Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ραχών Λαμίας –Πανήγυρις 2013 & 2014

#1
[Σημ. συντ. (π.Μ.)] Συνέχεια από το θέμα: Ταλιαδώρος Χαρίλαος > Μυσταγωγικές αναδιφήσεις από τον Αγιο Χαράλαμπο Ραχών.

Μια ξεχωριστή πανήγυρις η φετεινή,που συμπίπτει με Αναστάσιμη ακολουθία της Κυριακής σε ήχο Γ΄.Πανηγυρικός Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τον Πρωτοψάλτη Πασχάλη Μάνο και εκλεκτούς Θεσσαλονικείς συμψάλλοντες.Όσοι πιστοί και φιλόμουσοι προσέλθετε.Τα σχετικά ηχητικά θα αναρτηθούν μετά το πέρας.
 
Last edited by a moderator:
#2
Θα μου επιτραπεί η κατάχρηση του χώρου που αφορά τον Μέγα Χαρίλαο Ταλιαδώρο,για να παραθέσω μικρό δείγμα από την προαναφερθείσα εορτή,με ψάλλοντα τον Άρχοντα Μουσικοδιδάσκαλο Πασχάλη Μάνο.Θα ομολογήσω οτι χαρακτηρίζεται από το δικό του ύφος.Μετά τις ακολουθίες και κατά την επακολουθήσασα ευωχία,με την κιθάρα στα χέρια του και την μελωδικότατη φωνή του,ανακαλέσαμε μέσα από τα τραγούδια του,τις μνήμες που μας συνδέουν άρρηκτα με εποχές που κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε σαν γένος.Με την άδειά σας κάνω και αυτή την παράθεση.
 

Attachments

#4
Ο Πρωτοψάλτης Πασχάλης Μάνος θα μας τιμήσει με την παρουσία του και στο φετεινό πανηγύρι του Αγίου.Ευπρόσδεκτοι οι φιλόμουσοι και φιλακόλουθοι για την στελέχωση ή και τη χοραρχία του αριστερού αναλογίου,προς τιμήν και δόξαν του Αγίου,αλλά και την ικανοποίηση του πολυπληθούς εκκλησιάσματος.
 
#6
Η χαρις του Αγίου Χαραλάμπους,με τις ευλογίες του χοροστατήσαντος Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολάου και την παρουσία των χορών του Άρχοντα Μουσικοδιδασκάλου της ΜΧΕ κ. Πασχάλη Μάνου εκ δεξιών και του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής κ. Ανδρέα Ιωακείμ εξ αριστερών,κατηύγασαν και την ενιαύσιο πανήγυρη με πάνδημη συμμετοχή λαού,ο οποίος εξόχως ευλαβείται τον Άγιο και από 50ετίας τέρπεται μουσικώς από τα μεγαλύτερα αναστήματα της καθ΄ημάς Βυζαντινής Μουσικής λατρείας.Μνημονεύονται οι: Στανίτσας,Παναγιωτίδης,Χατζημάρκος,Μαργαρίτης,Καραμάνης και αναφέρονται οι Ταλιαδώρος,Βασιλείου,Δασκαλούδης,Μάνος,Γκάγκος και Ιωακείμ και πλείστοι όσοι, ως οι διακεκριμένοι,οι οποίοι κατά καιρούς κατέθεσαν το μουσικό και φωνητικόν τους τάλαντον,στις ψυχές των ευλαβουμένων την μνήμη του Αγίου.Όλως ερασιτεχνικώς παραθέτουμε αποσπάσματα από την ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεία του Όρθρου και της θείας Λειτουργίας.
 
#8
Ακολουθία Όρθρου-Θείας Λειτουργίας
 

Attachments

Top