Ι. Ν. Αγ. Λουκά Πατησίων Αθηνών

Κων/νος Βαγενάς

Κωνσταντίνος
Πολλή νεολαία στον Άγιο Λουκά!!! Ειδικά στο αριστερό αναλόγιο...Νομίζω π. Μάξιμε πως ο Άγιος Λουκάς επιτελεί σοβαρό ενοριακό κι όχι μόνο έργο και πρέπει να είναι απ' τους λίγους Ναούς που δε θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα εύρεσης ιεροψάλτη στο μέλλον(ο Κυριάκος να'ν' καλά):wink:

Ο Κυριάκος πρέπει να πάρει οφφίκιο!!! Εγώ αυτό ξέρω! Δεν έχω ξαναδεί 7 το πρωί το αναλόγιο γεμάτο παιδιά που "μαλώνουν" ποιός θα πει τον Εξάψαλμο! Αυτά κάθε Κυριακή, δεν αναφέρομαι στο πανηγύρι!
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Συνέχεια ἀπό #59...
Ὁ διάκονος μόνος καί μέ τό π. Λεωνίδη Ψαριανό -Δ/ντή Διοικητικοῦ τῆς Ἀ. Δ.- (38, 52), ὁ π. Θεολόγος Γρύλλης καί ὁ π. Λάμπρος Ἀνδρεάκης (ἀπό δεξιά>ἀριστερά 86, 112), ὁ π. Βαρνάβας στό Θεοτόκε Παρθένε (114, 115), ὁ π. Λεωνίδης μέ τήν εἰκόνα τῆς λιτῆς (102), ἐγώ καί ὁ π. Λάμπρος (203) καί λοιπές μέ γνωστά πλέον πρόσωπα.
 

Attachments

  • 0038.JPG
    1.3 MB · Views: 50
  • 0052.JPG
    2.4 MB · Views: 52
  • 0086.JPG
    1.7 MB · Views: 38
  • 0112.JPG
    1.5 MB · Views: 31
  • 0114.JPG
    1.2 MB · Views: 35
  • 0115.JPG
    1.5 MB · Views: 28
  • 0102.JPG
    916.9 KB · Views: 23
  • 0203.JPG
    1.1 MB · Views: 63
  • 0100.JPG
    1.6 MB · Views: 22
  • 0104.JPG
    1.7 MB · Views: 28
  • 0105.JPG
    1.9 MB · Views: 22
  • 0109.JPG
    1.4 MB · Views: 45
Last edited:

tum15189

Νικόλαος Λαμπρινάκος
Ο Κυριάκος πρέπει να πάρει οφφίκιο!!! Εγώ αυτό ξέρω! Δεν έχω ξαναδεί 7 το πρωί το αναλόγιο γεμάτο παιδιά που "μαλώνουν" ποιός θα πει τον Εξάψαλμο! Αυτά κάθε Κυριακή, δεν αναφέρομαι στο πανηγύρι!

Πολλές φορές "μια εικόνα (εδώ δύο :D) λέει χίλιες λέξεις": Τα παιδιά και ο Λυκούργος.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να κάνω δύο σχόλια βλέποντας τις όμορφες φωτογραφίες που ανέβασε ο π. Μάξιμος:

α) Είναι πράγματι αξιοσημείωτο να βλέπεις τόσα πολλά παιδιά να πλαισιώνουν τα αναλόγια του ιερού Ναού, ακόμη και λίαν πρωΐ, όπως μας πληροφορεί ο άξιος νεοχειροθετηθείς Κωνσταντίνος, κάτι το οποίο δυστυχώς σπανίζει ανά την επικράτεια. Οι συνάδελφοι ιεροψάλτες και ειδικά ο π. Μάξιμος νομίζω έχουν "πιάσει" τον παλμό του λίαν εκλεκτού και αγαπητού μου Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αρχιεπισκοπής Κων/πόλεως Λυκούργου Αγγελόπουλου, που εδώ και δεκαετίες κάνει πράξη. Αξίζουν πράγματι συγχαρητήρια γιατί είναι αξιέπαινη η προσπάθεια τους!

