ΙΕΡΑΤΙΚΑ Νο 3: Άγιος ο Θεός, Όσοι εις Χριστόν, Τον Σταυρόν Σου, με τα Δύναμις του Βήματος.

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
  • https://www.romfea.gr/psaltiki-kai-...on-ieratikon-oloklironetai-me-ta-ieratika-no3
  • Η τελευταία σειρά έκδοσης των Ιερατικών ολοκληρώνεται με τα Ιερατικά Νο3 τα οποία περιέχουν τα, " Άγιος ο Θεός" σε ήχο Δεύτερο με το Δύναμις του Βήματος, (ψάλλεται από τους ιερείς όταν ο Επίσκοπος εκφωνεί τα Αρχιερατικά), " Άγιος ο Θεός" σε ήχο Πρώτο, " Όσοι εις Χριστόν " σε ήχο Πρώτο με το Δύναμις του Βήματος, καθώς και το " Σταυρόν Σου προσκυνούμεν Δέσποτα " σε ήχο Δεύτερο με το Δύναμις του Βήματος.
  • Και οι τρείς σειρές των Ιερατικών του Ιδρύματος Μουσικής της Ι.Α.Α. δημιουργήθηκαν για τα μαθήματα εκφωνητικής τα οποία πραγματοποιούνται στη Σχολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών (τάξη Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, κ. Φώτιου Γιαννακάκη και π. Ειρηναίου Νάκου), για όλους τους υποψήφιους κληρικούς και διακόνους, καθώς και για όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους χωρίς καμία απολύτως διδασκαλική διάθεση από μέρους μας.
  • Πολύ σύντομα θα εκδοθούν από το Ίδρυμα και τα Αποστολικά Αναγνώσματα για τους φίλους Ιεροψάλτες υπό του κ. Φώτιου Γιαννακάκη.
  • Η σειρά των Ιερατικών είναι αφιερωμένη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμο Β´.
  • Θερμές ευχαριστίες στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ROMFEA.GR για την υποστήριξη και προβολή του έργου του Ιδρύματος μουσικής.
Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος
Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Μουσικής Ι.Α.Α.

 
Top