Θεσμοθετείται Κρατικό Πιστοποιητικό Μουσικών Γνώσεων

athanasio

Νέο μέλος
Ίσως αυτό έγινε, διότι μεσολαβούν ευρωεκλογές. Μήπως περιμένουν τη νέα ευρωβουλή να αλλάξει ή να πει κάτι για το θέμα;

...ή καλύτερα, διότι μεσολαβεί προεκλογική περίοδος...
Άρα ουσιαστικά τίποτα δεν θα αλλάξει τον Ιούνιο...🤔
 

Αλέξανδρος_Α.

Νέο μέλος
Ίσως αυτό έγινε, διότι μεσολαβούν ευρωεκλογές. Μήπως περιμένουν τη νέα ευρωβουλή να αλλάξει ή να πει κάτι για το θέμα;

Σίγουρα είναι επειδή έρχονται ευρωεκλογές και όχι μόνο αυτές οι εκλογές,αλλά και επειδή ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Όσο για τους ψάλτες όντως παίζουν και άλλα κριτήρια για το μισθό τους που λες αλλά το ίδιο ισχύει και για άλλους καλλιτέχνες και παρόλα αυτά ήρθε αυτό. Το αν θα αλλάξει κάτι ή όχι, θα εξαρτηθεί από το πόσο ο καλλιτεχνικός κόσμος θα είναι αποφασισμένος να το εμποδίσει αλλά και όσοι ασχολούνται με τη μουσική γενικότερα. Δεν θα περάσει άμα εκδηλωθεί μαζική συμμετοχή ενάντια σε αυτό. Θα δούμε φίλε μου τί θα γίνει και τότε.
 

Νικολάρας

Νέο μέλος
Βασικό ανθρώπινο δικαίωμα είναι να μπορεί ένας άνθρωπος να αποφασίζει με ποιο τρόπο, με ποια μέθοδο, με ποια βιβλία θα μελετήσει (ναι, διεθνώς αναγνωρισμένων, παγκοσμίου φήμης ή εμβέλειας καθηγητών και συνθετών), αν θα βάλει στο πρόγραμμά του Ιστορία και ποια Ιστορία (του Karl Nef ή του Palisca αντί του Huddington), αν θα ακολουθεί την Αρμονία του Καλομοίρη ή θα χρησιμοποιεί την παράλληλη κίνηση των τρίφωνων συγχορδιών και συγχορδιών εβδόμης και ενάτης όπως ο Ντεμπυσύ, αν θα τηρεί ευλαβικά το βασιλικό διάταγμα του 1957 περιμένοντας να έχει πάρει το πτυχίο αντίστιξης με λίαν καλώς και στη συνέχεια το πτυχίο φούγκας με λίαν καλώς πριν αρχίσει να μαθαίνει σύνθεση, ή απλά θα προχωρήσει με το βιβλίο μουσικής σύνθεσης του Belkin πειραματιζόμενος με το software Sibelius 7 ή οτιδήποτε άλλο θέλει.

Μπράβο λοιπόν στο νέο θεσμό του "Κρατικού Πιστοποιητικού Μουσικών Γνώσεων" αν δεν τον έχουν ήδη θάψει οι διευθυντές των Ωδείων.
 

Νικολάρας

Νέο μέλος
Στον ναό ένας ψάλτης σε τι θα επηρρεαστεί, ακόμα κι αν χάσει όλους τους τίτλους σπουδών του;
Υποθέτω θα πρέπει να εξεταστεί στην ύλη των 3 χρόνων σολφέζ που όριζε το βασιλικό διάταγμα του 1957, μια και έχουν και οι της βυζαντινής και οι της δυτικής μουσικής κάποιο στοιχειώδες κοινό πλαίσιο λόγω μιας δυσκαμψίας του παμπάλαιου β. διατάγματος. Αλλά μπορεί και να διαχωριστούν πλήρως πλέον και να μην υπάρχει η παραμικρή σχέση.
 

athanasio

Νέο μέλος
Λογικά δεν υπάρχει κάτι νεότερο, μέχρι... τις εκλογές, σωστά;
 
Top