β) Επίσης σπανίζει στις μέρες μας ένας "Άρχων" όταν παραβρίσκεται φιλοξενούμενος σε άλλες Ενορίες, να μην θέλει να "πάρει" τη θέση των μαθητών του ή ψαλτών στο στασίδι (ακόμα και όταν αυτοί του το προτείνουν) και να προτιμά να βοηθά το Χορό άλλοτε ως απλός δομέστικος και άλλοτε ως ισοκράτης. Ο Λυκούργος πέρα από "θεωρίες και αναλύσεις" νομίζω μας διδάσκει με το ήθος και τον χαρακτήρα του. Όπως θα άρμοζε σε κάθε μεγάλο διδάσκαλο, χοράρχη και δή Άρχοντα... Πράγματι αξιόλογος ο Λυκούργος!
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Συγχαρητήρια Κυριάκο και σε όλους τους ψάλτες που φέρνετε παιδιά κοντά σας στο ψαλτήρι. Εδώ στην Αυστραλία ελάχιστα παιδιά ασχολούνται με την ψαλτική (αν και γίνονται φιλότιμες προσπάθειες από μεμονωμένους ψάλτες) και καταλαβαίνουμε όλο και περισσότερο τη σημασία όσο οι παλαιοί ψάλτες φεύγουν.
 

K. Stantzos

Κυριάκος Στάντζος
Ευχαριστώ, κατ΄αρχάς, όλους σας για τα καλά σας λόγια, αλλά όσο σημαντικό κι αν φαίνεται αυτό που κάνω εγώ, πιστέψτε με, πολύ περισσότερο σημαντικό είναι αυτό που κάνουν τα παιδιά.
Μαθητές έχουν περάσει πολλοί, όμως αυτά τα παιδιά είναι που έχουν μείνει, είναι επιμελή και έχουν τη διάθεση, όχι απλά να μάθουν Β. Μουσική, αλλά να ζούνε μια εκκλησιαστική ζωή με επίκεντρο το ψαλτήρι.
Πριν από 3-4 χρόνια περίπου, ξεκίνησα με τον Άξιο Αναγνώστη πια, Μανώλη Μηλάκη. Ήταν ο πρώτος που πάτησε το πόδι του στο ψαλτήρι από τα παιδιά, με μια εξαίρεση, δύο παλιούς μου μαθητές και φίλους απο την προηγούμενη ενορία που έψελνα, τον Άγιο Παύλο Ψαρρών, που ερχόντουσαν κατα διαστἠματα.
Αυτό ήταν το έναυσμα, η μαγιά για να εξελιχθεί αυτό έτσι όπως είναι σήμερα. Δεν είναι κάτι που τους το μετέδωσα εγώ, απλά προϋπήρχε μέσα τους.
Σαν άκουσμα σίγουρα θέλει ακόμη πολύ δουλειά, όμως υπάρχει πρόοδος.
Είναι η χαρά τους να βρίσκονται πάνω στο ψαλτήρι, να ψέλνουν, να διαβάζουν και να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότερο.
Όποτε φέρνω στο μυαλό μου το κάθε παιδί ξεχωριστά, πραγματικά συγκινούμαι! Είμαι πολύ τυχερός που περιστοιχίζομαι από τέτοιες ψυχές! Κάθε παιδί ένας παράδεισος! Δε μπορείτε να φανταστείτε τι παιδιά υπάρχουν δίπλα μας!
Νομίζω αξίζει να τα αναφέρω, μιας και για μένα είναι ξεχωριστές προσωπικότητες.
Κατά σειρά αρχαιότητας(πόσο αρχαία να είναι τα παιδιά:D): Γεράσιμος Τσιρώνης, Αθανάσιος Αποστολίδης, Εμμανουήλ Μηλάκης, Ηλίας Κεφάλας, Αντώνιος Κεφάλας, Νεκτάριος Διαμαντάκης, Κωνσταντίνος Διαμαντάκης, Χρήστος Μπέκας, Παναγιώτης Καραβάς, ο μεγαλύτερος σε ηλικία Κωνσταντίνος Χαλτούπης, Ευαγγελία Βροντινάκη, Παύλος Μεταξούλης, Πέτρος Λάλος, Στέφανος Μπέκας. Ο Μιχαήλ Βοριάς, ο μεσαίος Αναγνώστης στις φωτογραφίες, είναι επίτροπος του Ναού μας, και είναι επίσης διπλωματούχος της Β. Μουσικής με δάσκαλό του τον Αναστάσιο Μεντάκη, όμως υπολείπεται σε "τριβή" με το ψαλτήρι, κάτι το οποίο σιγά-σιγά αποκτάει, όσο τον αφήνουν οι υποχρεώσεις, παρευρισκόμενος δίπλα μου.

