Η δισκογραφία της ελληνικής ψαλτικής τέχνης - Κωστής Δρυγιανάκης

Zwan

Σκυλί
#1
Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για την απίστευτα καλή δουλειά!

Βρήκα αυτό το άρθρο σε ψηφιακή μορφή και το ανεβάζω για όποιον ενδιαφέρεται. Είναι το κείμενο μιας διάλεξης στο Βόλο, στα πλαίσια του Α΄ Κύκλου Μουσικολογικών Διαλέξεων που οργάνωσε την περασμένη άνοιξη ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου. Σε έντυπη μορφή (βιβλίο - Πρακτικά Α' Κύκλου κλπ, με όλες τις διαλέξεις του κύκλου) μπορείτε να το αναζητήσετε στο σύνδεσμο (Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου «Ιωάννης ο Κουκουζέλης», Ιερή Μητρόπολη Δημητριάδος, Μελισσιάτικα 38500, Βόλος).
 

Attachments

Dimitri

Δημήτρης Κουμπαρούλης, Administrator
Staff member
#2
Ενδιαφέρον άρθρο και ευχαριστούμε. Αν και από τον τίτλο αναφέρεται σε «δισκογραφία» θα περίμενα αναφορά και στη μετάβαση από την εποχή της κασέτας και του δίσκου στην εποχή των ψηφιακών εκδόσεων μέσω διαδικτύου και το συλλογικό έργο διάσωσης και διάδοσης των τοπικών και ιδιωτικών ηχογραφήσεων από κοινότητες όπως αυτή του Ψαλτολογίου.
 

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
#3
Ενδιαφέρον project!!! Να το ξεκινήσουμε!!! Ήδη για κάποιους ψάλτες έχω έτοιμη τη δισκο-κασετογραφία.
 

Zwan

Σκυλί
#5
θα περίμενα αναφορά και στη μετάβαση από την εποχή της κασέτας και του δίσκου στην εποχή των ψηφιακών εκδόσεων μέσω διαδικτύου και το συλλογικό έργο διάσωσης και διάδοσης των τοπικών και ιδιωτικών ηχογραφήσεων από κοινότητες όπως αυτή του Ψαλτολογίου.
Καλημέρα! Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον θέμα από μόνο του .... δεν το προτείνετε στον Σύνδεσμο; Μπορώ να το προτείνω κι εγώ, δεν ξέρω όμως πότε προγραμματίζονται νέες διαλέξεις.
 

π. Μάξιμος

Γενικός Συντονιστής
#6
Top