Θ' Ωδή, Σάββατο του Λαζάρου, "Την Αγνήν ενδόξως τιμήσωμεν..."

anggeosef

Άγγελος Σέφκας
#1
Λόγω του ότι έφτασε πλέον ο καιρός, θα μπορούσε κάποιο μέλος να μας αναρτήσει ένα αρκετά αργό μέλος της Θ' Ωδής του Λαζάρου, "Την Αγνήν ενδόξως τιμήσωμεν...", μιας και τα συνήθη είναι σύντομα σε έκταση και δεν καλύπτουν τον αντίστοιχο χρόνο που θα κάλυπτε κάποιο "Άξιον εστίν..."; :D

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Καλή Ανάσταση!
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#2
Στις παραπάνω συλλογές (Φαρλέκα, Δοσιθέου, Κιαμηλίδη) υπάρχει σε αργό ειρμολογικό μέλος στις τελευταίες σελίδες του κάθε αρχείου εφόσον ψέλνεται αντί για Άξιον εστιν. Ίσως του Φαρλέκα (εδώ) είναι το πιο "αργό" μέλος μεταξύ αυτών.
 

anggeosef

Άγγελος Σέφκας
#3
Μήπως έχουμε λίγο πιο εκτεταμένο μέλος από τα συνήθη για την θ' ωδή, που λέγεται το Σάββατο του Λαζάρου αντί του "Άξιον εστίν", την "Αγνήν ενδόξως τιμήσωμεν";

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Καλή Ανάσταση!
 

Doukellis

Ιωάννης Δουκέλλης
#4
Δεν ξέρω ακριβώς ποια εννοείτε συνήθη. Αναρτώ όμως τρεις εκδοχές του Ειρμού της Θ΄Ωδής του Α΄κανόνα του Σαββάτου του Λαζάρου.
Η πρώτη είναι από το Μουσικόν Τριώδιον της Ι.Μ. Αγιών Κυπριανού & Ιουστίνης Φυλής σχεδόν ίδια με του Πέτρου Βυζαντίου από το Ειρμολόγιον του Ιωάννου Πρωτοψάλτου και μία άλλη σε ποιο αργή γραμμή από το Αργοσύντομον Ειρμολόγιον Σεραφείμ Παναγιωτίδου Αρχιμανδρίτου.
Ελπίζω να βοήθησα.
 

Attachments

Top