Καβαρνός Παναγιώτης

agrovas

Βασίλης Αγροκώστας
Μπορεί κανείς να μας πει , σε ποιό Ναό διακονεί ο π. Νικόδημος;

Ευχαριστώ
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Πέρα από την συγκίνηση με την Αγιά Σοφιά και την Κάτω Ιταλία και την καλλιφωνία του π. Νικοδήμου θα μου επιτρέψεται να έχω την άποψη ότι αυτή η ακραία εκκοσμίκευση της Ψαλτικής Τέχνης δεν έχει καμμιά σχέση με μουσική λατρείας.

Ἐπὶ τέλους καὶ κάποιος νὰ πεῖ τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά τους. Συμφωνῶ μαζὶ σας καὶ ἐπαυξάνω κ. Καλπακίδη. Καὶ ἡ εὶκόνα καὶ τὸ ἄκουσμα ἦταν τελείως ἀνυπόφορα.
 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Μπορεί κανείς να μας πει , σε ποιό Ναό διακονεί ο π. Νικόδημος;
Στον Ι.Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μοσχάτου, όπου και έψαλλε μέχρι πρότινος ως λαμπαδάριος με δεξιό τον Ν. Ρεδιάδη-Τούμπα.

Ἑγώ ὄντως συγκινήθηκα μέ τήν ἐπιλογή τοῦ τόπου τῶν ἐκδηλώσεων, στά ἑλληνόφωνα χωριά τῆς Κάτω Ἰταλίας, τῆς Μεγάλης Ἑλλάδος· καί συγκινήθηκα μέ τήν λαχτάρα αὐτῶν τῶν ἀνθρώπων νά ἀκούσουν κάτι ἐλληνικό καί νά ἀπαντήσουν στήν ἑλληνόφωνη αὐτή διάλεκτό τους.

Χωρίς να παίρνω θέση για το καθαρά ψαλτικό σκέλος (μάλλον χωρίς να αρνούμαι ότι και σε μένα φαίνεται υπερβολικό) στα παραπάνω λόγια του π. Μαξίμου βρίσκω ένα ωραίο δείγμα του πώς μπορεί στο νου μας το δυνάμει καλό να βαρύνει περισσότερο από το μάλλον κακό.
 

lifp

Νέο μέλος
Έχω την αίσθηση ότι είμαστε ΕΜΕΙΣ λιγάκι υπερβολικοί.

Ο άνθρωπος αυτός, προσπαθεί να δοξάσει το όνομα του Κυρίου και Θεού μας με αυτόν τον τρόπο. Αν αφουγκραστείτε τι συμβαίνει στο διαδίκτυο, από ανθρώπους (και συγκεκριμένα νέους ανθρώπους) που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την Εκκλησία, θα καταλάβετε πως ο π. Νικόδημος επιτελεί Ιεραποστολικό έργο.

Χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά, πιστεύω πως έχει το δικό του στυλ και από τη στιγμή που επιτυγχάνει το σκοπό του (δηλ. να συγκινήσει νέους ανθρώπους) για μένα καλώς πράττει.

Και στο κάτω-κάτω, ο άνθρωπος ψέλνει. Δεν προσβάλλει, ούτε μειώνει κανένα...
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Κατ᾿ ἀρχήν εἶναι πρεσβύτερος-ἀρχιμανδρίτης καί κατά δεύτερον ἡ χορωδία πού ψάλλει εἶναι τοῦ ναοῦ πού ἔγινε ἡ χειροτονία του (ἀπ᾿ ὅπου ἀπόσπασμα) καί στόν ὁποῖο μεγάλωσε καί ὑπηρέτησε ὡς ἱεροψάλτης.
Τά περισσότερα στόν πρωτοψάλτη τοῦ ναοῦ. Δέν εἶναι ὅμως ἔτσι ἀκριβῶς τά πράγματα...
Ἐπιτέλους...


 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
[Σημείωμα συντονιστή] Απέσυρα ένα μήνυμα με προσβλητική προσωπική έκφραση για τον π. Νικόδημο και ένα άλλο που το παρέθετε. Το θέμα αυτό πιστεύω οτι εξαντλήθηκε και θα ζητήσω από όλους να μην γράψετε πλέον εδώ. Εάν κάποιος έχει κάτι που δεν ακούστηκε και αφορά τα ψαλτικά του π. Νικοδήμου ας ανοίξει νέο συγκεκριμένο θέμα. Ευχαριστώ.
 
Top