdf
    38.8 KB · Views: 126

ΓΙΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Παλαιό Μέλος
Επειδή ζούμε στην εποχή της ταχύτητος - κατά τον κ. Γιάννου - επισυνάπτω το παρόν. Είναι σύντμηση - διασκευή της συνθέσεως του Πρίγγου.

Φίλε κ. Λάμπρου, αμφιβάλλεις για την εποχή που ζούμε; Αν δεν ζούσαμε σ' αυτή την εποχή, τα 32 μέχρι στιγμής (21-4-09 / 12:20) θύματα των τροχών θα ζούσαν τώρα!
Όσον αφορά τη σύντμηση, κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι επιτυχής. Θερμά συγχαρητήρια!
Υ.Γ. Στο συλλαβισμό του μέλους κάτω απ' τα φθογγόσημα γιατί το ντ δεν το χωρίζεις;(αναβαινο-ντος - σταυρου-ντας ζω-ντων) Έχεις ιδεί παρόμοιο χωρισμό σε παλαιά βιβλία; Ή πήρες παράδειγμα από το Αναστασιματάριο και τη Μεγ. Εβδομάδα του Πρίγγου που επιμελήθηκε ο κ. Κωνσταντίνου;
Σε σχόλιό μου στη φωνή των υπερμάχων είχα αναφέρει κάποιες Ελληνικές λέξεις που αρχίζουν απο D. Και μερικοί νέοι αναγνώστες σήμερα προφέρουν στο συμβολο της πίστεως "και παθόdα και ταφέdα και αναστάdα. (Το "Άμα λάχει να 'ούμ' " λείπει). Συγνώμη για το ύφος μου, αλλος έπρεπε να είναι ο αποδέκτης!

[Σημείωμα συντονιστή (π.Μ.)] Μια υποσυζήτηση μεταφέρθηκε σε νέο θέμα: Ο χωρισμός των συλλαβών στη μουσική γραφή δεν ακολουθεί τον σύγχρονο συλλαβισμό της Ελληνικής.
 
Last edited by a moderator:
Και το παρόν "Ήδη βάπτεται" αποτελεί σύντμηση - διασκευή της συνθέσεως του Πρίγγου. Προσφορά για τους δεξιούς (ιεροψάλτες, εννοείται). Αφιερούται δε εις τον κ. Γιάννου
 

Attachments

  • Ήδη βάπτεται-.pdf
    40.5 KB · Views: 150
Top