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια, για άλλη μια φορά, τον προϊστάμενό μου π. Μάξιμο, για την καθολική στήριξη που έχω και την ιδιαίτερη αξία που δίνει στους συνεργάτες του. Μην ξεχνάμε οτι αν και στα 30 μου, είμαι πολύ πίσω σε πολλά θέματα σχετικά με τη θέση μου. Παρόλο που διδάσκω, είμαι από αυτούς με τα λἰγα προσόντα, με ισχνή μνήμη και κακή θεωρητική κατάρτιση. Ίσως αυτό που έχω να είναι η διάθεσή μου, όμως από μόνο του δε φτάνει. Ευτυχώς έχω τον π. Μάξιμο, ο οποίος είναι ένα ζωντανό σχολείο! Πέραν των γνώσεων κι εμπειριών που αποκτάω άμεσα από αυτόν, είναι και η αφορμή, η "πίεση" να γίνομαι καλύτερος, αν και οι οικογενειακές μου υποχρεώσεις με κάνουν να υστερώ σε μελέτη και "μπάλωμα" των μεγάλων μου κενών. Γι’αυτό, οι ελεύθεροι, όσο είστε ακόμη, δώστε τα όλα όσο είναι καιρός διότι μετά αν αρχίσουν τα κουτσούβελα.... ζόρικα τα πράγματα!:D:D:D

Να ευχαριστήσω τον ιεροδιάκονό μας Χρήστο Βλάχο, με τον οποίο στα 5μιση χρόνια που βρίσκομαι και γνωριζόμαστε, ουδέποτε δεν έχουμε παρεξηγηθεί, αντιθέτως είμαστε σαν αδερφικοί φίλοι, ενώ όποτε συμμετέχει στις πάμπολλες ακολουθίες που έχουμε κάνει μαζί, αυτός από τη θέση του διακόνου, κι εγώ από το ψαλτήρι, υπάρχει πάντοτε μια άνεση, ηρεμία και άψογη συνεργασία, χωρίς ΠΟΤΕ να έχει δημιουργήσει το παραμικρό ο ένας από τον άλλον, πράγμα σπάνιο σε συνεργασία ιεροδιακόνου και ψάλτου.

