Ιστορική συναυλία στο Cambridge

Απολαύστε μια μεγαλειώδη και ιστορική μουσική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2006 στο Cambridge της Αγγλίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «Ενδόφωνον» υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Σπυρίδωνος Υφαντή.

Η playlist με τα βιντεάκια της εκδήλωσης στο YouTube είναι εδώ:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=85ACE0CD64B44482

Καλή ακρόαση!

Παρακάτω σας παραθέτω και μια σύντομη περιγραφή της εκδήλωσης.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στις 25 Φεβρουαρίου 2006, ο σύλλογος των Ελλήνων φοιτητών του πανεπιστημίου του Cambridge παρουσίασε μια ιστορική εκδήλωση στο παρεκκλήσι του King's College στην πόλη του Cambridge της Αγγλίας. Στην εκδήλωση αυτή συναντήθηκαν, για πρώτη φορά στην ιστορία των 800 χρόνων της λειτουργίας του πανεπιστημίου, οι εκκλησιαστικές μουσικές παραδόσεις Ανατολής και Δύσης.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τον πλούτο και την ομορφιά της εκκλησιαστικής μουσικής παράδοσης της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας που γεννήθηκε μέσα σε έναν από τους πιο λαμπρούς και ένδοξους πολιτισμούς του κόσμου, αυτόν της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (330 - 1453 μ.Χ), καθώς και τις εκκλησιαστικές μουσικές παραδόσεις που έχουν επικρατήσει στην Δύση και συγκεκριμένα στην Λατινική εκκλησία και στον Προτεσταντικό χώρο (Γρηγοριανό και Ευρωπαϊκό μέλος αντίστοιχα).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τρεις χορωδίες:

α) H χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής «Ενδόφωνον» υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Σπυρίδωνος Υφαντή, η οποία ταξίδεψε από την Ελλάδα ειδικά για την εκδήλωση αυτή και έψαλε Βυζαντινούς ύμνους της περιόδου του Τριωδίου.

β) Η χορωδία του Fisher House υπό την διεύθυνση του κ. Christopher Hodkinson, η οποία έψαλε ύμνους της Γρηγοριανής μουσικής παράδοσης, και

γ) Η Ευρωπαϊκή χορωδία του πανεπιστημίου του Cambridge υπό την διεύθυνση του κ. Stephen Armstrong, η οποία έψαλε ύμνους βασισμένους στην δυτική ευρωπαϊκή μουσική παράδοση.
 
Top