Η αναλυτική εγκύκλιος της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για Μ. Εβδομάδα (21.4.2021)

Status
Not open for further replies.

ΠΛΗΘΩΝ ΜΒ

Παλαιόν Μέλος
Εάν πιστεύουμε (χριστιανικά), οτι οι ασθένειες αποτελούν και ένα είδος δοκιμασίας για τους ανθρώπους, τότε θε πρέπει να συμπεριφερόμαστε κι ανάλογα.... Και να ψάχνουμε τον Ιωνά μας (δεν είναι απαραίτητο να είναι πρόσωπο). Για να μετανοούμε. Βλέπετε οι "αρχαίοι" ημών πρόγονοι, ψάχνανε το "Τίς πταίει". Ενώ εμείς, τα έχουμε ξεπεράσει αυτά.
Κάπου είδα στο Γιουτιούμπ, πλοία που αντιμετωπίζουν τεράστια κύματα στους Βόρειους (κυρίως) Ωκεανούς. Και τί λέγανε στα σχόλια ; οτι ελάχιστοι από τους ναυτικούς, που ταξιδεύουν στις τρικυμίες αυτές, είναι...Άθεοι ! Μπροστά στα τεράστια κύματα, που κάνουν τάνκερ 400.000 τόνων, να φαίνονται βαρκούλες, δεν υπάρχει ναυτικός που να μην επικαλεσθεί τον Θεό (του), για να βγεί απ' αυτά την θύελλα σώος ! Εμείς οι στεριανοί, ακόμα και σε μιά επιδημία/πανδημία, έχουμε την ευκαιρία μας, να θυμηθούμε και μείς λίγο, Αυτόν που πέρασε τα δεινά Του, για να είμαστε εμείς καλά. Και ειδικά οι έχοντες, κατέχοντες και υπηρετούντες τα εκκλησιαστικά.... Εύχομαι ο κορωνοϊός, να αποτελέσει τον - πρό θανάτου - "παιδαγωγόν εις Χριστόν" για όλους μας και με την βοήθειά Του, να τον αφήσουμε πίσω, σαν μιά κακιά ανάμνηση. Και να μην εξελιχθεί, σε δυνάστη.... ( Θεός φυλάξει, που λέγανε πιό παλιά ).
Υγεία σε όλους, Χριστός Ανέστη !
 

giorgosgoudi

Νέο μέλος
Νομίζω πως κανείς (εμφανώς τουλάχιστον) δεν απορρίπτει το ρόλο του Θεού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η διαφωνία είναι στον τρόπο που θα ζητηθεί η βοήθεια από το Θεό. Η παράδοσή μας προβλέπει ομαδικές προσευχές, αγρυπνίες και λιτανείες. Ειδικά τις τελευταίες για περιπτώσεις πανδημιών. Δεν προέβλεψε η παράδοση τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς των νόσων όταν θέσπιζε τις συνήθειες αυτές;
 
Status
Not open for further replies.
Top