Επίσης να ευχαριστήσω τους υπόλοιπους ιερείς για την συνεργασία μας, οι οποίοι μάλιστα δείχνουν κατανόηση στα όποια λάθη μου, αλλά και ότι κάνουν υπομονή και δεν έχουν κανένα πρόβλημα που θα ψάλουμε με τα παιδιά "κάτι" παραπάνω!:)(πλήρεις στιχολογίες, τυπικά, προκείμενα, κτλ.)
Ευχαριστώ ακόμη και τον Άρχοντα πρωτοψάλτη κ. Μιχαήλ Καραγιάννη για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε, παρά το διαφορετικό "ύφους" που έχουμε, και παρ'όλη τη διαφορά ηλικίας με σέβεται και είναι ανοικτός σε κάθε θέμα, συμβουλή, κάτι που δεν είναι και τόσο συχνό.
Συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο Βαγενά(του τα απέδωσα κι αλλού), όπως και στον φίλο του Ανδρέα Παντελίδη εκ Κύπρου.
Για να καταλάβετε πόσα πράγματα παίζουν ρόλο σε μια προσπάθεια, θα ευχαριστήσω και τους απλούς, άτυπους, ψάλτες, τα αποκαλούμενα «γεροντάκια». Αυτοί οι ηλικιωμένοι κύριοι, λίγο-πολύ ξέρουμε όλοι μας πόσο πόθο έχουν να ψέλνουν, και πολλές φορές παραγκωνίζουν νέους. Εγώ, αντιθέτως, έχω μόνο καλά λόγια να πω, μιας και με το που βλέπουν να έρχονται παιδιά στο ψαλτήρι, κατεβαίνουν αμέσως χωρίς να τους πω κουβέντα.
Να ευχαριστήσω και τους νεοκόρους του Ναού! Μη σας φαίνεται παράξενο, διότι πέρα από την άψογη κατάσταση στην οποία διατηρούν τον μεγαλοπρεπή μας Ναό, κάνουν πολύ υπομονή σε όποια "ξεχειλώματα" της ώρας εξ αιτίας μου, μας διατηρούν τα ψαλτήρια σε άψογη κατάσταση, ενώ εμείς αφήνουμε βομβαρδισμένο τοπίο:p, και γενικότερα σε ότι έχω χρειαστεί είτε εγώ, είτε τα παιδιά είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον δάσκαλό μου, τον κ. Λυκούργο Αγγελόπουλο. Νομίζω ο tum15189 έδωσε πολύ καλά το στίγμα, τι εστί δάσκαλος. Τι να την κάνω την καλύτερη φωνή, τον καλύτερο θεωρητικό, τον καλύτερο τυπικάρη, τον... τον... τον.... και να έχει πέσει στη μεγάλη παγίδα όλων των ψαλτάδων.Επειδή τον έχω ζήσει από κοντά, όπως πλήθος μαθητών του, είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος που έχει επιτελέσει ένα τεράστιο έργο με πολλές πτυχές, ο οποίος με έκανε να αγαπήσω την εκκλησία μέσα από τη διακονία του ψαλτηρίου κι όχι μέσα από τις δικές μου ικανότητες.
Να ευχαριστήσω ακόμη τον Ηλία Φραγκάκη, τον Στέφανο Σουλδάτο, με τον οποίο ξεκινήσαμε σχεδόν μαζί μουσική, τον Δημήτριο Αναστασιάδη και τα υπόλοιπα 3 παιδιά που ήρθανε με τον κ. Αγγελόπουλο, των οποίων τα ονόματα μου διαφεύγουν(ας με συγχωρήσουν:eek:).
Φυσικά μην ξεχάσω να ευχαριστήσω τον πατέρα μου που ήταν παρών, ο οποίος με στηρίζει σε κάθε βήμα μου. Ξεκίνησε μαθήματα Β. Μουσικής εδώ και 3 χρόνια, αλλά όχι από εμένα:eek:, αλλά από τον Λαμπαδάριο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, κ. Δήμο Τσίμπο, αξιόλογου ανθρώπου, ιατρού, και καθηγητού Β. Μουσικής, μιας και μένει τον περισσότερο καιρό στην Εύβοια.

Να με συγχωρέσετε για το μακροσκελές μήνυμά μου, αλλά ένιωθα την υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω όλους αυτούς.
 
Last edited:

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
Τα παιδιά και ο Λυκούργος
Ἀγαπητέ μου, πολύ ὡραῖα αὐτά πού γράφεις (γιά τόν κ. Ἀγγελόπουλο) καί συμφωνῶ, ἀλλά ἐπίτρεψέ μου νά σοῦ πῶ ὅτι εἶναι ἐκτός (αὐτοῦ τοῦ) θέματος. Ὑπάρχουν πολλά θέματα γιά τόν Ἄρχοντα, πού μποροῦσες νά τά γράψεις. Ὅσα ἀφοροῦν τήν ἐν λόγω πανήγυρη τά ἔγραψα ἐγώ, ὅπως ἔχω γράψει καί ἄλλες φορές ἀλλοῦ.
Εἰδικά καί σχετικά μ᾿ αὐτό

Οι συνάδελφοι ιεροψάλτες και ειδικά ο π. Μάξιμος νομίζω έχουν "πιάσει" τον παλμό του λίαν εκλεκτού και αγαπητού μου Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αρχιεπισκοπής Κων/πόλεως Λυκούργου Αγγελόπουλου,

πρέπει νά σοῦ πῶ ὅτι δέν ἔχουμε ἀνάγκη νά «πιάσουμε» κανενός τόν παλμό, δέν εἴμαστε ἑτερόφωτοι, οὔτε «ἐξαρτηματική μονή»!!!

Καί γιά νά ἔλθουμε στό θέμα, πού εἶναι ἠχογραφήσεις, ἀνεβάζω κάποια κομμάτια ἀπό ζωντανή ἠχογράφηση στό Ναό καί ἀπό τή θ. λειτουργία τῆς Κυριακῆς Β΄ Νηστειῶν τοῦ 2009 (πλ. β΄), σέ χρονική συνάφεια μέ αὐτά. Εἶναι ἀπό τό Πατέρα Υἱόν... καί μέχρι τέλους καί εἶναι ἄλλο ἕνα δεῖγμα τῆς ἐμπλοκῆς ὅλων μας, ὅπως ἔχω ἐξηγήσει στό ἄνοιγμα (καί μετά) αὐτοῦ τοῦ θέματος.
Δέν ἔχω χρόνο (σήμερα) γιά ἄλλα. Ἐπιφυλάσσομαι γιά ὑπόλοιπα καί γιά μιά ἠχογράφηση ἀπό τό βράδυ τῆς Μ. Τετάρτης φέτος, πού βρῆκα (μοῦ τήν εἶχε δώσει ὁ Πρωτοψάλτης καί τήν εἶχα ξεχάσει).

