Η μεγάλη τετράδα των Θεσσαλονικέων να ενταχθεί στους Πατριαρχικούς

dimosmicra

Νέο μέλος
αν ειναι ετσι οπως τα λεει ο φιλος μας υπαρχουν και αλλοι ψαλτες οι οποιοι ειναι ισως και μεγαλτεροι των προαναφερθεντων και ομως δεν αναφερονται. Οποτε ας ειναι οπως εχει.
 
αν ειναι ετσι οπως τα λεει ο φιλος μας υπαρχουν και αλλοι ψαλτες οι οποιοι ειναι ισως και μεγαλτεροι των προαναφερθεντων και ομως δεν αναφερονται. Οποτε ας ειναι οπως εχει.

Δεν ξέρω σε τι εξυπηρετεί η επαναφορά μιας ατυχούς κατ εμέ (όσον αφορά την τροπή της ) συζήτησης , μετά την πάροδο τριών ετών ...
 
T

Tzanakos_B

Guest
Διάβασα όλα σχεδόν τα σχόλια που αναφέρονται στην πρόταση του κ. Γιάννη Στεφανούλη , Θεολογου , να ονομαστούν Πατριαρχικοί , οι [ 4 ] Μεγάλοι της Θεσσαλονικης . Δεν γνωρίζω για τον Παναγιωτίδη, αλλά οι τρεις , Καραμάνης , Χρύσανθος , Ταλιαδώρος , ήδη έφεραν τον τίτλο του 'Αρχοντα Πρωτοψαλτου της Αρχιεπισκοπής ΚΩΝ / ΛΕΩΣ . Ολοι και δικαίως , θεωρούνται , ουσιαστικά , Πατριαρχικοί γιατί συνέχισαν την Πατριαρχική Παράδοση, την οποία παρέλαβαν κυρίως απο τον Μεγάλο Πρίγγο , ως μαθητές και ακροατες του '' ΖΩΝΤΑΝΑ '' , κυρίως στη Θεσσαλονικη , όταν στην υπόλοιπη Ελλάδα , κυριαρχούσε Σακελλαριδης , Καράς , Αγιορείτες [ κλειστό κύκλωμα ] Επτανησιακή μουσική. Η Πατριαρχική Παράδοση , χάρις στους Ναυπλιώτη , Πριγγο και τους μαθητές τους , μετεφέρθη και εκτός Πατριαρχείου [ ευτυχώς ] , απο τον Πρίγγο κυρίως αλλά και αλλους , λιγότερο γνωστούς . Ο Ναυπλιώτης , άφησε ηχητικό έργο. Ο Πρίγγος ηχητικό καί γραπτό. Από εκεί και πέρα άρχισαν οι '' νεες '' μελοποιήσεις διαφόρων Πατριαρχικών και μη στο όνομα της εξέλιξης της Παράδοσης. !!! Ολοι οι Μεγαλοι προχώρησαν ένα , δύο , τρία βηματα πέραν του Πρίγγου , του πρώτου διδάξαντος... Δεν είμαι ειδικός να κρίνω τις μετά Ναυπλιώτην μελοποιήσεις .. Πολλοί, ειδικοί και απλοί ψάλτες , είναι απόλυτα αρνητικοί .... Επισημαίνω κάτι που λησμονουν μερικοί. Τα κλασσικα βιβλία και κείμενα υπήρχαν και υπάρχουν .!! ΄Οποιος θέλει τα βρίσκει και τα ψάλλει... Γιατί προτιμούμε τον Πριγγο η` τον Καραμάνη ?? Η απάντησις είναι απλή. Γιατι ΑΥΤΟΙ , οι χαρισματικοι μας έμαθαν να ψαλλουμε !!! Το έχω γράψει ξανά . Οι χαρισματικοί Ερμηνευτές Δημιουργούν ΠΑΡΑΔΟΣΗ !!! Ο ,τι ειναι καλο μενει !!! Και κατι πολυ σχετικό με την πρόταση του κ. Στεφανουλη. Η πράξις μετράει και όχι οι τίτλοι... Οταν ο Στανίτσας ήρθε στην Ελλάδα , ήταν πιο πατριαρχικός απο τον Καραμάνη ??? Δεν χρειάζονται οι τίτλοι '' πηξαμε '' !! Ψαλτες σωστούς , παραδοσιακούς , θελουμε. Εχουμε αρκετους !!!! Και βιβλία έχουμε . Δασκάλους σωστούς θέλουμε ... Β.ΤΖ.
 
Top