Η ΟΜ.Σ.Ι.Ε. στη Σύμη για τον Εορτασμό του Ταξιάρχη Πανορμίτη

Euterpios

Κωνσταντίνος Πολίτης
Η ΟΜΣΙΕ Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος προσεκλήθη επίσημα από την Ιερά Μητρόπολη Σύμης προκειμένου να συμμετάσχει στην μεγάλη Ιερά Πανήγυρη του Ταξιάρχη Πανορμίτη.
Με τη χάρη λοιπόν του "Πανορμίτη" Ταξιάρχη, ένα κλιμάκιο του ΜΙΚΡΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜ.Σ.Ι.Ε., ταξίδεψε στην ακριτική Σύμη και έψαλλε, το μεγάλο πανηγύρι του Νοτίου Αιγαίου, που τελείται στο ιστορικό μοναστήρι. Μας εντυπωσίασε η φυσική ομορφιά του τοπίου, η θέα του μοναστηριού με το επιβλητικό καμπαναριό, η ευταξία και η βυζαντινή αρχοντιά που τηρεί η Ιερά Μητρόπολις Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου και ο νέος Μητροπολίτης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, κυρίως όμως οι παραδόσεις του πιστού λαού που βιώνει διαρκώς τη χάρη του προστάτη Αγίου του.
Με κατάνυξη χιλιάδες προσκυνητές από τη Ρόδο, την Αθήνα, ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο προσκύνησαν και φέτος τη θαυματουργή εικόνα του Στρατηγού Πανορμίτη στη Σύμη.
Περισσότερα εδώ: https://melos-epeisakton.blogspot.com/2018/12/blog-post_83.html

Με σύμμαχο τον σχεδόν καλοκαιρινό καιρό οι πιστοί κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το τάμα τους… Με πλοία από τη Ρόδο και τον Πειραιά, με αυτοκίνητα από τη χώρα της Σύμης, άλλοι περπατώντας κι άλλοι τρέχοντας - τάμα κι αυτό- έφθασαν στην ιστορική Μονή και κάθισαν αρκετή ώρα στην ουρά μέχρι να σταθούν μπροστά στον Ταξιάρχη Μιχαήλ για να εναποθέσουν τις έννοιες και τα προβλήματά τους και να ζητήσουν ίαση και παρηγοριά.
Δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι που φθάνοντας στον Πάνορμο όπου είναι χτισμένη η Μονη έπεσαν στα γόνατα για πραγματοποιήσουν την υπόσχεση που είχαν δώσει στον Αρχάγγελο να φθάσουν με αυτόν τον τρόπο στην ασημένια πανοπλία του.
Το απόγευμα της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου, πρό του πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος εγκαινίασε το Γηροκομείο της Μονής, μια σύγχρονη πλήρως οργανωμένη μονάδα φιλοξενείας ηλικιωμένων.
Το βίντεο των εκδηλώσεων των εγκαινίων:
Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο συμμετείχε και ο Άγιος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων, Πανοσιολογιώτατος Γέρων Ναθαναήλ.
Το πρωί στον Όρθρο παρέστη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πλήθος επισήμων και λαού και ακολουθήσε Λιτανεία.
Το βίντεο των Ακολουθιών Εσπερινού, Θείας Λειτουργίας και Λιτανείας
Την παρασκευή οι Άρχοντες Πρωτοψάλτες κ. Φώτιος Γιαννακάκης, Φώτιος Κετσετζής και ο Πρόεδρος της ΟΜΣΙΕ κ. Κωνσταντίνος Πολίτης μετέβησαν στην Ρόδο, όπου είχαν επικοινωνία με το Σύλλογο Ιεροψαλτών Ρόδου, τον Πρόεδρό του κ. Στέργο Παρασκευά και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Το πρωί του Σαββάτου έψαλλαν και παραχώρησαν συνέντευξη στο Τηλεοπτικό Κανάλι ΘΑΡΡΙ και τον π. Νεκτάριο Πόκια.
Το κλιμάκιο της Ομοσπονδίας επέστρεψε στη Σύμη όπου παρέμεινε μέχρι την Κυριακή 11 Νιεμβερίου, προκειμένου να ψάλλει τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Παναγίας Πειραιωτίσσης, του πρώτου ναού που εγκαινίασε ο νέρος Επίσκοπος.
Σχετικό δημοσίευμα για τα εγκαίνια εδώ: https://www.ekklisiaonline.gr/nea/s...a-egkenia-tou-naou-panagias-pireotissis-foto/



Εικόνα Πανορμίτη.jpg
 
Top