Ἀγαπητοί καί ἀγαπητές,
Σᾶς εὐχαριστοῦμε γιά ὄλα!
Ἀρκετά σᾶς κουράσαμε!

Σημ.: Τό 32 εἶναι ἀργό κοινωνικό καί ἀκολουθεῖ ὁ ψαλμός Ὑψώσω σε...


 

Attachments

  • 25 - Unknown - Track 25.mp3
    801.3 KB · Views: 16
  • 26 - Unknown - Track 26.mp3
    1.4 MB · Views: 14
  • 27 - Unknown - Track 27.mp3
    567.3 KB · Views: 12
  • 28 - Unknown - Track 28.mp3
    1.8 MB · Views: 11
  • 29 - Unknown - Track 29.mp3
    4.3 MB · Views: 22
  • 30 - Unknown - Track 30.mp3
    1.9 MB · Views: 12
  • 31 - Unknown - Track 31.mp3
    1.2 MB · Views: 12
  • 32 - Unknown - Track 32.mp3
    11.7 MB · Views: 31
  • 33 - Unknown - Track 33.mp3
    1.1 MB · Views: 13
  • 34 - Unknown - Track 34.mp3
    1.4 MB · Views: 16
  • 35 - Unknown - Track 35.mp3
    1.6 MB · Views: 16

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Ευχαριστούμε πολύ, π. Μάξιμε, εσάς και όλους σας. Και του χρόνου!

Η τοποθέτηση του θέματος στην ενότητα "Ηχογραφήσεις μελών του φόρουμ" (που νομίζω ότι ίσως να μην είναι πολύ σωστή, γιατί εδώ έχουμε πανήγυρη ενός ναού στην οποία ακούγονται πολλοί ψάλτες) μου δίνει την ευκαιρία να επισημάνω και να ζητήσω από τους συντονιστές κάτι που απο καιρό ήθελα: η ενότητα Ακολουθίες έχει άτυπα γίνει ο χώρος φιλοξενίας πολλών ακολουθιών από πανηγύρεις ιερών ναών. Υπάρχουν όμως κι άλλες διάσπαρτες αλλού.
Θα ήταν πολύ ωραίο νομίζω να είχαμε μια ξεχωριστή ενότητα στις ηχογραφήσεις με τίτλο""Πανηγύρεις ιερών ναών". Αυτή η ενότητα θα έχει πολύ ωραίο υλικό, αφού εξ ορισμού η πανήγυρη είναι και κάτι προσεγμένο, ταυτοχρονα όμως θα είναι και μια ταξινόμηση μελών με κριτήριο τον εορταζόμενο ναό ή την ημέρα μνήμης ενός αγίου, κάτι που δεν υπάρχει γενικά. (Στην περίπτωση που θα δημιουργούνταν τέτοια ενότητα, το παρόν θέμα θα μπορούσε να φιλοξενηθεί εκεί).
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής

Νἆσαι καλά «ἀφανῆ» ἥρωα!

Τό θέμα αὐτό δέν ἔχει νά κάνει μόνον μέ πανηγύρεις· ἔχουν ἀνέβει πολλά καί διάφορα (καί θά ἀνεβαίνουν) ἀπ᾿ ὅλο τό λειτουργικό ἔτος. Σχετίζεται μέ τήν ὅλη ἐμφάνιση τοῦ Ναοῦ (ὅπως ἔχω ἐξηγήσει ἀπό τήν ἀρχή, ὅπου καί ἀναφορά ὀνομάτων ἐμπλεκομένων) καί ἐπειδή ἐγώ εἶμαι μέλος τοῦ φόρουμ σωστά τοποθετήθηκε ἐδῶ ἀπό τόν Δημήτρη. Δέν βλέπω κάτι ἄλλο. Γιά τόν Πρωτοψάλτη ὑπάρχει ἰδιαίτερο θέμα.


