Θεωρητικά ζητήματα και λεγόμενα εκτελεστών

tsiakalo

Μέλος
[Σημείωμα συντονιστή] Μεταφέρθηκε από άλλη συζήτηση.

... Μην πέσουμε στο λάθος του "το είπε ο δείνα ή ο τάδε". Θέτοντας σε τέτοια ζητήματα ονόματα εκτελεστών, ενδέχεται να τους θέσουμε εμείς οι ίδιοι υπό αμφισβήτηση. Δεν υπάρχει λόγος, για τέτοια ζητήματα, να θέλουμε να στηρίξουμε τη θεωρία (και τη γνώση της) σε ανθρώπους που καλώς ή κακώς δεν ασχολήθηκαν και πολύ μαζί της. Το τί αρέσει στον καθένα ας το παραθέτει αυτός όπου νομίζει, και ας γίνεται σεβαστό από τους υπόλοιπους. Η επιβολή, μέσω τρίτων, σε θέματα που δεν αναφέρονται τουλάχιστον στην απόδοση των ύμνων, αλλά έχουν να κάνουν με τη γραμματική της μουσικής, είναι θέμα γνώσης και άλλης ασχολίας (όχι πάντως του αισθητηρίου της ακοής). Πώς να το κάνουμε; είναι άλλο πράγμα....

Ερώτημα

Εφόσον ζητήματα θεωρίας που έχουν να κάνουν με την "γραμματική της μουσικής" δεν μπορούν να στηρίζονται σε λεγόμενα εκτελεστών, που, όπως υποστηρίζετε, δεν "ασχολήθηκαν και πολύ μαζί τους", πως είναι δύνατον άνθρωποι, οι οποίοι ασχολούνται κατά πολύ με την "γραμματική της μουσικής", ενώ οι ίδιοι δεν είναι ούτε ψάλτες, δεν έχουν καθίσει ποτέ σε κάποιο αναλόγιο δίπλα σε κάποιο από "τα ονόματα εκτελεστών", να εκφράζουν με θέρμη απόψεις και για την "εκτέλεση" των ύμνων. "Πώς να το κάνουμε; είναι άλλο πράγμα."
 

konstantinou

Γιώργος Ν. Κωνσταντίνου
πως είναι δύνατον άνθρωποι, οι οποίοι ασχολούνται κατά πολύ με την "γραμματική της μουσικής", ενώ οι ίδιοι δεν είναι ούτε ψάλτες, δεν έχουν καθίσει ποτέ σε κάποιο αναλόγιο δίπλα σε κάποιο από "τα ονόματα εκτελεστών", να εκφράζουν με θέρμη απόψεις και για την "εκτέλεση" των ύμνων.


Αγαπητέ,

εάν θέλετε, γίνετε πιο συγκεκριμένος, και ό,τι αφορά εμένα, ευχαρίστως να τοποθετηθώ.

Ευχαριστώ.
 
Top