Θεοδώρα Αθανασίου

haris1963

παλαιότατο μέλος
Ἡ εἰσαγωγὴ πολὺ καλὴ καὶ μερακλίδικη.
Ἡ κιθάρα δὲν μὲ πολυάρεσε.

Η κοπελιά έχει πολύ καλή φωνή. Πριν 2-3 μήνες που βρέθηκα με τον Τόλη τον Τσαρδάκα (είναι αυτός που παίζει το εξαίρετο κανονάκι) και συζητούσαμε ποιά γυναικεία φωνή να πάρουμε στο σχήμα μας το "Καφέ Αμάν" μια και σταμάτησα με την Ντιλέκ εδώ και 3 χρόνια, μου πρότεινε αυτήν λέγοντας "είναι εξαιρετική, σε λίγο καιρό θα την ξέρουν όλοι".

Με τον Ευγένιο Βούλγαρη τον ουτίστα (παίζει και φοβερό τρίχορδο) δεν έχω συνεργαστεί ποτέ, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα (που αποδεικνύονται και στα βιντεάκια του ...σωλήνα)

Για τον Μήτσο το Μυστακίδη (κι αυτός συχνά-πυκνά στο σχήμα μας) δε χρειάζεται να πω πολλά. Είναι εκτός από πολύ καλός στο τρίχορδο μπουζούκι, στο λαούτο και στο κοντρα μπάσο: Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΤΟΥ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.

Ορίστε και μερικά παραδείγματα:

http://www.youtube.com/watch?v=HUo8oxlxOtE
http://www.youtube.com/watch?v=ZJLcUN8ArZA

αλλά και ιδιαίτερα (ο άνθρωπος ορχήστρα)

http://www.youtube.com/watch?v=GYdkZWYRK14

Υπάρχουν πολλοί μουσικοί που πιστεύουν ότι ο Μητσάρας είναι για την κιθάρα μια κατηγορία μόνος του. Και πολύ αυθεντική και πηγαία φωνή!

Υπ' όψιν οι μουσικοί αυτοί είναι όλοι καθηγητές στο ΤΕΙ Άρτας σήμερα - η Σαλονίκη δεν μπόρεσε να τους κρατησει και να τους αξιοποιήσει ούτε στο Μουσικό Σχολείο, ούτε στο ΠΑ.ΜΑΚ.

τι κρίμα...

ΧΣ
 

tb---

τσοπάνης
O Δημήτρης Μυστακίδης είναι πολύ καλός μουσικός και άτομο γενικότερα.

Έχει εκδόσει μαζί με τους "εν χορδες" μέθοδο για το λαούτο ,

http://www.bibliopolio.gr/λαούτο-Μέθοδος-εκμάθησης-p-225008.html

και ανάλογη έκδοση αναμένεται για την λαική κιθάρα.

Διδάσκει στα Τει της Αρτας και σε σεμηνάρια στον Αγιο Λαυρέντιο Πηλίου.
 

agrovas

Βασίλης Αγροκώστας
Ο Τσαρδάκας παίζει και καλό βιολί ενώ ο Ευγένιος εκτός από ούτι παίζει πολύ καλή πολίτικη λύρα και είναι κορυφαίος στο yayli tanbur ( τοξωτό ταμπουρά ). Επίσης ο Ευγένιος είναι άριστος γνώστης της θεωρίας των δρόμων-μακάμ και διδάσκει σε αρκετά σεμινάρια. Να προσθέσω τέλος οτι έχει και πολύ καλή φωνή...
 

mmamais

Μαμάης Μιχάλης
Ορίστε και ένα ακόμα.


Προτείνω κλιμάκιο του psaltologion να πάμε να την ακούσουμε. Πέρα από τον Νεκτάριο που τον θεωρώ σίγουρο ενδιαφέρεται κανένας να το κανονήσουμε;
 

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
Γλεντζού Σμυρνιά



και μερικά που ανέβηκαν ήδη



 
Top