 

Γιώργος Μ.

Γιώργος Μπάτζιος
Για τα του αγίου Λουκά έχετε δίκιο, πάτερ, ας σκεφθούν ωστόσο οι συντονιστές τη γενική πρόταση για δημιουργία ξεχωριστής ενότητας με πανηγύρεις.
Νἆσαι καλά «ἀφανῆ» ἥρωα!
Το "αφανής" το καταλαβαίνω. Το "ήρωας" δεν κατάλαβα. Μάλλον από καλή καρδιά το είπατε. Ευχαριστώ.

ΥΓ Αν και τώρα που θυμάμαι, για να έλθω, πέρασα μέσα από πλατείες με αλλοπρόσαλο κόσμο, μπλόκα αστυνομίας, αυτοδιαχειριζόμενα πάρκα με αναρχικούς κλπ. Τι δύσκολη περιοχή που έχετε...αλλά ο άγιος Λουκάς όλους τους σκέπει.
 

christos_v

Παλαιό Μέλος
Να ευχαριστήσω τον ιεροδιάκονό μας Χρήστο Βλάχο, με τον οποίο στα 5μιση χρόνια που βρίσκομαι και γνωριζόμαστε, ουδέποτε δεν έχουμε παρεξηγηθεί, αντιθέτως είμαστε σαν αδερφικοί φίλοι, ενώ όποτε συμμετέχει στις πάμπολλες ακολουθίες που έχουμε κάνει μαζί, αυτός από τη θέση του διακόνου, κι εγώ από το ψαλτήρι, υπάρχει πάντοτε μια άνεση, ηρεμία και άψογη συνεργασία, χωρίς ΠΟΤΕ να έχει δημιουργήσει το παραμικρό ο ένας από τον άλλον, πράγμα σπάνιο σε συνεργασία ιεροδιακόνου και ψάλτου.

Αγαπητέ Κυριάκε,

Γνωρίζεις πάρα πολύ καλά πως όλοι μας στο ναό, απο τη θέση όπου ετάχθη ο καθένας μας, ιερείς, διάκονοι, ιεροψάλτες, αναγνώστες, παιδάκια, γεροντάκια, νεωκόροι απόστολη και μέλλημά μας ως συνεργάτες και εργάτες είναι η διεξάγωγη της λογικής λατρείας (όχι ως διεκπαιρεωτές θρησκευτικών τελετών), η ευπρέπεια του Οίκού του Θεού, η μετάδοση του ευαγγελίου όχι σε λόγια αλλά κατα κύριο λόγο με έργα και η αγωνία μας του να ενωθούν τα άνω τοις κάτω!

Όπου και μόνο όπου υπάρχει τέτοιο φρόνημα, να ξέρεις εκ μέρους μου οτι είμαι συνεργάτης, θεωρώντας εντέλως διαβολική και αιρετική κάθε προστριβή που προκαλλεί τη διάσπαση της ενότητος και υπαιννίσεται εξωεκκλησιαστικό ήθος και γεγονός. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αντιδράσω σίγουρα.

Είναι όντως αποδεδειγμένο πως στα χρόνια αυτά μεταξύ μας τόσο ως διάκονος αλλά και απο λαικός η συνεργασία μας είναι αγαθή.
Και απο τη μεριά μου υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση.
Μη ξεχνάς πως όλοι διδασκόμαστε απο τη συνύπαρξη και κοινωνία μας με τους ανθρώπους, γιαυτό μη με ευχαριστείς.

Ο Θεός να χαρίζει ομόνοια, ειρήνη,προκοπή στή ζωή και το έργο σου προσωπικά, αλλά και όλων μας/ σας.

Να προσεύχεσαι/στε, ο Θεός να με αξιώνει.
 
Last edited:

dkalpakidis

Dimitrios Kalpakidis
Όπως πληροφορήθηκα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα χοροστατήσει στον Εσπερινό την Κυριακή εσπέρας, ενώ είναι γνωστό ότι την Δευτέρα στην Αρχιερατική Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ.Δαμασκηνού, θα τελεσθεί η εις Πρεσβύτερον χειροτονίαν του ιεροδιακόνου Χρήστου Βλάχου.
Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο θα αναμένουμε ηχογραφήσεις, φωτογραφίες κι άλλα νέα από τον Άγιο Λουκά Πατησίων ως παρηγοριά σε όσους θα ήθελαν να βρίσκονται αυτήν την ημέρα στον πανίερο Ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά Πατησίων.

Ευχόμαστε από βάθους καρδίας καλή πανήγυρη στον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Μάξιμο Ματθαίο, στους ιερείς του Ναού, τον πρωτοψάλτη κ. Μιχαήλ Καραγιάννη, τον Λαμπαδάριο κ.Κυριάκο Στάντζο, ιδιαιτέρως στον π. Χρήστο Βλάχο με τις καλύτερες ευχές και προσευχές μας, βροντοφωνούντες το "Άξιος".
 
Last edited:

agrovas

Βασίλης Αγροκώστας
Δυστυχώς δεν θυμάμαι καθόλου τον πατέρα Χρήστο παρά το γεγονός οτι συλλειτουργούσε με τον π. Μάξιμο στην προηγηασμένη που έψαλλα μαζί με τον Κυριάκο πρίν 2 χρόνια περίπου.

Παρ' όλ' αυτά του εύχομαι από καρδιάς να δώσει ο Θεός να είναι άξιος υπηρέτης του Ιερού Θυσιαστηρίου...

Νοερά θα είμαι μαζί σας τη στιγμή που όλοι μαζί θα φωνάξετε ΑΞΙΟΣ!!!
 

Κων/νος Βαγενάς

Κωνσταντίνος
Αρχίζω σιγά-σιγά να ανεβάζω τα μέλη που εψάλησαν κατά την φετινή πανήγυρη του Αγ. Λουκά Πατησίων, στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και ανήμερα, στον Όρθρο και στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, κατά την οποία έλαβε χώρα και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του φιλτάτου π. Χρήστου Βλάχου.

Οι ψάλλοντες είναι ο δεξιός ιεροψάλτης του Ναού Μιχάλης Καραγιάννης, ο οποίος πλαισιώνεται από χορωδία επισκεπτών, εν οις ο Απόστολος Καλπακίδης, αλλά και μονίμων βοηθών, και στο αριστερό αναλόγιο ο Κυριάκος Στάντζος με την παιδική του χορωδία και τους δομεστίχους του, τον Μιχάλη Βοριά, τον Κων/νο Ζέππο, ιεροψάλτη του παρεκκλησίου της Αγ. Παρασκευής και τον επισκέπτη Στέφανο Σουλδάτο.
Για όλα αυτά βλ. και εδώ.

Α΄ μέρος του Εσπερινού.

Σημ. Ανεβάζω ΟΛΗ την Ακολουθία, ακόμα και κάποια κομμάτια που ίσως παρουσιάζουν λιγότερο ενδιαφέρον, όπως π.χ. ο Προοιμιακός, για να υπάρχει ολόκληρη εν είδει αρχείου στο φόρουμ.
 

Attachments

  • 01.ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ.mp3
    1.9 MB · Views: 34
  • 02.ΕΥΛΟΓΗΤΟΣ-ΠΡΟΟΙΜΙΑΚΟΣ.mp3
    2.8 MB · Views: 27
  • 03.ΑΝΟΙΞΑΝΤΑΡΙΑ.mp3
    19.8 MB · Views: 82
  • 04.ΕΙΡΗΝΙΚΑ.mp3
    5.4 MB · Views: 49
  • 05.ΚΥΡΙΕ ΕΚΕΚΡΑΞΑ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΤΩ πλ.δ΄.mp3
    3 MB · Views: 45
  • 06.ΣΤΙΧΟΛΟΓΙΑ ''ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ''.mp3
    4.2 MB · Views: 45
  • 07.ΣΤΙΧΗΡΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.mp3
    6 MB · Views: 46

Κων/νος Βαγενάς

Κωνσταντίνος
Β΄ μέρος Εσπερινού.

Το Ιδιόμελο της Λιτής ψάλλει ο π. Βαρνάβας Θεοχάρης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου Γκύζη, παιδί κι αυτός του Αγ. Λουκά.
 

Attachments

  • 08.ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ''Απόστολε Χριστού'' πλ.β΄.mp3
    6.8 MB · Views: 36
  • 09.ΚΑΙ ΝΥΝ ΘΕΟΤΟΚΙΟΝ ''Τις μη μακαρίσει σε''.mp3
    3.3 MB · Views: 26
  • 10.ΕΙΣΟΔΟΣ-ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ-ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΝ.mp3
    3.8 MB · Views: 26
  • 11.ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ.mp3
    3.7 MB · Views: 17
  • 12.ΕΚΤΕΝΗΣ-ΚΑΤΑΞΙΩΣΟΝ ΚΥΡΙΕ.mp3
    3.8 MB · Views: 30
  • 13.ΠΛΗΡΩΤΙΚΑ.mp3
    4.2 MB · Views: 33
  • 14.ΙΔΙΟΜΕΛΟ ΛΙΤΗΣ ''Χριστού τον μαθητήν'' ηχ. α΄.mp3
    3.3 MB · Views: 33
  • 15.ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ.mp3
    10.3 MB · Views: 44

Κων/νος Βαγενάς

Κωνσταντίνος
Γ΄ μέρος Εσπερινού.

Αξίζει να ακούσετε το Τρισάγιο! :)
 

Attachments

  • 16.ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.mp3
    16.3 MB · Views: 27
  • 17.ΑΠΟΣΤΙΧΑ.mp3
    3.9 MB · Views: 28
  • 18.ΔΟΞΑ ΑΠΟΣΤΙΧΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΟΤΟΛΟΥ ''Πάνσοφε αλιεύ'' πλ.β΄.mp3
    4 MB · Views: 27
  • 19.ΚΑΙ ΝΥΝ ΘΕΟΤΟΚΙΟΝ ''Ο ποιητής και λυτρωτής''.mp3
    1.1 MB · Views: 20
  • 20.ΝΥΝ ΑΠΟΛΥΕΙΣ-ΤΡΙΣΑΓΙΟΝ.mp3
    1.7 MB · Views: 27
  • 21.ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΑ.mp3
    2.6 MB · Views: 28
  • 22.ΑΠΟΛΥΣΗ.mp3
    2.9 MB · Views: 20

Κων/νος Βαγενάς

Κωνσταντίνος
Συνεχίζω με τον Όρθρο, ο οποίος αρχίζει από τα Μεσώδια, καθώς άργησα να φτάσω στο Ναό, λόγω κίνησης και οκνηρίας. :D

Α΄ μέρος Όρθρου.
 

Attachments

  • 01.ΜΕΣΩΔΙΟ ΚΑΘΙΣΜΑ.mp3
    1.3 MB · Views: 16
  • 02.ΚΟΝΤΑΚΙΟΝ-ΟΙΚΟΣ-ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ.mp3
    2 MB · Views: 16
  • 03.ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ.mp3
    1.2 MB · Views: 18
  • 04.ΚΑΤΑΒΑΣΙΕΣ ''Ανοίξω το στόμα μου''.mp3
    3 MB · Views: 26
  • 05.ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ-ΚΑΤΑΒΑΣΙΑ Θ΄ ΩΔΗΣ ''Άπας γηγενής''.mp3
    3.5 MB · Views: 34
  • 06.ΑΙΤΗΣΙΣ.mp3
    1 MB · Views: 16
  • 07.ΕΞΑΠΟΣΤΕΙΛΑΡΙΑ.mp3
    1.7 MB · Views: 23

Κων/νος Βαγενάς

Κωνσταντίνος
Το Β΄ μέρος του Όρθρου.
 

Attachments

  • 08.ΠΑΣΑ ΠΝΟΗ-ΑΙΝΕΙΤΕ ηχ. α΄.mp3
    2.5 MB · Views: 34
  • 09.ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΑ.mp3
    4.2 MB · Views: 32
  • 10.ΣΤΙΧΟΛΟΓΙΑ ΑΙΝΩΝ.mp3
    3.6 MB · Views: 28
  • 11.ΣΤΙΧΗΡΑ ΠΡΟΣΟΜΟΙΑ ΤΩΝ ΑΙΝΩΝ.mp3
    3 MB · Views: 33
  • 12.ΔΟΞΑ ΑΙΝΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ''Δαυϊτικώς συνελθόντες'' πλ.δ΄.mp3
    5 MB · Views: 32
  • 13.ΚΑΙ ΝΥΝ ΘΕΟΤΟΚΙΟΝ.mp3
    628.1 KB · Views: 13
  • 14.ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΑΡΓΗ πλ.δ΄.mp3
    12.9 MB · Views: 28
  • 15.ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΟΥΚΑ.mp3
    766.9 KB · Views: 15
Top